Actualitate

Preotul Nicolae Dima ne dezvăluie cum putem progresa: „Abțineți-vă de la lucrurile care vă aduc plăcere imediată!”

Publicat: 19 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preotul Nicolae Dima ne dezvăluie cum putem progresa Abțineți-vă de la lucrurile care vă aduc plăcere imediată
Preotul Nicolae Dima ne dezvăluie cum putem progresa

Preotul Nicolae Dima ne dezvăluie cum putem progresa. Preotul paroh la Biserica „Sfântul Nicolae dintr-o zi” consideră că banii, plăcerea, puterea și faima sunt cele patru vicii pentru care oamenii își vând sufletul.

Părintele constată cu mâhnire că oamenii nu mai cunosc adevărata valoare a sufletului și dă asigurări că evoluția, progresul se întâmplă atunci când ne abținem de la viciile menționate anterior.

Preotul Nicolae Dima ne dezvăluie cum putem progresa

Preotul Nicolae Dima, de la Biserica „Sfântul Nicolae dintr-o zi”, face o comparație între suflet și infinit și susține că patimile copleșesc sufletul și tulbură mintea. Duhovnicul spune că patimile sufletului pot fi reduse la patru mari capitole: bani, plăcere, putere și faimă.

„Banii sunt acel lucru necesar care murdărește tot. Probabil că fiecare dintre noi ar zice, conform unei logici elementare, că este foarte bine să ai bani. Duhovnicește vorbind, banul este atât de pervers încât se joacă cu mintea ta în felul ăsta. E inutil să-ți spun că atunci când ești bucuros că pierzi, pierzi tot, până la urmă. Banii schimbă mintea, banii derutează pe omul, îl derutează atât de rău încât banii sunt cu adevărat ochiul celui rău”, a spus preotul Nicolae Dima.

Părintele Dima explică de ce există în noi dorința de plăcere

Părintele de la Biserica „Sfântul Nicolae dintr-o zi” este de părere că plăcerea ne domină și că ne face să nu mai gândim rațional.

„Noi toți suntem robiți într-un fel sau altul plăcerii. Plăcerilor de tot felul. De la cele mai simple, cum este mâncatul, până la cele mai sofisticate, până la consumul de substanțe, până la sexualitate, care scapă de sub control și începe să te domine ea și așa mai departe. Plăcerile te domină, ajung să pună stăpânire pe tine, pentru că există în noi ceva care foarte ușor se confundă cu dorința de plăcere. Care este acest ceva ascuns în noi? Dorința de infinit”, a mai spus părintele.

Preotul Nicolae Dima arată că, dintre oamenii de știință care au făcut lucruri mărețe, puțini au devenit faimoși. El a declarat că cea mai mare greșeală a omului este să își dorească să obțină ceva foarte ușor și să devină cunoscut într-un timp scurt.

„Pentru că toată viața lor au stat în laborator așteptând să descopere ceva care ar putea să fie de folos altora. Nu este o asceză zeci de ani să stai într-un loc în care numai cercetare și cercetare și studiu neapreciat de nimeni? Ești pe stradă, nimeni nu te recunoaște, nimeni nu te respectă, ești un anonim. Până când asceza ta dă roade. Fără smerenia omului de știință, n-am avea medicamente bune, n-am avea combustibili performanți, n-am avea o mulțime de lucruri. Nu din consum vine progresul, ci din abținere. Dacă vreți să aveți progres în viața dumneavoastră, abțineți-vă de la lucrurile care vă aduc gratitudine, adică plăcere imediată”, a mai spus preotul Nicolae Dima, care ne dezvăluie cum putem progresa.

Adauga un comentariu