Economic Local

Primăria Iași supraveghează chiriașii din locuințele sociale! O firmă din Hârlău a câștigat contractul

Publicat: 03 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași supraveghează chiriașii din locuințele sociale O firmă din Hârlău a câștigat contractul
Primăria Iași supraveghează chiriașii din locuințele sociale

Primăria Iași supraveghează chiriașii din locuințele sociale. Vor fi montate apometre individuale la 100 de apartamente din imobilul de pe strada Decebal, nr.1. În cazul în care chiriașii adună restanțe, pot fi trași la răspundere personal

Primăria Iași supraveghează chiriașii din locuințele sociale. Recent, edilii au încheiat o achiziție directă pentru montarea mai multor apometre la apartamentele din căminul din strada Decebal, nr. 1. Firma cu care s-a încheiat contractul, AT3 Concept SRL, din Hârlău, a depus o ofertă financiară de 84.000 lei, fără TVA. Societatea a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 434.932 lei, profit de 10.174 lei, datorii de 290.173 lei, cu un număr de 4 angajați. Societatea este controlată de Andi Andrei și Adrian Cătălin Glogoviceanu. Până acum, consumul de apă potabilă era înregistrat pe tot imobilul.

Când se adunau datorii, din cauza unui restanțier, tot blocul risca să rămână fără apă potabilă. Contorizarea individuală vizează 100 de apartamente, aflate în administrarea Direcției Fond Locativ. Durata contractului este de 3 luni de la adjudecare. Ofertantul a trebuit să dovedească că are experiențe similare prin atașarea a cel puțin un contract onorat în ultimii 3 ani.

Primăria Iași are în vedere și realizarea unor lucrări de reparații curente

Noile echipamente vor fi montate în afara locuinței la nivelul tocului ușii. Echipamentele vor fi avizate metrologic. Totodată, se vor realiza și unele lucrări de reparații.

„Imobilul are regimul de înălțime P+3. Infrastructura construcției este cu fundații continue din beton armat, cu canal tehnic general, iar suprastructura din cărămidă. Imobilul, cu suprafața construită de 1.563 mp, are 100 de locuințe formate din apartamente cu 1 cameră, bucătărie, baie și hol și apartamente cu 2 camere, bucătărie, baie și hol. Accesul la locuințe se face printr-o scară centrală situată la mijlocul imobilului, prin holuri de circulație la fiecare nivel și două scări aflate în lateralul construcției. Lățimea holului este de 1,70 – 1,80 metri, lungimea de aproximativ 100 m și înălțimea de 2,5 metri. Locuințele sunt de tip social”, se arată în descrierea imobilului.

Municipalitatea a demolat mai multe imobile ocupate de chiriași certați cu legea

La câțiva metri de căminul din strada Decebal se află blocul „fantomă” M2. De ani buni, Primăria Iași a propus demolarea clădirilor, dar nu au fost rezolvate litigiile cu ultimii proprietari. Însă, la începutul anului 2017, a fost rasă din temelii o clădire de pe strada Păcurari nr. 85, locuită de mai multe familii de țigani. Chiriașii au fost mutați în clădirile din Tomești, Decebal, Canta și Tabacului. Înainte de demolare, procurorii de la DIICOT au realizat percheziții și rețineri în imobilul de pe Păcurari nr. 86. Motivul: trafic de droguri de mare risc. Atunci, primarul Mihai Chirica a anunțat că orice abatere privind distrugerea patrimoniului ar urma să atragă rezilierea contractelor. La fel și pentru persoanele care sunt implicate în trafic de persoane sau de droguri. Vor fi evacuate și persoanele care nu respectă normele de conduită civică.

Adauga un comentariu