Culinar

Prăjitura cu iaurt și griș: La ce să fii atentă atunci când pregătești desertul

Publicat: 01 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitura cu iaurt și griș La ce să fii atentă atunci când pregătești desertul
Daca aromatizezi produsele de patiserie cu dulceață sau cremă, vei obține o prajitură parfumată ce va învălui toată casa

Tot mai multe gospodine preferă să pregătească o prăjitură cu iaurt și griș. Coacerea pe iaurt îți oferă un aluat aromat, care nu necesită vanilie, coajă de lămâie și alți aditivi. Prăjitura pe iaurt este foarte fragedă și cremoasă. Daca aromatizezi produsele de patiserie cu dulceață sau cremă, vei obține o prăjitură parfumată ce va învălui toată casa.

Tăiată și unsă cu orice cremă, vei obține rapid o prăjitură de casa la fel de bună ca și în marele patiserii. Pregătirea desertului nu este dificilă, principalul lucru este să ții cont de unele dintre nuanțele menționate în rețetă. De exemplu, dacă nu păstrezi grișul în iaurt pentru timpul indicat în rețetă, atunci în loc de aluat de cereale copt, poți obține o tortilă crudă sub o crustă aurie. După modul de pregătire, prăjitura se aseamănă cu gătirea desertului negresă.

o felie de prajitura cu gris si iaurt
Prăjitura cu iaurt și griș poate fi obținută foarte ușor dacă respecți toate indicațiile din rețetă

Prăjitură cu iaurt și griș: Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru un desert delicios

Pentru a pregăti prăjitura vei avea nevoie desigur de iaurt de băut aromat, aproximativ 250 ml. Cu siguranță nu vei putea pregăti prăjitura fără de griș. Astfel, pentru o prăjitură pufoasă vei avea nevoie de 150 de g de griș și 100 de g de zahăr. Pentru a obține o prăjitură foarte apropiată de un tort delicios va trebui să adaugi 150 de g de făină și 100 g de ulei vegetal. Vei avea nevoie de 2 bucăți de ouă și 5 g de vanilină alături de un praf de copt.

Pentru a pregăti prăjitura este necesar să amesteci iaurtul cu grișul. Ulterior, este important să lași grișul la fiert cel puțin o oră. Această etapă îți garantează friabilitatea slabă în coacerea finită. După care este nevoie să amesteci grișul în iaurt cu alte ingrediente. Masa finală obținută trebuie să fie lichidă.

mai multe felii de prajituri cu iaurt si gris
Cel mai important sfat pentru pregătirea desertului este să înmoi grișul în iaurt pentru cel puțin 40 de minute, sau chiar mai mult

Este bine să transferi aluatul într-o tavă unsă cu unt. După care să coci prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45-60 de minute. În acest timp, prăjitura se va coace încet și se va rumeni. La o temperatură mai mare și un timp de coacere mai scurt, centrul poate rămâne crud.

Secretele unei prăjituri deosebite: La ce să fii atentă pentru a obține un rezultat perfect

După coacere este bine să lași prăjitura finisată să stea timp de 20 de minute la răcit. Și abia după aceea, prăjitura trebuie scoasă din formă. Trebuie să știi că prăjitura amestecată cu iaurt va fi întotdeauna moale și sfărâmicioasă. Pentru un rezultat deosebit de gustos este bine să nu adaugi în  exces ulei și făină.

Cel mai important sfat pentru pregătirea desertului este să înmoi grișul în iaurt pentru cel puțin 40 de minute, sau chiar mai mult! Dacă reduci timpul de umflare pentru griș, acesta se va așeza într-un bulgăre strâns la fund și vei obține o plăcintă necoaptă. Și, în consecință, o irosire completă de produse.

o prajitura cu iaurt si gris taiata
După coacere este bine să lași prăjitura finisată să stea timp de 20 de minute la răcit

De asemenea, nu uita că prăjitura trebuie să coaptă la o temperatură scăzută pentru o lungă perioadă de timp. Nu crește temperatura în niciun caz, chiar dacă nu ai timp liber. În caz contrar, vei obține o prăjitură roșie din toate părțile, iar în interior, masă vâscoasă va rămâne necoaptă.

Prăjitura cu iaurt și griș poate fi obținută foarte ușor dacă respecți toate indicațiile din rețetă. De asemenea, timpul de coacere trebuie respectat cu strictețe. Acest tip de blat are nevoie de o atenție sporită decât altele. Ulterior, după ce prăjitura este gata, aceasta poate fi cu ușurință decorată cu fructe de pădure și alte decorațiuni.

o prajitura cu iaurt si gris taiata
Masa finală obținută trebuie să fie lichidă


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

 

Adauga un comentariu