National

Premierul Florin Cîțu va decide ce face cu demisia lui Ludovic Orban! Șeful PNL susține că Anca Dragu ar trebui să-și dea demisia de la șefia Senatului României

Publicat: 27 sept. 2021
Florin Cîțu îmbrăcat în superman
Guvernul condus de Florin Cîțu are șanse mari să pice pe moțiunea de cenzură

În aceste momente, premierul Florin Cîțu şi noul lider al PNL susţine o conferinţă de presă în care a făcut mai multe anunţuri. Președintele PNL ales a declarat faptul că nu știe, momentan, ce va face cu demisia lui Ludovic Orban de la șefia Camerei Deputaților dar a precizat că, dacă CCR îi va da dreptate în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, președintele Senatului României, Anca Dragu, ar trebui să-și dea demisia.

Vă aducem aminte faptul că Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaţilor. Demisia a fost anunţată în urmă cu câteva săptămâni când, fostul lider PNL a declarat că va face acest lucru dacă nu va câștiga alegerile de pe 25 septembrie.

Florin Cîțu incă nu știe ce face cu demisia lui Ludovic Orban dar dorește demisia Ancăi Dragu de la Senatul României

Premierul Florin Cîțu a susţinut faptul că dacă CCR va da dreptate Guvernului în scandalul moţiunii de cenzură, atât Anca Dragu și Ludovic Orban trebuie să-și prezinte demisia de la șefia Camerei Deputaților dar și de la șefia Senatorului României:

”Bineînțeles, eu rămân la opinia mea. Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă, pentru că au susținut o procedură viciată. Vreau să-i văd mâine pe cei de la USR cum vor justifica, pentru că ei vorbesc mereu despre justiție și vreau să văd cum vor justifica că au inițiat o moțiune de cenzură cu o procedură viciată”, a spus Florin Cîțu.

Totuși, întrebat în special de demisia lui Ludovic Orban, Florin Cîțu a evitat să spună ceva context, afirmând că decizia va fi luată marți:

„Demisia este o decizie unilaterală a celui care are funcția. Mâine discutăm ce e mai bine”, a completat Cîțu.

Ludovic Orban, atac la adresa premierului Florin Cîțu

După ce și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban a declarat faptul că Congresul PNL a încălcat grav principiul democrației. Acesta l-a atacat pe premierul Florin Cîțu despre care a spus că s-a folosit de resursele statului român pentru a putea să-i scoată din joc pe susținătorii lui Ludovic Orban și pentru a-i atrage în tabăra condusă de Cîțu:

Sâmbătă şi duminica am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice care au fost încălcate în ultimii 30 de ani. După o campanie în care au fost daţi afară din funcţii publice de liberali, zeci de susţinători ai mei, după o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, ameninţări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, după o campanie care au fost utilizate promisiuni pe bani publici, după o campanie în care președintele PNL a fost atacat mai mârșav decât a fost atacat de PSD, totul a fost în aşa zis congres, care a încălcat libertatea şi dreptul fundamental al democraţiei. Miniştri, primari, preşedinţi de CJ, liderul grupului de la Senat au împiedicat exercitarea dreptului la vot este fără precedent în democraţie. (…) a a menționat Ludovic Orban într-o conferință de presă susținută după ce și-a prezentat demisia.

Adauga un comentariu