Local

Primăria Comarna reabilitează drumurile, cu fonduri europene! Trei firme vor contractul de 1,3 milioane de euro

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Comarna reabilitează drumurile cu fonduri europene Trei firme vor contractul de 13 milioane de euro
Trei firme vor să reabiliteze drumurile din comuan Comarna, județul Iași

Trei firme au depus oferte la licitația organizată de Primăria Comarna pentru reabilitarea drumurilor din localitate. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Drumurile din comuna Comarna, județul Iași, vor fi reabilitate. Recent, primăria din localitate a lansat licitația pentru realizarea lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 6.498.659 de lei, fără TVA, aproape 1,3 milioane de euro. La procedură au fost depuse 3 oferte din partea următoarelor firme de construcții: Danlin XXL (Neamț), Eky-Sam SRL (Iași) și Enviro Construct SRL (Iași). Prețul cel mai mic este un criteriu pentru departajarea ofertelor.

„Executantul este responsabil de stabilirea responsabilităților tuturor participanților la procesul de execuție – factori de răspundere, colaboratori, subcontractanți – în conformitate cu sistemul propriu de asigurare a calității adoptat și cu prevederile legale în vigoare. Începerea execuției lucrărilor se va realiza numai la construcții autorizate în condițiile legii și numai pe baza și în conformitate cu proiecte verificate de specialiști atestați”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Compania Națională de Investiții a semnat  pentru construirea unei săli de sport, în comuna Plugari.

Primăria Comarna reabilitează drumurile, cu fonduri europene, care fac legătura cu DN 28

Conform proiectului, este vizată reabilitarea mai multor tronsoane de drumuri, cu o lungime de 4,2 kilometri.

„La executarea îmbrăcăminților bituminoase se va acorda o atenție deosebită realizării rosturilor de lucru. După compactarea stratului din prima bandă, rămâne pe marginea adiacentă a benzii alăturate o zonă îngustă, de câțiva centimetri, mai puțin compactată și, în general, deformată. Aceeași situație se produce și la întreruperea lucrului în secțiunea transversală din capătul benzii restrictive, dar pe o zonă mai mare, de regulă, de 10 cm lățime”, se mai arată în documentația procedurii.

Va fi modernizat sectorul de drum care face legătura DN 28 – DC 48. Totodată, în comuna Comarna au fost alocate fonduri și pentru modernizarea iluminatului public.

Primăria Miroslava a semnat contractul pentru reabilitarea drumurilor

Și Primăria Miroslava a organizat o procedură pentru reabilitarea infrastructurii. Recent, a fost semnat contractul pentru modernizarea mai multor străzi. Cea mai bună ofertă aparține firmei de construcții Danlin XXL, din județul Neamț. Autoritatea contractantă a stabilit și lista străzilor ce vor fi supuse modernizării: satul Valea Ursului (str. Emil Racoviță, str. Ion Creangă, str. Ionel Teodoreanu, str. Mihail Sadoveanu, str. Primăverii), satul Valea Adâncă ( str. Iazului, str. Cornești, str. Prunilor), satul Ciurbești (str. Neculai Hîrțan), satul Cornești (str. Ciprian Porumbescu), satul Uricani (legătura str. Eroilor cu str. Beldiman) și satul Miroslava (str. Stadionului). Lungimea totală a străzilor este de 10,6 kilometri.

„Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din nevoia de a moderniza aceste străzi care, în prezent, sunt învechite și într-o stare deteriorată, degradate din punct de vedere fizic, dar și greu practicabile”, se arată în obiectivul procedurii.

Primăria Comarna va reabilita drumurile, cu fonduri europene, după ce va fi semnat contractul cu firma câștigătoare.

Adauga un comentariu