Local

Prețul rechizitelor a explodat anul acesta! Care sunt costurile la debutul anului școlar 2022-2023 pentru copiii de bani gata!

Publicat: 17 aug. 2022
Stand cu pixuri
Prețul rechizitelor a explodat anul acesta!

Cu aproximativ trei săptămâni rămase până la începerea anului școlar 2022-2023, părinții au început deja goana pentru a le cumpăra copiilor toate cele necesare pentru grădiniță, școală sau liceu. Astfel, în funcție de venituri, costul unui pachet complet de rechizite și a unui ghiozdan cu personaje celebre din desenele animate poate ajunge și la 1.500 de lei

Părinții din Iași se pregătesc să aloce fonduri importante pentru copiii care încep anul școlar 2022-2023. Aici sunt vizați copiii care merg în clasa I. Pe de altă parte, rechizitele pentru un preșcolar care merge la grădiniță ajung la suma de 200 de lei.

Caiete
Care sunt costurile, la debutul anului școlar 2022-2023

Care sunt costurile la debutul anului școlar pentru părinții care-și trimit copiii la grădiniță

 Stand cu creioane si pensule
Rechizitele pentru un preșcolar care merge la grădiniță ajung la suma de 200 de lei

Anul acesta, indiferent de faptul că articolele de papetărie, respectiv rechizitele, sunt achiziționate din supermarket sau librărie, prețurile acestora sunt la fel de piperate.

Defalcat, lista de prețuri la debut de grădiniță pentru un copil este: 5 bucăți de bandă dublă adezivă – 14.5 lei, 8 bucăți de plastilină de șase culori – 25 de lei, 32 de creioane colorate – 25 de lei, lipici lichid – 7 lei, lipici solid baton – 7 lei, pensoane mari – 4.5 lei, pensoane mici – 10 lei, acuarele cu 12 culori – 35 de lei, cutii de plastic cu capac de 3-5 litri – 12 lei, hârtie colorată – 25 de lei.

Articolele de igienă pentru un singur micuț se ridică la 70 de lei.

 Ghiozdan Elsa
Un ghiozdan  poate costa și 400 de lei

Costurile la debutul anului școlar pentru părinții care-și trimit copiii în clasa I

Penare
Un penar ajunge la 30-40 lei

Mai departe, pentru a-i asigura rechizitele și uniforma, o familie care are un copil înscris în clasa I trebuie să scoată din buzunar de la 1000 până la 1.500 de lei. Aceste costuri acoperă toate cele necesare pentru ca un copil să aibă tot ce îi trebuie la școală. Astfel, prețul unui caiet dictando pornește de la 1 leu și poate ajunge, în funcție de calitate și format, și la 15-20 de lei.

De asemenea, un penar ajunge la 30-40 de lei, în timp ce o banală radieră poate costa și 10 lei. Când vine vorba de uniformă sau ghiozdan, o familie trebuie să pună la bătaie și până la 900 de lei, în condițiile în care prețul unei uniforme variază între 500 și 550 de lei, iar un ghiozdan costă între 150 și 200 lei, iar în cazul în care sunt inscripționate personaje ca Frozen sau Mickey Mouse poate costa și 400 de lei. În plus, un pachet complet cu cele necesare unui elev de clasele V-VIII costă între 150 de lei și 350 de lei. Ca indiciu, o trusă completă de geometrie poate ajunge și la 50-60 de lei, în timp ce un simplu caiet special de Geografie poate avea un preț și de peste 12 lei.

Pe de altă parte, deși au veniturile micșorate, părinții fac eforturi financiare, astfel încât copiii acestora să aibă toate cele necesare pentru a începe școala în cele mai bune condiții.
Comentarii
  • Daca cumparati de prin mall-uri sau magazine gen Noriel etc, normal ca da-ti o gramada de bani ca sunteti prea comozi sa cautati. Eu mai mult de 200 lei nu am cheltuit cu tot cu ghiozdan (cu elsa), penar, creioane, acuarele etc etc. Pune-ti capul la contributie si nu le face-ti buzunarele mari la astia nesimtiti cu adaosuri de 1000%!

Adauga un comentariu