Actualitate

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, își va depune mandatul! Vicepreședintele PNL, Florin Roman a confirmat informația! Vor fi negocieri cu cei din PSD

Publicat: 01 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul desemnat Nicolae Ciucă își va depune mandatul Vicepreședintele PNL Florin Roman a confirmat informația Vor fi negocieri cu cei din PSD
Nicolae Ciucă își va demisia pe data stabilită, conform acordului coaliției

În aceste momente, vicepreședintele PNL, Florin Roman a anunțat că liberalii au votat depunerea mandatului de către premierul desemnat. Așadar, Nicolae Ciucă nu va intra la votul din Parlament. Pe de altă parte, Florin Roman anunțat flexibilizarea mandatului si negocierile cu PSD:

Este o decizie clară și asumată de PNL. Domnia sa ne-a informat că nu a reuşit să formeze o majoritate și prin urmare, în urma discuţiilor, s-a luat această decizie de depunere a mandatului, împreună cu flexibilizarea mandatului. Noi aveam două decizii, una de a nu discuta cu cei de PSD și a doua de desemnare a lui Florin Cîțu. Mandatul nostru este generalizat de a avea discuţii cu toate partidele mai puțin cu AUR.

O majoritate confortabilă ar putea fi cu cei din PSD, acest lucru ar putea duce şi la o revizuire a Constituţiei. O altă decizie a fost de formarea de majorități în jurul PNL, deci cu un premier PNL. Nu renunțăm la ideea de premier din partea PNL. Această solicitare este una legitimă. PNL este deschis, PNL nu face condiționări care nu își au locul în negocieri. Nu vom impune partenerilor de dialog pe cine să desemneze pe funcția de ministru. Vom încerca să generăm această majoritate și vom vedea în jurul cui. În momentul în care vom avea răspunsul la întrebare vom ieși şi vom anunța public. Cel care va merge în parlament va trebui să adune și o majoritate. Putem să ieșim din criză în câteva zile dacă există o voință politică. Cred că terminul poate fi de 3-5 zile, nicidecum 10 zile. Noi trebuie să oficializăm depunerea mandatului în BPN iar colegii noștri vor avea mandat flexibil. Ministerul Sănătății trebuie să revină în jurul majorității. Trebuie pus un om care știe ce se întâmplă
în domeniul sănătății și nu să se formeze la locul de muncă.

Florin Cîțu, a făcut mai multe declarații și a confirmat ceea ce a zic vicepreședintele Florin Roman

În urmă cu câteva minute, premierul Florin Cîțu a confirmat faptul că Nicolae Ciucă nu va mai fi premier și că își va depune mandatul. Decizia a fost luată de BEX și trebuie să fie confirmată, prin vot, mâine de BPN. Așasadar, pe lângă această decizie, PNL a luat decizia de a flexibiliza mandatul. Vorbim despre negocieri cu PSD sau cu USR. De la viitoarele negocieri sunt excluși cei de la AUR care au anunțat, prin vocea lui George Simion că au demarat procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis:

 

Având în vedere, am luat două decizii. BEX i-a propus lui Nicolae Ciucă depunerea mandatului. Vom propune BPN o flexibilizare a mandatului şi de a purta negocieri cu toate partidele. Mâine seară se vor discuta și alte lucruri.

BEX a luat această decizie. In această seară au luat cuvântul foarte mulți dintre colegi. Concluzia a fost de a propune în BPN depunerea mandatului. Mâine vom vedea în ședință. Au fost trei consultări, ne-am întors de fiecare dată la partid și nu a fost decizia de flexibilizare. BeX propune ca PNL să înceapă negocierile cu toate partidele, BPN va valida sau nu decizia.

 

Adauga un comentariu