Titlurile zilei

Primăria Iași schimbă semaforizarea într-o mare intersecție din oraș. Zona a devenit un adevărat coșmar rutier la orele de vârf pentru șoferii din municipiu – GALERIE FOTO

Publicat: 25 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași schimbă semaforizarea într-o mare intersecție din oraș. Zona a devenit un adevărat coșmar rutier la orele de vârf pentru șoferii din municipiu - GALERIE FOTO
Primăria Iași a luat în calcul schimbarea timpilor de la semafoare din zona Baza 3, proiectul fiind avizat de Comisia de Circulație din cadrul autorității locale

Primăria Iași a luat în calcul o serie de schimbări în traficul rutier din intersecția de la Baza 3. Decizia ține de modificarea timpilor de semaforizare pentru șoferii care vin dinspre strada Bucium și cei care ies din cadrul Complexului Comercial Felicia. Municipalitatea a luat în calcul și montarea unor limitatoare de viteză în dreptul unităților de învățământ din cartierele orașului

Decizie surprinzătoare luată de municipalitatea ieșeană pentru una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș! Recent, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași a avizat o propunere legată de intersecția de la Baza 3, zonă ce cuprinde bulevardul Virgil Săhleanu și strada Bucium. Propunerea prevede schimbarea timpilor de la semafoare pentru fluidizarea traficului în intersecția deja gâtuită de mii de autoturisme. Astfel, vor fi schimbați timpii semafoarelor din dreptul Complexului Comercial Felicia, tocmai pentru a facilita și ieșirea din cadrul magazinului, dar și pe cei care vin dinspre strada Bucium spre bulevard.

Schimbări de trafic făcute de Primăria Iași

Pe lângă proiectul legat de semaforizarea din Baza 3, Primăria Iași a luat în calcul și alte detalii privind traficul rutier din municipiu. Astfel, Comisia de Circulație a avizat o solicitare legată de zona Bucium, unde va apărea o nouă trecere pentru pietoni. Solicitarea a venit din partea cetățenilor care locuiesc în acest cartier.

În acest caz, Comisia a decis înființarea unei treceri pentru pietoni în dreptul magazinului Carrefour din cartierul Bucium, pentru a facilita accesul locuitorilor din zonă către complexul alimentar. În cadrul ședinței Comisiei de Circulație au mai fost luate în calcul unele avize legate de planuri urbanistice zonale.

Primăria Iași vrea ca șoseaua Bucium să fie extinsă

Tot în zona Bucium, Primăria Iași a luat în calcul alte măsuri privind traficul rutier. În urmă cu o săptămână, municipalitatea a decis să lărgească un tronson pe șoseaua Bucium la 6 benzi, tronson cuprins între intersecția cu strada Trei Fântâni și pasarela Socola.

Stâlpii au fost mutați pe trotuar, iar, astfel, strada va putea fi lărgită cu o bandă. În aceste condiții, pe porțiunea respectivă, în loc de 5 benzi, vor apărea 6 benzi, câte 3 pe fiecare sens de mers.

Limitatoare de viteză în dreptul școlilor din Iași

Școala Gimnazială „Ion Neculce” a solicitat o serie de măsuri de creștere a siguranței rutiere în apropierea școlii. Un alt aviz pozitiv a fost dat pentru asigurarea unei circulații normale în jurul Școlii Gimnaziale nr. 42 „Nicolae Iorga”, din municipiul Iași. Reprezentații Colegiului „Mihai Eminescu” au solicitat montarea unor limitatoare de viteză în dreptul unității de învățământ de pe strada Mihail Kogălniceanu.

De altfel, Poliția Locală a trimis o adresă prin care solicită montarea unor limitatoare de viteză în dreptul tuturor unităților de învățământ din municipiul Iași. Și Inspectoratul de Stat în Construcții, din zona Păcurari, a solicitat amenajarea unei alveole cu elemente fixe prin care să se împiedice parcarea în locurile special amenajate pentru instituție. Măsurile privind montarea limitatoarelor de viteză în dreptul școlilor din Iași au fost luate în calcul încă de acum câteva luni. O altă decizie legată de fluidizarea traficului a ținut de interzicerea parcării autoturismelor în dreptul Oficiului Poștal din zona Păcurari. Decizia respectivă a trecut prin Comisia de Circulație și urmează să fie avizată de Poliția Rutieră.

Adauga un comentariu