Eveniment-Social

Premiera la Teatrul „Luceafarul” Iasi: „Jack si vrejul de fasole”

Publicat: 16 sept. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premiera la Teatrul Luceafarul Iasi Jack si vrejul de fasole
1

Duminica, 22 septembrie 2019, la ora 11:30, este programata cea dintâi premiera din aceasta stagiune a Teatrului "Luceafarul": "Jack si vrejul de fasole", realizat pe un text de scena imaginat de Oltita Cîntec dupa cunoscuta poveste englezeasca. Spectacolul este realizat de regizorul Ion Ciubotaru, din echipa de creatie facând parte si Alina Dinca-Puscasu (scenografia) si Diana Roman (muzica).

Dramatizarea fructifica într-o maniera originala vechea poveste a lui Jack si a celor câteva boabe de fasole care îi vor schimba viata, dar a asezat câteva accente noi. Jack e un adolescent îndragostit de fotbal, deh, e britanic!, visând sa ajunga o vedeta a sportului-rege. Câteva momente de free-style (Felicia Purice Russ) vor face deliciul privitorilor caci "Fotbalul e cel mai tare/Când esti iute de picioare/Pasa, dribling, fete, sut/si portarul a cazut!". Parintii lui Jack sunt plecati la munca într-un alt comitat, iar el a ramas în grija matusii, care e avida de bani.

Vezi si: FITPTI, organizat de Teatrul "Luceafarul" Iasi, un festival al exclusivitatilor

Personajele poarta nume englezesti care le si caracterizeaza (Matusa e Greedy, capcaunii au devenit Doamna si Domnul Giant, Mosul care îi ofera cinci boabe de fasole în schimbul vacutei Milky e Mos Fate etc.), iar tonul general al naratiunii scenice e în cheie comica si educativa.

"Jack si vrejul de fasole" le va placea atât celor mici, cât si celor mari, semantica sa fiind edificata pe nivele de adresabilitate. Regizorul Ion Ciubotaru spune: "Ideea pe care am construit spectacolul e vorba aceea plina de întelepciune ca «lacomia strica omenia». Cu totii vrem mai mult si mai mult, adesea scapând din vedere ca nu acumularea de bogatii si de obiecte ne face, de fapt, fericiti, ci afectiunea si bucuria de a darui emotii pozitive celor apropiati si celor în situatii dificile".

Vezi si: Teatrul "Luceafarul" Iasi, invitat pentru a doua oara în China

Pentru a oferi posibilitatea trupei de la "Luceafarul" de a se prezenta în proiecte cât mai diverse, noua creatie este realizata cu o distributie dubla, actorii urmând sa joace alternativ. Iata protagonistii: Jack – Alex Iurascu/Sebastian Munteanu; Matusa Greedy – Liliana Mavris Vârlan/Ionela Arvinte; Domnul Giant – Dragos Maftei/Paul Sobolevschi; Doamna Giant – Elena Zmuncila/Mariana Teleman; Mos Fate – Cristian Gheorghiu/Viorel Vârlan.

Biletele pot fi achizitionate de la casieria Teatrului sau de pe platforma bilet.ro. Pretul unui bilet la premiera este de 16 lei. Tot duminica, 22 septembrie, de la ora 10:00, la Sala Mica poate fi vizionat "Hansel si Gretel", un spectacol de storytelling si teatru de obiecte cu Alex Iurascu, Carmen Mihalache, George Cocos, Liliana Mavris Vârlan. Pretul unui bilet este de 14 lei.

Adauga un comentariu