National

Premierul Florin Cîțu consideră că nu este responsabil pentru eșecul campaniei de vaccinare

Publicat: 24 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîțu consideră că nu este responsabil pentru eșecul campaniei de vaccinare
Florin Cîțu a avut o reacție la acuzațiile lui Vlad Voiculescu legate de raportări eronate ale infectărilor cu COVID-19

Întrebat, în cadrul unui interviu despre campania de vaccinare şi despre dacă se consideră vinovat pentru eșecul acesteia, premierul Florin Cîțu a declarat că nu se simte responsabil. De altfel, premierul a explicat faptul că nu poate fi o firmă de advertising.

Campania de vaccinare din România este considerată un eşec pentru că Guvernul nu a atins ţinta de 10 milioane de români complet vaccinaţi, aşa cum avea în plan.

Premierul Florin Cîțu nu se consideră vinovat de eșecul campaniei de vaccinare

Întrebat despre eșecul campaniei de vaccinare şi despre dacă se consideră vinovat, premierul a răspuns că s-a făcut absolut tot ce se putea face. De altfel, premierul critică voalat pe influencerii de pe reţelele de socializare care nu s-au implicat în campanie:

„Eu nu sunt o firmă de advertisting. Ceea ce poate să facă Guvernul am făcut. La începutul acestei pandemii, problema noastră era dacă şi când avem vaccinul. Asta era soluţia. După aceea, a venit vaccinul, eram criticaţi că nu avem fluxuri, că nu putem să vaccinăm multe persoane. Am rezolvat aceste probleme. Dar până la urmă, în România vaccinarea nu este obligatorie. Pot să fiu acuzat că eu nu sunt cel mai convingător om din lume, (…) dar aş vrea să văd responsabilii din societate, oamenii care sunt lideri de opinie, influencerii pe Facebook, câte ore au dedicat campaniei de vaccinare?

Până la urmă este vorba despre noi toţi, vaccinarea ne ajută pe noi toţi. Eu, dacă este ceva să-mi asum, poate eu nu sunt cel mai convingător om din lume, deşi m-am dus, m-am vaccinat între primii, şi a doua oară, am fost peste tot în România şi cred că la fiecare declaraţie am vorbit despre campania de vaccinare. Preşedintele Klaus Iohannis, la fel”, a declarat Cîţu joi, la Digi 24, întrebat dacă se simte vinovat că nu a mers campania de vaccinare, scrie Agerpres.

DNA a deschis dosar penal pentru achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19

Pe de altă parte, Guvernul este vizat de un dosar penal deschis de DNA. Procurorii anchetează în rem achiziţia de vaccinuri de către statul român. Sursele au afirmat faptul că procurorii de la DNA au deschis un dosar penal în rem pentru a stabili cu exactitate modul în care Guvernul României, condus de premierul Florin Cîțu a achiziționat câteva milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Ancheta urmărește să stabilească de ce a fost nevoie de un volum atât de mare de doze de vaccin, precum și cine și cum a justificat comenzile ferme lansate pentru achiziționare.

De atlfel, campania de vaccinare din România se desfășoară cu dificultate, autoritățile române fiind nevoite să doneze sau să vândă surplusul de vaccin. De exemplu, pe data de 4 august, Guvernul României a vândut Irlandei peste 700.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19

Adauga un comentariu