Titlurile zilei

Povestea impresionantă a unui informatician de succes! A trăit în sărăcie, dar a ajuns la performanță pentru că a învățat zi și noapte! Niciun alt IT-ist din Iași nu-i poate lua acum locul

Publicat: 24 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Povestea impresionantă a unui informatician de succes A trăit în sărăcie dar a ajuns la performanță pentru că a învățat zi și noapte Niciun alt IT-ist din Iași nu-i poate lua acum locul
Vlad Angheluș, beneficiar al Centrului de Excelență Bucium

Un informatician de 20 de ani din Iași a fost salvat din sărăcie și a ajuns pe culmile succesului. Când nimeni nu-i mai dădea nicio șansă, s-a apucat de învățat și a ajuns printre primii. De la vârsta de 13 ani a fost preluat de către Centrul de Excelență Bucium și a demonstrat că merită ceea ce i se întâmplă acum

Poveste cum rar mai întâlnești. Vlad Angheluș este student în anul al doilea la Facultatea de Informatică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Tânărul informatician de 20 de ani are rezultate excelente la învățătură, deși viața nu i-a fost tocmai ușoară. Până la această vârstă, ieșeanul are un palmares impresionant, fiind implicat în zeci de activități extrașcolare, dar și concursuri naționale. Fiind doar un copil de 13 ani, dintr-o familie modestă din satul Tansa, comuna Belcești, județul Iași, nu erau șanse ca familia lui să își permită să îl susțină financiar la un liceu din oraș. Atunci a fost preluat de către Centrul de Excelență Bucium. Tânărul își dorește să aibă o carieră de succes în domeniul IT-ului și să urmeze studiile post-universitare astfel încât să ajungă printre cei mai buni din domeniu.

Deși trăia în condiții grele, a fost mereu un elev de nota 10

Ieșeanul Vlad Angheluș a fost admis la Centrul de Excelență Bucium din cadrul DGASPC Iași, când se afla în clasa a VII-a, și de atunci a reușit să își îndeplinească tot ceea ce și-a propus. Rezultatele foarte bune la învățătură și premiile câștigate la concursuri naționale nu au trecut neobservate. Familia tânărului este una modestă, însă l-a încurajat mereu să învețe cât mai bine. Totuși, nu și-ar fi permis să îl susțină financiar la un liceu din municipiul Iași, însă, din fericire, tânărul a devenit beneficiar al Centrului de Excelență Bucium care susține copii cu performanțe școlare. Astfel, a ajuns la un liceu din Iași unde a învățat zi și noapte pentru a-și îndeplini dorința cea mai mare, aceea de a ajunge la Facultatea de Informatică.

„Am ajuns la centrul de Excelență în clasa a VII-a, la vârsta de 13 ani. Am fost admis la acest modul de excelență datorită rezultatelor pe care le obținusem la Belcești, cum ar fi: participare la concursuri naționale de fizică, medii mari obținute la școală, terminasem clasa a VI-a cu media generală 10. Și dat fiind faptul că situația materială de acasă nu mi-ar fi permis să studiez în Iași, mi s-a propus să fiu susținut de către DGASPC Iași pentru a-mi continua studiile la un nivel cât mai bun”, a povestit Vlad Angheluș, studentul ieșean susținut de Centrul de Excelență Bucium din Iași.

Profesorul de informatică din liceu i-a spus lui Vlad că trebuie să se axeze pe domeniul IT

Din primul an de liceu, Vlad Angheluș a descoperit pasiunea pentru informatică. Cu ajutorul profesorului de informatică pe care l-a avut ca diriginte la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, tânărul deja își stabilise drumul său pe mai departe: o carieră în domeniul IT. Deși este încă în anul doi de facultate, ieșeanul își dorește să urmeze și studii post-universitare în domeniul ales.

„Am ales această specializare deoarece de mic am fost atras mai mult de științele exacte, ceea ce m-a determinat să aleg să fac liceul la Colegiul Național «Emil Racoviță», Matematică-Informatică. Acolo, dirigintele și profesorul meu de informatică m-a făcut să îmi placă foarte mult această disciplină și practic decizia în privința facultății pe care vreau să o urmez a fost luată încă din clasa a IX-a. Deocamdată încă nu am planuri pe termen lung, acum doresc să mă axez pe absolvirea facultății și apoi să mă înscriu la master și să îmi găsesc în paralel un job în domeniul IT, ca atunci când voi termina și masterul să pot avea o idee foarte clară despre ce o să vreau să fac”, a mai explicat tânărul informatician.

Cele mai mari reușite pentru tânăr sunt rezultatele la examenul de Bacalaureat și admiterea la facultatea dorită

Faptul că a reușit să obțină rezultate mari la examenul de Bacalaureat și că a fost admis la Facultatea de Informatică reprezintă pentru ieșeanul Vlad Angheluș dovada clară că orice își propune poate fi atins. Nu uită însă de importanța pe care a avut-o pentru el admiterea la Centrul de Excelență Bucium, acolo unde a reușit să se dezvolve educațional așa cum și-a dorit.

„Sincer, faptul că am ajuns la acest centru a însemnat un plus de motivație să ajung o versiune cât mai bună a mea. Deoarece erau mereu persoane care credeau în potențialul meu și pe care nu voiam și nu vreau să le dezamăgesc, m-am dezvoltat pe mai multe planuri. Pe lângă partea școlară, am fost implicat în cadrul centrului în prezentare de spectacole, youth exchange Erasmus, cor de colinde, acestea fiind doar câteva dintre activitățile extrașcolare la care am luat parte”, a mai povestit Vlad Angheluș.

Vlad mai are doi frați susținuți de Centrul de Excelență, ambii tineri de succes

Vlad Angheluș nu este singurul copil al familiei din satul Tansa, comuna Belcești, județul Iași cu rezultate foarte bune la învățătură. Tânărul informatician mai are doi frați care au reușit să fie admiși la Centrul de Excelență Bucium. Cel mai mare frate al ieșeanului de 20 de ani este absolvent al specializării Infomatică Economică, iar sora mai mică este studentă în anul 1 la specializarea Comunicare și Relații Publice.

„Familia mea mereu a fost alături de mine și m-a încurajat să îmi găsesc un drum al meu și să merg pe acesta. Apreciez la ai mei că niciodată nu mi-au impus să fac ceva doar pentru că așa vor ei sau așa cred ei că e mai bine, ci din contră, m-au susținut în alegerile pe care le-am făcut. Fratele meu a terminat Informatică Economică și sora mea este în anul 1 la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, specializarea Comunicare și Relații Publice. Eu și sora mea încă suntem în sistemul de protecție al Centrului de Excelență Bucium, iar fratele meu s-a externat și acum lucrează și se întreține singur. Cât despre sora mea, pot spune că de asemenea a avut rezultate foarte bune, printre care și participare la Olimpiada Națională de Geografie”, a mai precizat tânărul beneficiar al Centrului de Excelență Bucium.

Adauga un comentariu