Primăria Holboca va cheltui peste 7,8 milioane de lei pentru extinderea unei școli din localitate. Contractul prevede construirea unui nou corp de clădire
Administrația publică locală a lansat procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pe data de 31 martie 2025. Firmele interesate de contract pot depune ofertele financiare până, cel târziu, la data de 16 aprilie 2025, ora 15:00
Primăria Holboca cheltuie peste 7,8 milioane de lei pentru extinderea unei școli din localitate
Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, contractul are ca obiect „execuție lucrări pentru obiectivul «Construire spații de învățământ în localitatea Dancu, comuna Holboca, județul Iași»”. Acesta are o valoare estimată de 7.862.805 lei, fără TVA.
„În cadrul procedurii se va licita: Execuție lucrări pentru obiectivul de investiție: «Construire spații de învățământ în localitatea Dancu, comuna Holboca, județul Iași». Valoarea totală estimată a lucrărilor de executat este de 7.862.805,88 lei, fără TVA, defalcată astfel: Cap 1.2 Amenajarea terenului – 715.087,67 lei, fără TVA. Cap 1.3 Amenajări pentru protecția mediului și aducerea terenului la starea inițială – 12.844,35 lei, fără TVA. Cap 2. Cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții – 189.907,51 lei, fără TVA. Cap 4.1 Construcții și instalații – 5.940.726,02 lei, fără TVA. Cap 4.2 Montaj utilaj tehnologice – 93.524,02 lei, fără TVA. Cap 4.3 Utilaje, echipamente tehnologice și funcționale cu montaj – 857.300,00 lei, fără TVA. Cap 5.1 Organizare de șantier 53.416,31 lei, fără TVA. Durată contract: 11 luni, începând de la data atribuirii contractului, însă nu mai mult de 30.04.2026”, se arată în documentele publicate pe platforma SEAP.
Noua construcție va avea 6 săli de clasă și un laborator
În cadrul documentelor publicate se menționează că noua clădire va avea 6 săli de clasă, un laborator și un spațiu multifuncțional.
„Școala existentă nu acoperă necesarul de locuri, soluția la această problemă fiind reprezentată de construirea unui corp nou. Unitatea de învățământ (clădire nouă propusă) va fi amplasată pe același teren unde există o unitate școlară existentă (în curs de reabilitare și avizată anterior – Școala Stefan cel Mare). Aceasta va completa ansamblul respectiv și îl va extinde cu o serie de săli noi de clasă în relație cu acea clădire. Clădirea propusă/studiată va avea o capacitate de bază de 6 săli de clasă, 1 laborator, 1 spațiu multifuncțional. Clădirea va fi dotată cu toate dependințele necesare bunei funcționări pentru scopul propus, respectând normele în vigoare de sănătate și igienă. Extinderea clădirii școlii prin construirea de noi săli de clasă va permite desfășurarea cursurilor într-un singur schimb, ceea ce va îmbunătăți considerabil calitatea educației. Astfel, elevii vor avea un program școlar mai bine structurat, benefic pentru ritmul lor de învățare și pentru sănătatea lor psihică și fizică. De asemenea, extinderea va permite crearea unor spații adecvate pentru activități extracurriculare și pentru suport educațional individualizat, necesare pentru a răspunde diversității nevoilor educaționale ale elevilor. Construirea unui corp nou al clădirii va avea un impact pozitiv nu doar asupra elevilor și profesorilor, ci și asupra întregii comunități, promovând un mediu educațional de calitate și favorizând dezvoltarea armonioasă a copiilor. Se propune ca extinderea școlii să se edifice în curtea interioară a acesteia. Prezentul proiect vizează construirea unui corp de clădire care să îndeplinească standardele nZEB, prin fonduri nerambursabile”, se arată în caietul de sarcini al procedurii.
Astfel, Primăria Holboca va cheltui peste 7,8 milioane de lei pentru extinderea unei școli din localitate. Contractul prevede construirea unui nou corp de clădire, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până la începutul lunii aprilie 2025.
AS dori sa vedem in Holboca si satele din componenta, infrastructura rutiera sau energetica noua.