Economic Local

Primăria Iași pregătește modernizarea unui lot de 14 străzi! Zece firme vor să câștige contractul

Publicat: 28 aug. 2020
Primăria Iași pregătește modernizarea unui lot de 14 străzi, prima etapă fiind cea de proiectare
Primăria Iași pregătește modernizarea unui lot de 14 străzi

Primăria Iași pregătește modernizarea unui lot de 14 străzi. Deocamdată, vor fi realizate serviciile de proiectare, etapă premergătoare celei de execuție. Nu mai puțin de 10 firme vor să se ocupe de realizarea documentațiilor

Primăria Iași pregătește modernizarea unui lot de 14 străzi. Recent, municipalitatea a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică. Prevederea bugetară este de 700.000 lei, fără TVA, aproape 145.000 euro. La procedură s-au prezentat 10 operatori economici: Trust AVB SRL, Topgeosys SRL, Sigm-Home Project SRL, Nordic Vision SRL, Geo Mike SRL, Drum Pod Invest SRL, Bomaco SRL, Artehnis SRL, Aduro Impex SRL, 3B Construction Project SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Obiectivul specific al investiției îl reprezintă modernizarea rețelei de străzi din cartierele din Municipiul Iași pentru a îmbunătăți condițiile de siguranță și confort în trafic. În plus, starea de degradare a străzilor, condițiile minime de siguranță a circulației, elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare în corelare cu durata de exploatare a acestora. Rețeaua de străzi din cartiere prezintă o stare necorespunzătoare din cauza traficului intens, a dezvoltării locuințelor în zona limitrofă a municipiului, din cauza intervențiilor repetate la rețelele de utilități din subteran”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași a pus la dispoziție lista străzilor ce urmează să intre în etapa de modernizare

Conform caietului de sarcini, vor intra în proiectare următoarele străzi: str. Fermei, str. Eugen Stătescu, str. Șipoțel, Fundac Olari, str. Mocanului, str. Ursulea, str. Islaz, str. Ștefan Dimitrescu, str. Prof. Nicolae Bucur, str. Valea Adâncă, str. Fântânilor, str. Ateneului, str. Spital Pașcanu și str. Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este de 7.360 metri liniari. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară. Durata de realizare a documentației este de 9 luni de la semnarea contractului.

Montarea pavelelor pe trotuarele din municipiu va costa 4 milioane de euro

Nu demult, municipalitatea ieșeană a încheiat un contract cu Symmetrica SRL, din Suceava, în valoare de aproape 4 milioane euro. Societatea trebuie să monteze pavele în mai multe cartiere din oraș: Alexandru cel Bun, Dacia, Canta, Gară, Păcureț, Păcurari, Crucea Roșie, Copou, Sărărie, Nicolina, Frumoasa, Tătărași, Moara de Vânt, Aviației, Zona Centrală, Cantemir, Socola, Bularga, Zona Industrială, Mircea cel Bătrân, Galata, Valea Adâncă, Bucium, Primăverii și Tudor Vladimirescu. Investiția presupune și aducerea la cotă a unui număr de 369 hidranți, 2.474 cutii gaz, 3.930 cămine de apă și canalizare. Vor fi executate lucrări de înlocuire a unui număr de 241 cămine de apă și canalizare. Durata de execuție este de doi ani.

Adauga un comentariu