Actualitate

Premierul Florin Cițu, despre salariile bugetarilor: „Cheltuielile s-au dublat, eu nu cred că performanța s-a dublat” – VIDEO

Publicat: 15 feb. 2021
Florin Cîțu declarație de presă la Palatul Victoria
Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Guvern, că de la 1 iunie vor fi noi relaxări ale restricțiilor anti-covid chiar dacă nu se va atinge ținta guvernamentală pentru vaccinuri

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a anunțat luni, 15 februarie 2021, faptul că salariile bugetarilor consumă prea mulți bani de la buget și afirma că acest lucru nu reflectă munca depusă de unii angajați. Florin Cîțu are în vedere tăierea unei părţi din sporurile angajaților de la stat.

„În ultimii doi ani de zile, cheltuielile cu salariile s-au dublat, eu nu cred că performanța s-a dublat. Eu vreau să legătura dintre salarii și performanță să fie una directă și acest lucru îl vom face în acest an”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu, atac la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: „Ori nu înțeleg și nu știu să citească un buget, ori vor să facă scandal și atât”

Prim-ministrul Florin Cîțu răspunde criticilor legate de bugetul alocat Sănătății cu un atac la adresa ministrului Vlad Voiculescu. Acesta acuza că sunt câteva persoane care vorbesc în spațiul public „fără să înțeleagă cum se face un buget, fără să știe cum se alocă un buget și aruncă aceste informații”.

„Vorbesc în spațiul public fără să înțeleagă cum se face un buget, fără să știe cum se alocă un buget și aruncă aceste informații. Repet, Ministerul Sănătății are 11, 43 de miliarde de lei, buget mai mare ca anul trecut. În plus, avem un buget mai mare decât în 2019 când era un an normal. Toate aceste discuții în spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget, ori vor să facă scandal și atât, ceea ce este trist”, a declarat premierul.

Florin Cîţu, despre documentul oficial al Executivului care vorbeşte despre vaccinarea obligatorie: „Nu are legătură cu vaccinarea împotriva coronavirusului”

Oficialul a declarat faptul că documentul Ministerului Sănătăţii în care se aduce vorba despre vaccinare obligatorie nu are legătură cu actuala campanie de imunizare împotriva virusului Covid-19.

„Este o lege care este în Parlament de trei ani de zile. Nu are nicio legătură cu camapania de vaccinare pe care o avem acum. Este un proiect în Parlamentul României. Nu am nicio legătură. A spus şi secretarul de stat Raed Arafat şi o spun şi eu foarte clar: campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie, nu se pune problema de aşa ceva”, a declarat Cîţu.

Proiectul de buget al Ministerului Sănătăţii pentru anul 2021 prevede alocarea de fonduri pentru momentul în care vaccinarea va deveni obligatorie în România.

Prim-ministrul, chemat de PSD să dea explicații în Parlament, după vizita la Bruxelles

Premierul Florin Vasile Cîțu este chemat de Partidul Social Democrat să ofere explicații în Parlamentul României, după ce a fost la Bruxelles, Belgia.

„Am decis ca premierul Florin Cîțu să vină în Parlament în săptămâna 15-19 februarie în conformitate cu regulamentul Camerei Deputaţilor pentru a da explicaţii. Trebuie să spună foarte clar care sunt rezultatele vizitei la Bruxelles şi de ce îşi bate joc de Planul Naţional de Redresare şi Reziliență. Preşedintele Marcel Ciolacu a avut, săptămâna trecută, discuţii cu comisarii europeni. Toţi ne-au vorbit despre cele 14 milioane granturi. Trebuie să se ştie foarte clar că este o componentă importantă de împrumuturi acolo şi că acest Plan Naţional de Redresare şi Reziliență trebuie să fie un efort al românilor şi atunci dezbaterea trebuie să aibă loc în Parlament. De aceea, premierul Florin Cîțu trebuie să vină în Parlament şi să dea explicaţii”, a declarat senatorul Radu Oprea.

Comentarii
 • Bai parvenitule, atâta timp cât un om că tine a ajuns prim ministru este clar că performanța la stat nu poate creste.ce specialiști de rahat are tara asta de un retardat a ajuns prim ministru

 • Primul lucru care l-a facut PNL a fost sa concedieze 30000 de bugetari. Cica erau pesedisti. I-au inlocuit imediat cu 30000 de PNL-isti. Dupa care au mai angajat inca 15000 in plus. Asta in primele 10 luni de zile.
  Pentru cine nu crede, datele sunt disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor (luna noiembrie 2020).

 • Parca lui Catu i-au crescut performantele cand a fost numit prim ministru,(nu dupa performanta,poate dupa cat a cotizat si vechimea in partid).Cand te gandesti cat de mediocri sunt cei care vorbesc acum de performanta;Orban-fost somer,Turcan,Catu -a fost dat afara de pe la o banca,Grinda,doamna Lighean,s.a .Apoi aceeasi incompetenti au numit pe diferiti ciocli,bucatarese,ospatarite,dansatoare la bara etc,prin functii de conducere prin ministere si alte institutii de stat.Afara, cu acesti ipocriti !

 • SUNT BUGETAR LUCREZ LA MINISTERUL DE FINANTE VA ROG SA MA CREDETI NU MI S-A DUBLAT SALARIUL SI NU FAC PARTE DIN ACEI COLEGI CARE SE MURDARESC LA ORDINELE UNUI DIRECTOR PUS POLITIC SI CARE ARE GRIJA DE INVESTITORII CARE POMPEAZA IN OAMENII POLITICI.DL CATU ESTI UN PARVENIT SI UN EXCROC CA TOTI MINISTRI DE FINANTE TOATA ZIUA VORBESTI DE FCT.PUBLICI DAR DE CE NU ZICI CA IN CADRUL FCT. PUBLICI FAC PARTE S.R.I. ,,,,M.I…MAN SI ALTI DE CE NU SPUNETI CA SE IESE LA PENSIE DIN CADRUL SRI CU MIN 5000 RON SI CHIAR LA VARSTA DE 45 ANI…DE CE NU SPUNETI ASTA SI MULTE ALTELE DE CE NU SE DA IN PRESA PENSIILE SPECIALILOR SI SALARIILE CARE SE MARESC AN DE AN ..AMI PARE RAU DAR DUPA 7 ANI DE SCOALA AM SALARIUL UNUI SUBOFITER SRI ,,,,,A PARDON VENITUL ADICA TOT CE CASTIGA UN PILOS SRI IN 12 LUNI IMPARTIT LA 12 ======EU CASTIGAT CU UN LEU ADEVARUL ASTA E …..VEDETI ANGAJARILE PE PILE SI VA DOARE CAPUL

 • Citu este un mediocru pe toate linia. Citu a picat treapta a II-a la un liceu industrial !!! Noroc ca au intrat in functie pilele familiei, ca altfel ajungea la Scoala profesionala. Dupa ce a terminat liceul cu chiu, cu vai, a dat admitere la ASE Bucuresti. A picat de doua ori. Dupa care s-a dus in America, unde a facut un colegiu de mana a saptesprezecea, mai mic decat ce are Bacaul acolo.

 • Probabil dl Catzu crede că Romanii ar trebui sa stea pana in 2040 cu cele mai mici salarii din UE, asta tocmai pentru a migra toti cei care au mai îndrăznit sa stea in acesta tara.

  Mutule, suntem penultimii la salarii și pensii în Europa. Mama mea în Spania după 15 ani de muncă și vârsta împlinită trebuia să primească o pensie de drept de 290 de euro, ceea ce în România ar părea o pensie acceptabilă, dar acolo statul a venit cu diferența până la 697 de euro, deoarece atât îi trebuie unui pensionar să trăiască un minim decent în UE-Spania.
  Cât aveți voi mă pensia minimă? Voi nici in 2050 nu veţi face pensia minimă 700 de euro. De ce? Deoarece profitul trebuie să fie maxim pentru privați, iar oamenii, ei pe ultimul loc ca prioritate. Băncile să aibă profit, multinaționalele, BNR-ul, serviciile și parlamentarii să trăiască bine, restul e prostime.

  Cum ați reușit performanța ca după ce ați îndatorat țara în anul 2020 cum nu s-a făcut din 89 până în prezent, să ieșiți cu un deficit de 11%? Vorba lui Ionică nebunul „pușcăriilor” ce ați făcut măi? Dacă Dragnea a stat pentru un rahat de acuzare 2-3 ani voi meritați 300 de ani de pușcărie.
  Vinovații sunt KWJ, Orban, Câțu și toată gașca PDL-istă lipită în noul PNL.

Adauga un comentariu