Actualitate

Prim-ministrul Nicolae Ciucă linişteşte românii care au sistem de căldură centralizat: „Vom distribui bani!”

Publicat: 30 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prim-ministrul Nicolae Ciucă linişteşte românii care au sistem de căldură centralizat Vom distribui bani
Premierul Nicolae Ciucă

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, a promis faptul că românii care locuiesc în orașe care au sistem centralizat de încălzire nu vor suferi de frig în iarna anului 2021. De asemenea, Ciucă afirmă că va aloca o sumă de bani din fondul de rezervă, în funcție de necesitățile fiecărui oraș.

„Va urma să avem o analiză pe fondurile de la bugetul de rezervă și în funcție de nevoile fiecărei localități în parte vom distribui banii. În timp foarte scurt. Vom avea o ședință de guvern pentru a vedea cum se împart la rectificare banii de la fondul de rezervă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Deși românii care se încălzesc cu ajutorul sistemului centralizat nu vor fi îngrijorați că vor sta în frig, persoanele care au sobe ar putea fi afectați deoarece lemnul ar putea fi interzis pentru încălzire. Acest lucru pune în dificultate peste 3,5 milioane de gospodării.

Premierul Ciucă, precizări despre certificatul verde

Generalul (r) Nicolae Ciucă a declarat marți, 30 noiembrie 2021, că a avut o conversație cu ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, în ceea ce privește posibilitățile de urgentare a adoptării legii referitoare la obligativitatea certificatului verde Covid-19 la serviciu.

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministu Rafila sâmbătă și am convenit să găsim acele soluții prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în parlament. În momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaților să meargă la promulgare și să poată să fie aplicat”, a declarat Ciucă.

Interpelat dacă pașaportul de vaccinare va putea fi eliberat și cetățenii care fac dovada trecerii prin boală pe baza doar a unui test care să ilustreze anticorpii, premierul a răspuns: „Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia și persoanele care au trecut prin boală.”

De asemenea, cu privire la eliberarea certificatului verde la zece zile de la prima doză de vaccin împotriva noului coronavirus, Ciucă a mai afirmat: „Nu am discutat acest detaliu cu dumnealui. Urmează să vină cu o propunere concretă care să fie inclusă în proiectul din Camera Deputaților.”

De precizat faptul că Germania a implementat deja măsura obligativității deținerii certificatului verde la locul de muncă.

Premierul Nicolae Ciucă, despre proiectele de infrastructură: „Nu putem spune că suntem mulțumiți”

Premierul României, Nicolae Ciucă, în continuarea declarației sale, s-a arătat nemulțumit de viteză în care se lucrează la proiectele mari de infrastructură din România.

„Suntem aici azi pentru că acesta e unul dintre motivele pentru care vrem să vedem că proiectele de infratructură mare că au ritm și pot să se încadreze, așa cum au fost la semnarea contractelor. Nu putem spune că suntem mulțumiți. În schimb, putem spune că suntem deciși să vedem stadiul fiecărui proiect în parte. Eu consider că e normal ca atunci când noi asigurăm partea financiară, constructorul să se ocupe. Să nu mai avem aceste întârzieri”, a spus Ciucă.

Adauga un comentariu