National

Prelungirea Stării de Alertă: PSD anunță că nu va vota!

Publicat: 09 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prelungirea Stării de Alertă PSD anunță că nu va vota
Prelungirea Stării de Alertă: PSD anunță că nu va vota

Prelungirea Stării de Alertă: PSD anunță că nu va vota prelungirea. Reacția social-democraților a fost anunțată de senatorul Lucian Romașcanu, purtătoruld e cuvânt al PSD și vine imediat după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că după 15 iunie mai multe restricții vor fi eliminate, dar că se impune continuarea Stării de Alertă.

”Nu avem de la specialiști nici o dovadă a necesității prelungirii stării de alertă. Nu a început nici o testare în masă. Nu e convingător, nu vine cu nici o dovadă științifică. Starea de alertă de până acum a însemnat achiziții fără proceduri, angajări pe posturi fără concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea stării de alertă”, a spus Liviu Romașcanu, purtătotul de cuvânt al PSD.

Prelungirea Stării de Alertă: Klaus Iohannis a făcut astăzi anunțul

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că după 15 iunie vor putea fi redeschise mallurile, dar fără restaurante și locuri de joacă, va fi posibilă redeschiderea afterschool-urilor, a grădinițelor și școlilor private, a sălilor de fitness și a piscinelor exterioare. Totuși, va fi prelungită starea de alertă, cu mai puține restricții, iar președintele face apel la parlamentari să dea un vot pentru.

„Având în vedere că nu avem o scădere seminificativă a numărului de cazuri noi, faptul că și ultimul weekend de relaxare s-a simțit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri, se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă. Sunt măsuri care trebuie continuate cu caracter permanent. Purtarea măștii, distanțarea, evitarea locurilor cu aglomerări mari trebuie respectate. Masurile restrictive propuse vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare. Mă adresez parlamentarilor care trebuie sa ia în dezbatere aceasta prelungirea a stării de alertă. Virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar adcă sprijiniți guvernul atunci putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (…) Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a declarat Klaus Iohannis.

Nici Pro România și nici ALDE nu vor vota prelungirea stării de alertă

Primul care a anunțat această decizie a fost președintele partidului Pro România, Victor Ponta.

“Vom face ce am făcut şi la votul anterior. Atunci, toţi parlamentarii Pro România am votat împotriva instituirii stării de alertă. Dacă credeam în urmă cu trei săptămâni, cu atât mai mult credem acum că, din punct de vedere economic, în primul rând, România nu mai poate să stea într-o stare care prevede atât de multe restricţii”, a spus Ponta.

“Nu cred că trebuie să ne relaxăm. Cred că în continuare trebuie să purtăm mască. Trebuie să fim atenţi la condiţiile de igienă. Trebuie să limităm evenimentele cu foarte multe persoane, dar asta ţine de ceea ce întreaga omenire învaţă, să trăiască, de fapt, cu acest virus, cel puţin până vom avea un vaccin”, a mai spus Ponta.

La rândul său, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis că formațiunea pe care o conduce ”nu va vota această prelungire la prelungire”.

Adauga un comentariu