Local

Primăria Iași a anulat licitația pentru serviciile de reparații la rețelele de termoficare! Era asigurat un contract de 500.000 de euro

Publicat: 09 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași a anulat licitația pentru serviciile de reparații la rețelele de termoficare Era asigurat un contract de 500.000 de euro
Primăria Iași nu găsește firmă care să intervină la avariile înregistrate pe rețelele de termoficare

Rețelele de termoficare din Iași urmau să fie monitorizate de o firmă specializată. Licitația organizată de autoritatea contractantă va fi reorganizată în perioada următoare. Suma de 500.000 de euro urma să fie cheltuită într-un interval de 3 ani

Municipalitatea ieșeană nu reușește să demareze o achiziție din cadrul programului anual. Recent, a fost demarată licitația pentru furnizarea serviciilor de reparații avarii la rețelele termice primare, secundare aferente sistemului de termoficare. Acordul-cadru ar urma să se desfășoare pe o perioadă de 36 de luni. Însă, procedura a fost anulată, din cauză că nu s-au prezentat ofertanți. În ceea ce privește contractul de reparații avarii, autoritatea contractantă a stabilit o valoare estimată de 2.100.000 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro.

„Operațiunile de sudură vor fi efectuate numai cu echipamente de sudură electrică și cu personal de specialitate. Se va admite sudura oxiacetilenică numai în condiții perciuloase pentru utilizarea echipamentelor electrice. Se vor prevedea suporții mobili cu frecare sau alunecare și suporți ficși. Conductele nu se vor poza direct pe stâlpi de sprijin”, se arată în caietul de sarcini.

De precizat că, recent, compania Veolia a încetat colaborarea cu Primăria Iași, motiv pentru care sistemul centralizat de încălzire a orașului a trecut în administrarea Termoservice SA, societate aflată în subordinea municipalității.

Sistarea lucrărilor se realizează doar cu acordul autorității contractante.

Conform caietului de sarcini, firma care ar urma să câștige contractul va trebui să respecte mai multe condiții din caietul de sarcini.

„Executantul va avea în sarcină următoarele obligații: sistarea lucrărilor, la dispoziția scrisă a achizitorului, în cazul nerespectării normativelor tehnice și a normelor de securitate, sănătate în muncă și situații de urgență, fără posibilitatea de a prelungi termenul stabilit pentru finalizarea lucrării, respectarea cu strictețe a duratelor de oprire planificate a rețelelor, de comun acord cu achizitorul, formalizate prin proces de predare amplasament. Nerespectarea acestor termene duce la penalității de 10 la sută pentru depășiri până la 50 la sută din timpul alocat și cu penalității de 20 la sută pentru mai mult de 50 la sută din timpul convenit”, se arată în documentația procedurii.

Licitația pentru furnizarea cărbunelui a fost anulată

Totodată, Primăria Iași a anulat și licitația pentru furnizarea unui lot de 100.000 de tone de cărbune. Valoarea estimată a contractului era de 60.794.965 lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Stocul va alimenta Centrala Electrică de Termoficare (CET) Holboca. Până nu demult, compania Veolia se ocupa de furnizarea agentului termic. Dar, din cauza pierderilor, a renunțat la contractul cu Primăria Iași.

„Astfel, la lansarea licitației, prețul mediu al cărbunelui era de circa 170 de dolari pe tonă, iar în aceste zile a ajuns la circa 250 de dolari pe tonă. Ca urmare, și noua licitație organizată de municipalitate va avea un buget majorat”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Adauga un comentariu