Actualitate

Premierul Ludovic Orban anunţă negocieri cu partidele pentru a rămâne PNL-ul la putere

Publicat: 17 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Ludovic Orban anunţă negocieri cu partidele pentru a rămâne PNL-ul la putere
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban anunţa negocieri cu partidele pentru a rămâne PNL-ul la putere. Într-o conferinţă de presă susţinută de premierul României, s-a arătat faptul că PNL-ul va discuta cu toate partidele politice pentru a rămâne la guvernare. În contextul în care Măricel Ciolacu a anunţat că va depune o moţiune de cenzură, Ludovic Orban s-a arătat dispus să negocieze cu toate formaţiunile politice pentru ca moţiunea de cenzură să nu treacă.

Ludovic Orban se declară dispus să negocieze cu partidele pentru a rămâne PNL

Conform declaraţiilor făcute la această oră, premierul Ludovic Orban, se declara dispus să negocieze cu toate formaţiunile politice pentru a rămâne la guvernare.

„Vom discutat cu toți. Am încredere ca atunci când a fost moțiunea la adresa Guvernului Dăncilă și când a fost învestit guvernul. Pentru partenerii externi, acest guvern asigură credibilitate. Faptul că mediul de afaceri de la novel internațional privește cu încredere România se datorează acestui guvern. Vor să pună mâna pe putere și să fure la alegerile parlamentare. Românii nu mai doresc parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea și alți parlamentari care au făcut praf România”, a declarat Orban.

Ludovic Orban nu considera o idee bună transferul de primari de la PSD la PNL

Întrebat de transferurile făcute de PNL de la PSD, Ludovic Orban s-a declarat împotriva acestui lucru şi a explicat că nu încurajează astfel de fenomene:

”Părerea mea o știți! Nu încurajez acest lucru și de-a lungul timpului nu am apreciat acest fenomen.”, a spus Ludovic Orban.

Nu se poate depune moţiune de cenzură în perioada vacanţei parlamentare

Ludovic Orban le-a spus jurnalistilro faptul că nu se poate depune moţiune de cenzură pe perioada vacanţei parlamentare. Totuşi, dacă acest lucru se va întâmpla, premierul a afirmat că va sesiza Curtea Constituţională a României. Premierul Ludovic Orban susține că moțiunea de cenzură pregătită de PSD este ”un gest de iresponsabilitate”.

”Socoteală de acasă știți că nu se potrivește cu socoteala din teren. După părerea mea, moțiunea de cenzură este un act de iresponsabilitate a PSD, să încerci să dai jos un Guvern care gestionează cu profesionalism criza sanitară și criză economică, este împotriva interesului României.

Mi se pare un gest iresponsabil, lipsit de logică și împotriva interesului Românei. Gândiți-vă că Executivul pe care îl conduc pregătește măsurile de relansare economică, pregătim toate programele pentru atragerea de fonduri europene, acest Guvern pregătește cu minuțiozitate redeschiderea școlilor, acest Guvern luptă cu toate armele împotriva virusului și de când Guvernul are la dispoziție toate pârghiile se vede și o stopare a răspândirii virusului, chiar un trend de scădere în ultimele 4 zile.”, a spus Ludovic Orban.

 

Marcel Ciolacu a anunţat faptul că va depune o moţiune de cenzură

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat faptul că va depunde o moţiune de cenzură împotriva întregului Guvern PNL. Liderul PSD considera faptul că cei din PNL au devalizat bugetul statului în plină pandemie şi nu mai merita să rămână la guvernare

” Un haos imens cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant, asta este România după 9 luni de guvernare liberală. O ţară în derivă condusă de un guvern cu zero credibilitate, în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt, spre disperarea romanilor care nu mai înţeleg nimic.
Aţi scăpat total situaţia de sub control, aţi eşuat în relansarea economiei, aţi încălcat toate promisiunile făcute romanilor, aţi eşuat în gestionarea epimdeiie.
V-au interesat doar alegerile, furturile şi cât mai multe funcţii pentru rudele şi clientela din partid.
Dle Orban, de când v-aţi instalat la putere şi până azi nu v-a păsat nici măcar o secundă de sănătatea romanilor şi traiul lor de zi cu zi.”

Adauga un comentariu