Local

Primăria Iași a făcut raportul de calitate a aerului 2020. Iată măsurile luate în traficul din municipiul Iași

Publicat: 28 iul. 2020
Primăria Iași a făcut raportul de calitate a aerului 2020
Primăria Iași a făcut raportul de calitate a aerului 2020, măsurile luate fiind legate de traficul din municipiul Iași

Primăria Iași a făcut recent raportul de calitate a aerului 2020. Măsurile luate în traficul din municipiul Iași cuprind mai multe etape în trasportul public, reabilitarea străzilor, implementarea unor sensuri unice în cartierele orașului.

Toate acestea au fost incluse într-un document analizat de Consiliul Local. Primăria Iași a impus o serie de măsuri cuprinse în planul aprobat pentru perioada 2018-2020

Primăria Iași a finalizat recent raportul de calitate a aerului 2020.

Unele măsuri luate în traficul din municipiul Iași  cuprind o serie de detalii legate de transportul public sau implementarea unor sensuri unice în cartierele orașului. Primăria Iași a impus o serie de măsuri cuprinse în planul aprobat pentru perioada 2018-2020. Proiectul va fi analizat de plenul Consiliului Local al municipiului Iași în ședința de joi, 30 iulie 2020. Raportul de calitate a aerului pe trimestrul II al anului 2020 cuprinde mai multe aspecte ce vor fi analizate de plenul Consiliului Local Iași.

Raportul de calitate a aerului 2020 a fost făcut de Primăria Iași. Noi detalii despre traficul din municipiu

Traficul din municipiul Iași a fost inclus în raportul de calitate a aerului 2020 derulat de autoritatea locală. Raportul pe trimestrul II pe anul în curs cuprinde de exemplu modernizarea parcului auto destinat transportului public din oraș. Planul cuprinde achiziția autobuzelor cu normă de poluare euro 6, dar și a altor 44 autobuze electrice și 16 tramvaie noi.

În plan a intrat și modernizarea parcului auto al societății Salubris SA, prin achiziția a 20 de autospeciale cu normă de poluare Euro 6. Planul cuprinde și modernizarea parcului auto al societății Citadin SA prin achiziția a 19 autovehicule noi cu normă de poluare Euro 6. Municipalitatea a trecut și la sistematizarea zonei Podu de Piatră intersecție cu Bulevardul Nicolae Iorga și Șoseaua Națională. În al doilea trimestru din anul 2020 s-a trecut la procedura de achiziție pentru obiectivul de investiții privind proiectarea unei piațete în zona Podu de Piatră.

Traficul din municipiul Iași va fi analizat de plenul Consiliului Local în prima ședință ordinară a plenului

Proiectul de hotărâre privind raportul de calitate a aerului 2020 emis de Primăria Iași va fi analizat de Consiliul Local în aceste zile. Proiectul mai include și realizarea unui depozit logistic de mărfuri lângă centura municipiului Iași. Obiectivul se află în prezent în proiectare, fiind în sarcina Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Planul cuprinde și dezvoltarea de rute ocolitoare pentru transportul de marfă- varianta de ocolire Nord. S-a luat în calcul și obiectivul privind varianta de ocolire a traficului din municipiul Iași- varianta Sud.

Calitatea aerului din municipiul Iași cuprinde un set de măsuri adoptate de autoritatea locală în 2020

Planul de calitate a aerului 2020 realizat de Primăria Iași cuprinde și extinderea și modernizarea unor artere de circulație din oraș. Lista privind modernizarea străzilor cuprinde Șoseaua Bârnova (98 la sută), strada Semănătorului (80 la sută), Transilvaniei (75 la sută), Olteniei (95 la sută), șoseaua Tudor Neculai (45 la sută), șoseaua Iași-Voinești (80 la sută), Strugurilor (70 la sută), Aleea Strugurilor (60 la sută). Pe lângă toate aceste aspecte, au fost luate în calcul și măsuri privind implementarea unor sensuri unice în mai toate cartierele din municipiul Iași, măsuri care vor fi luate în cursul acestui an.

Comentarii
  • Daca a fost aprobat Raportul de calitate al aerului pe anul 2020 ce-mi bagi in ochi achizitionarea de autobuze si tramvaie care vin in anul 2021 s-au chiar 2022, nu cumva este un pic de manipulare aici.
    Uitat-va pe B1 TV ca incep sa aiba emisiune de calitate a aerului de 3 ori pe zi si vor da in timp real calitatea aerului in timp real inclusiv al Iasului.

  • Achizitia e facuta, ele sunt cumparate (trebuie sa ajunga). Le treci sau nu? Daca ai cunoaste ce inseamna o licitatie, ai trece-o cu doua maini.

  • Pute tot orașul de la dieselurile de saraki care polueaza grupa mare. Afara cu tigaile si cotetele din anii 2000! Sa vezi ce relax va fi traficul cand se va aplica legea!

  • Cetatenii din cartierul vechi sunt derutati de aceasta denumire :Sos. Iasi -Voinesti ! Cei care locuiesc pana la Notariatul IULIA PADURARU (zona cunoscuta „CATARG MIROSLAVA” ) au ca adresa Sos. Voinesti” in cartile de identitate . Pana acolo era Mun. Iasi. Cine a schimbat denumirea fara acordul cetatenilor ?Au aparut multiple variante pornind de la SOS. Voinesti(originalul) ca de ex. : Sos . IASI -Voinesti , Stradela Voinesti , etc . De asemenea si de la STR. Strugurilor ! Pentru aceasta „invazie „de locuinte de dupa Revolutie de ce nu s-au utilizat denumiri noi de strazi ?

Adauga un comentariu