Actualitate

Premierul Ludovic Orban şi Nicuşor Dan, chemați de urgență de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Publicat: 24 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Ludovic Orban şi Nicuşor Dan chemați de urgență de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni
Nicușor Dan întâmpină probleme deja: ”O să urmeze o iarnă foarte grea”

Premierul Ludovic Orban şi candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, au fost chemați de urgență la Palatul Cotroceni, unde s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis.

”Pot să vă confirm că am avut această discuţie cu preşedintele şi cu premierul”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a precizat că s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban la Palatul Victoria şi că au mers împreună la întâlnirea cu preşedintele Iohannis.

Premierul Ludovic Orban şi Nicuşor Dan, chemați de urgență de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Capitalei nu a oferit detalii despre conţinutul discuţiilor, susţinând că a nu are acceptul celorlalţi participanţi pentru a furniza aceste informaţii.

Mai mult, acesta nu a precizat a cui a fost iniţiativa acestei întâlniri, motivând că premierul şi preşedintele sunt cei care ar putea da detalii.

Nicuşor Dan a ieşit singur de la întâlnire, întrucât şeful Executivului a mai rămas pentru a sta de vorbă cu preşedintele.

„Administrația Prezidențială confirmă că Președintele României, preocupat fiind de  problemele cu care se confruntă zilnic bucureștenii, s-a întâlnit astăzi cu Nicușor Dan. În cadrul discuțiilor, la care a participat și premierul Ludovic Orban, au fost abordate soluțiile necesare remedierii urgente a acestor probleme, precum și proiectele de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung. Președintele Klaus Iohannis a apreciat că soluțiile propuse de Nicușor Dan sunt fezabile și pot conduce la rezolvarea deficiențelor grave existente la nivelul Capitalei”, precizează Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis susține că alegerile vor avea loc în condiții sigure

Şeful statului a făcut referire la faptul că alegerile locale au fost amânate din cauza pandemiei, iar acum suntem mai pregătiţi decât în iunie pentru a organiza scrutinul în condiţii de siguranţă.

”Mă refer la dezinfectarea riguroasă a secţiilor de vot, la crearea unor circuite separate de intrare şi ieşire, la dezinfectarea mâinilor înainte şi după excercitarea votului. Dacă toată lumea va păstra regulile de bază care se rezumă la purtarea corectă a măştii, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţei, atunci riscul de infectare în secţii e redus la minimum”, a afirmat şeful statului.

”Votul este cel mai important instrument”, a afirmat Iohannis, care a lansat un îndemn pentru participarea la vot.

Acuzat că a schimbat haina de președinte cu uniforma electorală de agent-șef al PNL

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o reacție dură după conferința lui kalus Iohannis de aseară. Marcel Ciolacu a ripostat la noile atacuri lansate de Klaus Iohannis la adresa PSD, în cadrul conferinței de presă organizate ieri la Palatul Cotroceni. Liderul social-democraților este de părere că președintele s-a transformat într-un agent electoral al PNL.

„Constat cu tristețe, domnule Iohannis, că ați schimbat DEFINITIV haina de Președinte al României cu UNFORMA ELECTORALĂ de Agent-Șef al #PNL. Nu vă interesează #niveluldetrai al românilor, ci mai degrabă sărăcirea populației până în punctul în care singurii stăpâni ai țării vor fi doar marii îmbuibați de la PNL“, a precizat Marcel Ciolacu.

Liderul social democraților consideră că președintele Klaus Iohannis este interest mai mult de promovarea austerității decât de apliacrea legii privind majorarea pensiilor.

„NU majorarea pensiilor conform LEGII, ci #austeritatea pe care o promovezi dumneata, domnule Iohannis, este de domeniul trecutului! Românii s-au săturat să audă că nu sunt bani și că e criză, dar să vadă că guvernarea liberală toacă banii țării pe mii de contracte supraevaluate.

Adauga un comentariu