Cancan ultimă oră

Poveste halucinantă! A reușit să iasă din mașina cuprinsă de flăcări dar a căzut într-o prăpastie atunci când încerca să ceară ajutor

Publicat: 18 iul. 2020

O tânără de 24 de ani plecase din oraș când, la un moment dat, mașina i-a luat foc în mers. A reușit să iasă din capcana în flăcări, însă, potrivit polițiștilor, a căzut într-o prăpastie, în timp ce căuta ajutor. Azra Kemal, o tânără de 24 de ani, plecase din Londra când, la un moment dat, mașina i-a luat foc în mers. Azra a reușit să iasă din capcana în flăcări, însă, potrivit polițiștilor, a căzut într-o prăpastie, în timp ce căuta ajutor.

Vestea morții tinerei a luat prin surprindere pe toată lumea. După ce au aflat de incident de la televizor, prietenii săi au lăsat mesaje sfâșietoare pe Facebook, scrie The Sun.

„Ieri dimineața, frumoasa noastră prietenă Azra a fost luată dintre noi într-un mod tragic”, a scris un prieten.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției din Kent, accidentul, deși extrem de șocant, nu ridică niciun fel de suspiciune de altă natură. Tânăra ar fi murit pe loc.

„Tânăra a căzut în prăpastie în timp ce alerga pe șosea, după ajutor. La fața locului a fost găsit și un tânăr de 31 de ani care a fost reținut, însă, în scurt timp, s-a decis eliberarea acestuia. Polițiștii au stabilit că bărbatul nu avea nicio legătură cu victima și se afla la fața locului din întâmplare”, a spus reprezentantul autoriăților.

O frumoasă studentă din Iaşi ascunde o poveste emoţionantă! La doar 5 ani a aflat că inima ei nu era că a altor copii! Ce a urmat este incredibil

În luna iulie a anului 2001, o fetiţă în vârstă de doar 5 ani, din Iaşi, se pregătea pentru o intervenţie chirurgicală dificilă, o operaţie care până atunci nu se mai efectuase în niciun spital din Iaşi. Inima Marinei, o fetiţă care trebuia să se bucure de frumuseţea copilăriei, nu funcţiona cum trebuie, iar în urma multiplelor controale pe care le-a efectuat, fusese diagnosticată cu drenaj veno-pulmonar aberant şi defect septal atrial (DSA). Chiar dacă de atunci au trecut aproape 18 ani, Marina Rusu îşi aminteşte aproape perfect clipele pe care le-a petrecut în spitalul în care a fost internată, momentele de dinaintea operaţiei, dar şi bunătatea de care au dat dovadă cadrele medicale, care au avut grijă de ea. Acum, Marina este o tânără frumoasă şi plină de viaţă, care are multe planuri şi un viitor strălucit.

„Când am fost operată, aveam undeva la 5 ani şi câteva luni. Am fost primul copil operat la Iaşi şi, deşi eram destul de mică, îmi amintesc câteva lucruri de atunci. Ştiu că eram „răsfăţata” spitalului. Toţi pacienţii şi toate asistentele mă iubeau. Dacă intrăm într-un salon, plecăm de acolo cu ceva dulce cu siguranţă. Asistentele mi-au adus jucării, jucării pe care le am şi acum. O întâmplare legată de acest lucru este când o asistenta mi-a adus o păpuşică, iar eu am scăpat-o pe jos şi i s-a rupt un picior, iar eu am început să plâng. Ca să mă opresc din plâns, asistenta m-a ajutat să îi bandajez piciorul ca să se refacă. Am fost aşa fericită că pentru o clipă am fost medic pentru păpuşa mea”, povesteşte Marina, tânăra operată în 2001.

A fost primul copil operat la Iaşi

Până în acel moment, la Iaşi nu mai existau cazuri similare, astfel de operaţii efectuate la copii. Astfel, iniţial, Marina trebuia să fie transferată la un spital din Timişoara, pentru a fi supusă intervenţiei chirurgicale. Cu toate acestea, medicii ieşeni, sub conducerea medicului cardiolog prof. dr. Grigore Tinica, şi-au asumat acest risc şi au reuşit să ducă la bun sfârşit intervenţia.

„Da, am fost chiar primul copil operat la Iaşi. Diagnosticul pentru care am fost operată este drenaj veno-pulmonar aberant şi defect septal atrial (DSA), ceea ce de fapt înseamnă că aveam o gaură între atrii. Aveam şi unele anomalii ale arterelor care duc sângele de la plămâni la inimă. Toate au fost soluţionate, iar acum inima mea este ca nouă. Au trecut foarte mulţi ani, iar eu sunt la fel de vioaie ca atunci. Cei 18 ani au trecut frumos peste mine şi am învăţat să trăiesc şi să mă bucur de viaţa cât pot de mult”, mai povesteşte Marina.

Munceşte, studiază şi îşi face timp pentru micile plăceri

Chiar dacă de mică îşi dorea să devină un medic cunoscut, planurile Marinei s-au schimbat pe parcursul anilor. Până în prezent, ea a reuşit să finalizeze studiile de licenţă, urmând acum un master în Relaţii Publice şi Publicitate.

„Deşi când eram mică îmi doream să devin medic, viaţa m-a îndreptat către cu totul alt domeniu. Am terminat la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism. Am hotărât să urmez şi studii de masterat şi în prezent sunt studentă în anul al II-lea la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice pe specializarea Relaţii Publice şi Publicitate”, mai povesteşte tânără.

Cu toate că serviciul şi facultatea îi ocupa o mare parte din timp, ea reuşeşte să găsească întotdeauna loc şi pentru micile plăceri.
„Pot spune că după operaţie viaţa mea a devenit mult mai activă. Nu am mai răcit la fel de des şi am voie să mănânc îngheţată. Şi de atunci iubesc îngheţată. Nu aş putea spune că stilul meu de viaţă a fost afectat, doar că sunt unele lucruri pe care nu le pot face. De exemplu, nu aş putea face un sport de performanţă pentru că obosesc foarte repede. Fac sport şi încerc să am grijă de mine şi de corpul meu, dar nu la un nivel foarte înalt. Pentru siguranţa mea şi pentru sănătatea mea sunt nevoită să merg în fiecare an la control. Dar acest lucru nu mă deranjează, din contră. Aflu mereu că sunt perfect sănătoasă”, adauga tânăra din Iaşi.

Priveşte cu optimism la viitor şi îşi aminteşte cu plăcere de cel care i-a oferit o „inimă nouă”

19 ani au trecut de când Marina a fost operată, dar şi acum le este recunoscătoare cadrelor medicale care au făcut ca ea să poată trăi o viaţă normală, bucurându-se astfel de copilărie. În continuare, tânăra studentă este foarte optimistă şi priveşte cu încredere la viitor. „Ţin să îi mulţumesc din suflet domnului doctor Tinica Grigore pentru că şi-a asumat acest risc şi pentru că a reuşit să aibă grijă de mine şi a putut să îmi ofere o inimă nouă. Pot spune că datorită lui sunt ceea ce sunt astăzi şi că am un viitor strălucit în fata”, încheie Marina.

Adauga un comentariu