Actualitate

Fostul şef PNL, Ludovic Orban, şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Publicat: 27 sept. 2021

Detalii de ultimă oră! Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților astăzi, 27 septembrie 2021.

În urmă cu puțin timp, fosta consilieră a lui Ludovic Orban i-a depus acestuia mandatul din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Fostul președinte PNL a transmis de la bun început să își va depune demisia de onoare daca va pierde șefia formațiunii politice.

În altă ordine de idei, în aceste momente urmează ca premierul României, Florin Vasile Cîțu, actual președinte al Partidului Național Liberal, să hotărască dacă acceptă această demisie sau îl păstrează pe Ludovic Orban în funcție, până se va crea o majoritate parlamentară, așa cum susțin unele surse politice din interiorul partidului.

Ludovic Orban: ”Din acest moment nu mai există niciun parteneriat cu Klaus Iohannis”

Reamintim faptul că Ludovic Orban a pierdut, sâmbătă, 25 septembrie 2021, alegerile pentru conducerea Partidului Național Liberal, în favoarea premierului Florin Cîțu, obținând doar 39,7% din voturile liberalilor.

„Încep prin a le mulțumi celor aproape 1900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condițiile în care s-a desfășurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîțu pentru alegerea ca președinte al PNL. De-a lungul carierei mele de 31 de ani am apărat valorile liberale și am acționat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale, pentru a realiza un salt de care România are nevoie. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democrației, drepturilor și libertăților individuale, valorilor liberale și, de asemenea, voi continuă să acționez, așa cum am făcut-o și până acum, alături de colegii mei. Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima ora, pe masă președintelui ales, Florin Cîțu. Din momentul de față, între Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a transmis Ludovic Orban.

Prima declarație a lui Ludovic Orban, după ce a pierdut la Congresul PNL

Ludovic Orban, în urma înfrângerii de la Congresul PNl, a lansat un atac la adresa premierul Florin Cîțu. Fostul președinte PNL a acuzat că s-au încălcat normele democratice, libertatea și dreptul fundamental al democrației.

„Sâmbătă şi duminica am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice care au fost încălcate în ultimii 30 de ani. După o campanie în care au fost daţi afară din funcţii publice de liberali, zeci de susţinători ai mei, după o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, ameninţări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, după o campanie care au fost utilizate promisiuni pe bani publici, după o campanie în care președintele PNL a fost atacat mai mârșav decât a fost atacat de PSD, totul a fost în aşa zis congres, care a încălcat libertatea şi dreptul fundamental al democraţiei. Miniştri, primari, preşedinţi de CJ, liderul grupului de la Senat au împiedicat exercitarea dreptului la vot este fără precedent în democraţie.

Planificatorii care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democraţiei şi uneltele lor jalnice din interiorul şi afară partidului şi-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL şi au transformat în ceea ce nu a fost niciodată în istoria să. Multă lume se întreabă ce voi face. Rămân acelaşi om, şi dacă nu mai sunt președinte PNL voi continua lupta pentru lucrurile în care cred cu şi mai multă hotărâre. Democraţia este fundamentală pentru evoluţia societării romaneşti. Despre ce democraţie am mai putea vorbi dacă metodele folosite la Congresul PNL ar fi fost folosite la alegeri”, a menționat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu