Actualitate

Povestea emoționantă a unei românce. Și-a pus viața în pericol ca să aducă pe lume un copil: ,,E o minune de Crăciun”

Publicat: 18 dec. 2021
Românca, în vârstă de 24 de ani, este grav bolnavă din cauza unei meningite care n-ar fi fost tratată la timp

O româncă, stabilită de zece ani în Italia, și-a riscat viața ca să aducă pe lume un copil. Femeia, grav bolnavă, a luptat în instanță ca să-și îndeplinească visul: acela de a deveni mămică, în ciuda stării sale precare de sănătate.

Românca, în vârstă de 24 de ani, este grav bolnavă din cauza unei meningite care n-ar fi fost tratată la timp. Tânăra, însă, își dorea cu ardoare să devină mămică. A rămas însărcinată, dar medicii au sfătuit-o să facă avort din cauza stării sale de sănătate.

În timpul procesului în care ar fi trebuit să-și dea acordul formal pentru avort, românca i-a convins atât pe medici, cât și pe magistraţi, că nu își dorește să renunțe la copil. Astfel, pe 15 decembrie, tânăra a adus pe lume o fetiță pe care a numit-o ”Fatima”. Micuța s-a născut prematur, dar se află sub atenta supraveghere a medicilor.

Povestea ei incredibilă a fost dezvăluită de către avocatul Luigi Mancini, cel care o ajută pe tânăra mămică cu plângerea ei împotriva ASL (autoritatea locală de sănătate), instituție căreia românca i-a cerut despăgubiri pentru că ar fi fost tratată prea târziu pentru meningită.

”Nici acum nu se ştie cum a reuşit să o spună, mișcându-i atât pe medici, cât şi pe magistraţi şi pe noi toţi care am fost prezenţi. Ne-a dezarmat, totul s-a oprit şi ea a putut să-și continue sarcina. Copilul se numeşte Fatima şi este sănătoasă. Fiind născută prematur, are nevoie de o îngrijire corespunzătoare, dar este bine. E o minune de Crăciun! Din păcate, nu putem spune acelaşi lucru despre mama ei. Starea mamei, care este epuizată la sfârşitul sarcinii, este mai îngrijorătoare. Mamă și fiică, nu putem decât să le urăm amândurora, dar şi tatălui, mult bine”, a spus avocatul româncei.
Adauga un comentariu