National

Premierul Florin Cîțu a demis din funcții mai mulți apropiați de-ai lui Ludovic Orban! Deciziile au apărut în Monitorul Oficial

Publicat: 12 ian. 2021
Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a eliberat din funcții mai mulți apropiați de-ai lui Ludovic Orban, numiţi de acesta în aparatul guvernamental pe când era şeful Executivului. Deciziile de eliberare din funcţie semnate de Cîţu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Între cei demişi se numără Daniel Dragoş Tănăsoiu, şeful Corpului de control al prim-ministrului.

De asemenea, au fost înlăturaţi următorii consilieri de stat numiţi de Orban: Tănase Stamule, Radu Nicolescu, Ionel Roiban, Sebastian Bodu, Tony Avramaescu – Romani, Dan Ştefan Meran și Vlad-Adrian Ţone.

Deocamdată, premierul Cîțu nu a făcut și numiri pe aceste posturi, menţionează G4media.

Este de remarcat faptul că şi Nicolae Ciucă, fostul premier interimar, a procedat similar şi, pe parcursul scurtului său mandat, a dat afară din guvern, luna trecută, mai mulţi funcţionari guvernamentali aduşi de Ludovic Orban.

Nicolae Ciucă a mai scăpat de doi oameni lăsaţi în urmă de Orban în guvern

Este vorba despre Cristina-Daria Buzaşu-Enache, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, înlăturată din aparatul guvernamental la mijlocul lunii decembrie 2020.

Oficial, aceasta a fost eliberată la cerere din funcţia deţinută în cadrul Cancelariei.

De asemenea, Sebastian Ioan Burduja a plecat din funţia de secretar de stat în ministerul de finanţe. Conform deciziei publicate în Monitorul Oficial, şi Burduja a fost eliberat din funcţie la cererea sa.

Cea mai cunoscută plecare din guvern, la cererea premierului interimar, este cea a lui Antonel Tănase, secretarul general al Executivului.

Nicolae Ciucă a comentat, la momentul respectiv, că intre el şi secretarul general existau „incompatibilităţi”.

Florin Cîțu cere restructurări în companiile de stat

Lovitură pentru bugetari! Florin Cîțu cere restructurări în companiile de stat. Dacă solicitarea premierului Florin Cîțu ca în companiilor de stat unde sunt pierderi va fi pusă în aplicare, atunci mii de bugetari își vor pierde locurile de muncă în curând.

În pericol sunt angajați de la CFR, TAROM, dar și din multe ministere. În planul pentru bugetul pentru anul 2021, premierul Florin Cîțu i-a anunțat deja pe șefii companiilor de stat care au pierderi că vor trebui să reducă din personal.

Printre companiile de stat vizate de premierul Florin Cîțu se află CFR Călători, CFR Marfă, CFR Infrastructură sau Tarom.

CFR Călători, care are aproximativ 12 mii de angajați,  a avut pierderi, în 2020, de peste 300 milioane lei.

Dacă la începutul anului 2020, șefii trecuseră în bugetul pentru venituri și investiții 13.100 de angajați, la finalul anului 2020, mai erau trecuți doar 11.800 dintre aceștia. Cu alte cuvinte, CFR Călători a început restructurările încă de anul trecut, iar concedierile vor urma și în perioada următoare. CFR Marfă a avut, în 2020, pierderi de 150 milioane de lei și venituri nerealizate de 300 milioane lei, din cauza faptului că ANAF a blocat vânzarea a 9.800 de vagoane. CFR Marfă are aproximativ 4.000 de angajați.

Pe de altă parte, Tarom a avut, în 2020, pierderi de 454 milioane lei, iar din totalul de 1.500 de angajați, 500 vor fi concediați. De asemenea, sunt foarte multe primării din țară, dar și consilii județene, care au anunțat deja că vor concedia mai mulți angajați, tocmai pentru a reduce costurile în perioada următoare.

Comentarii
Adauga un comentariu