Culinar

Tipuri de blat de tort: Secrete pentru pregătirea unui desert desăvârșit

Publicat: 24 mart. 2022
Tipuri de blat de tort Secrete pentru pregătirea unui desert desăvârșit
Tipul de blat biscuit aparține unei patiserii tradiționale care are la bază multe rețete

Atunci când vrei să pregătești un desert trebuie să știi că există mai multe tipuri de blat de tort. Baza oricărui tort este blatul și umplutura. Caracteristicile de gust și aspectul produsului de cofetărie depind de prepararea corectă a acestor componente. Pentru prepararea unui tort, pe lângă bezea se folosește aluat pe bază de făină, oua, zahăr și alte produse prevăzute în rețete.

Varianta clasica pentru tort sunt blaturile biscuit, care pot fi de vanilie, ciocolată sau alte arome. Sunt populare și blaturile cu miere, de napolitană, precum și deserturile preparate după rețete complexe, cu mai multe componente. Gospodinele și cofetarii folosesc o varietate de rețete pentru coacerea unui blat pentru tort. Aceștia vin chiar cu propriile variante de blaturi.

blaturi pentru tort pe un suport
Pentru a pregăti un blat cremos, făina se prepară cu apă clocotită, în care se dizolvă untul

Tipuri de blat de tort: Cele mai delicioase rețete

Tipul de blat biscuit aparține unei patiserii tradiționale care are la bază multe rețete. Pentru a găti acest blat, vei avea nevoie de o cantitate minimă de ingrediente simple și accesibile. Astfel, vei avea nevoie de făină, ouă, poți folosi și ouă de prepeliță, zahăr și praf de copt.

Pentru a obține un blat pufos ca la desertul pandișpan, gălbenușurile trebuie bătute în stare caldă,  iar albușurile în rece. Vasele ar trebui să fie din ceramică sau din sticlă, dar nu din aluminiu. Biscuitul merge bine cu impregnarea dulce, dulceață de fructe de pădure, cremă de unt sau din gălbenușuri de ou.

femeie care tine in mana un blat pentru tort
Blatul nisipos este la fel de popular pentru pregătirea unui tort de zi de naștere

Blatul nisipos este la fel de popular pentru pregătirea unui tort de zi de naștere. Compoziția sa include în mod necesar unt de înaltă calitate, care trebuie congelat înainte de gătit, apoi tocat sau ras și amestecat cu făină. Unt moale dar topit, bătut cu ouă și zahăr. Când coci blatul ar trebui să controlezi temperatura pentru a nu usca excesiv blatul.

Foile foietaj pentru tort sunt greu de pregătit, necesită mult timp și pricepere, dar din ele se obține un tort excelent. Aluatul este preparat fără zahăr, pe bază de făină și unt. Astfel, aluatul se frământă într-o cameră răcoroasă, după care se pune la frigider. Este important să-l coci fără ulei la foc mediu, încercând să nu deschizi cuptorul pentru a nu se lăsa blatul.

Alte idei pentru a pregăti un tort delicios: Rețete vechi pentru un blat pufos

Pentru a pregăti un blat cremos, făina se prepară cu apă clocotită, în care se dizolvă untul. Când masa s-a răcit, se adaugă ouă și totul este bine amestecat, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.

Blatul pe bază de drojdie este la fel de popular. Pregătire acestuia necesită multă muncă, dar în formă finită poate fi păstrat câteva zile fără pierderea caracteristicilor gustative. Pentru umplutură este potrivită dulceața și crema de ouă sau de unt.

un tort taiat pe un suport
Pentru a obține un blat pufos ca la desertul pandișpan, gălbenușurile trebuie bătute în stare caldă, iar albușurile în rece

Tortul „smântânel” este unul dintre deserturile preferate încă din copilărie. Pentru pregătirea acestui tip de tort, gospodinele folosesc un blat clasic la care adaugă mult smântână. Componenta principală care dă friabilitate este smântâna cu un procent mare de grăsimi.

Tortul pe bază de miere este un desert ușor, delicat, cu o aromă plăcută. Acesta se pregătește rapid și simplu, iar rezultatul este pe placul aproape tuturor. Prăjitura cu miere se înmoaie cu smântână sau cremă de unt, în strat se adaugă bucățele de prune uscate sau caise uscate.

Cu siguranță există multe tipuri de blat de tort, însă trebuie să știi că orice varianta poate fi schimbată după gustul gazdei. Iar utilizarea diferitelor impregnări, creme și gemuri îți va permite să obține de fiecare dată un desert cu un gust nou.

un blat taiat pentru tort pe o farfurie
Varianta clasica pentru tort sunt blaturile biscuit, care pot fi de vanilie, ciocolată sau alte arome


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

 
Adauga un comentariu