Local

Date surpriză dintr-un sondaj nou pentru Primăria Iași și Consiliul Județean. Iată care sunt procentele celor mai importanți candidați la alegerile locale 2020!

Publicat: 25 iul. 2020
Un sondaj pentru Primăria Iași și Consiliul Județean arată procentele candidaților la alegerile locale 2020

În mediul politic local a apărut un nou sondaj pentru Primăria Iași și Consiliul Județean Iași. Procentele candidaților la alegerile locale 2020 nu lasă loc de interpretări, cifrele fiind destul de clare. Sondajul este făcut doar în municipiul Iași și a apărut în perioada în care PSD nu se hotărâse încă dacă să meargă pe o candidatură a doctorului Tudor Ciuhodaru sau pe a prof. dr. Camelia Gavrilă

În mediul politic local a apărut recent un nou sondaj pentru Primăria Iași și Consiliul Județean Iași. Procentele candidaților la alegerile locale 2020 indică o situație destul de clară care nu lasă loc de interpretări. Sondajul a cuprins intenția de vot pentru formațiunile politice la Consiliul Local Iași, la Consiliul Județean Iași, dar și pentru funcția de primar, dar a fost făcut doar în municipiul Iași.

Sondaj pentru Primăria Iași și Consiliul Județean în mediul politic local. Cum arată procentele candidaților la alegerile locale 2020

Noul sondaj pentru Primăria Iași indică faptul că la nivelul municipiului Iași, PNL va obține cel mai mare scor dintre formațiunile politice locale. Astfel, PNL Iași va obține 41.2 la sută din voturi, în vreme ce PSD Iași va aduna 20,8 la sută din totalul voturilor. Candidații la Consiliul Local Iași din partea USR ar urma să obțină 14.8 la sută din totalul voturilor, iar PMP Iași va aduna 6.8 la sută din voturi. Aceste formațiuni sunt și singurele care ar aduna voturi pentru a avea reprezentare în Consiliul Local Iași. Următoarea formațiune cuprinsă în sondaj a fost Pro România Iași, formațiune care va aduna 4.5 la sută din opțiunile ieșenilor. Restul procentelor de 11.9 la sută se vor împărți între alte formațiuni politice ieșene, care nu ar face însă pragul de 5 la sută.

Alegerile locale 2020 pentru Consiliul Județean Iași. Iată cifrele pentru plenul CJ

La Consiliul Județean Iași lucrurile sunt la fel de clare. În acest nou sondaj pentru alegerile locale 2020 se indică faptul că PNL Iași va obține cele mai multe mandate la nivelul județului Iași. Liberalii vor aduna 36.4 la sută din totalul voturilor pentru Consiliul Județean Iași. Filiala PSD Iași va obține, conform sondajului pentru Consiliul Județean, un procent de 22 la sută. De asemenea, organizația USR Iași va obține 15,1 la sută din voturi, iar PMP Iași ar aduna 8.4 la sută din voturile electoratului. Filiala Pro România va aduna doar 3.6 la sută din voturi, în vreme ce alte partide au adunat împreună restul de 14,6 la sută din voturile locuitorilor județului Iași.

Sondaj pentru Primăria Iași. Mihai Chirica, favorit pentru un nou mandat la Palatul Roznovanu

Pentru Primăria Iași și-au anunțat candidatura mai mulți candidați deja. Trebuie însă precizat că sondajul a apărut în perioada în care PSD nu se hotărâse încă dacă să meargă pe o candidatură a doctorului Tudor Ciuhodaru sau pe a prof. Camelia Gavrilă. De aceea, au fost testați ambii candidați, tocmai pentru a vedea ce scor electoral au cei doi.

Conform cifrelor prezentate în sondaj, actualul primar, Mihai Chirica, candidat PNL, va aduna 46.2 la sută din voturi. Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a fost preferat de 21.8 la sută dintre ieșeni drept candidat PSD. Cosette Chichirău, candidat USR la Primăria Iași, va aduna 12.9 la sută din voturi, iar deputatul PMP Petru Movilă va aduna 8.2 la sută din voturi. Deputatul Camelia Gavrilă se afla în preferințele a 5.9 la sută dintre ieșeni, conform sondajului respectiv. Restul de 5 procente se împarte între ceilalți candidați care și-au anunțat intenția de a intra în cursa electorală. Surse din mediul politic arată faptul că din cauza scorului de 5,9 la sută, la PSD se ia în calcul renunțarea la candidatura Cameliei Gavrilă la Primăria Iași.

Cum arată bătălia pentru șefia Consiliului Județean Iași? Procentele principalilor candidați la CJ

În cadrul sondajului pentru alegerile locale 2020 au fost incluse și opțiunile votanților pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. Astfel, deputatul Costel Alexe, candidat PNL la șefia județului Iași, ar obține 39 a sută din intențiile de vot. Maricel Popa, candidat PSD, actual șef al Consiliului Județean Iași, va aduna 21 la sută din voturi. De asemenea, Marius Bodea, candidat al alianței USR- PLUS pentru președinția Consiliului Județean Iași, va aduna 16 la sută din opțiunile politice ale locuitorilor județului, pe locul 4 în preferințele alegătorilor fiind deputatul PMP, Petru Movilă, cu 8.5 la sută.

Sondaj Consiliul Local Iași

PNL – 41,2 %
PSD – 20,8%
USR – 14,8%
PMP – 6,8%
Pro România – 4,5%
Altele – 11,9%

Sondaj Consiliul Județean Iași

PNL – 36,4%
PSD – 22 %
USR – 15,1%
PMP – 8,4%
Pro România – 4,5%
Altele – 14,6%

Sondaj Primăria Municipiului Iași

Mihai Chirica – 46,2%
Tudor Ciuhodaru – 21,8%
Cosette Chichirău – 12,9%
Petru Movilă – 8.2%
Camelia Gavrilă – 5,9%
Alt candidat – 5%

Sondaj președinția Consiliului Județean Iași

Costel Alexe – 39,5%
Maricel Popa – 21%
Marius Bodea – 16%
Petru Movilă – 8.5%
Alți candidați – 15%

***Facem precizarea că toate aceste date sunt valabile pentru municipiul Iași și că orice sondaj de opinie reprezintă doar o fotografie de moment a vieții politice locale.

Comentarii
 • Daca la nivelul de alienati mintali sa fim sa nu vedem ca actualul primar Chirica nu merita al doilea mandat inseamna ca Iasul e condamnat inca 4 ani de intuneric ,IESENI TREZITI VA SI VOTATI USR PLUS!

 • Cei prosti sigur vor vota cu USR si CHICHIRAU si vor nenoroci de tot Iasul! Este cea mai nenorocita alegere CHICHIRAU , ESTE CAZUL SA SE TREZEASCA IESENII, langa aceasta femeie se afla Bodea care va conduce din spate nicidecum Chichirau ca aceasta femeie nu este in stare de nimic

 • Pe Mihai Chirica nici pensionarii nu-l mai suporta. Chiar daca acusi vine cu pomeni electorale.
  Ciudata tare schimbarea asta din randul pensionarilor. Iar baza lui Chirica la vot sunt pensionarii si bugetarii institutiilor aflate in subordinea primariei.
  Anul asta va fi o rasturnare de situatie.

 • Bai cacat cu ochi abc esti platit de Chirica sa spui prostii si inertii,Iuda ce esti ,ti ai vinde si familia pentru bani de postari !

 • DOMNULE CHIRICA DE 5 ANI VA TOT TRIMIT PETITII SI SESIZARI CU SITUATIA PARCULUI DE PE BISTRITA 6 CARE ESTE UN FOCAR DE DELICVENTA PRECOCE A TINERILOR CARE DISTRUG PARCUL ,VORBESC URAT ,CONSUMA ALCOOL SI URLA CA POSEDATII PANA LA 11 NOAPTEA CATEODATA SI PANA LA 2=3 DIMINEATA ,LA PARTERUL SCARILOR DE PE STRADA BISTRITA SUNT 7 VECINI CARE SI-AU FACUT BALCOANE SI AU OCUPAT SPATIUL DIN FATA LOR ILEGAL ,SI=AU INGRADIT SPATIUL PE CARE SE MAI JUCAU COPII MICI IN JURUL BLOCULUI ,SI SIAU FACUT BALCOANE ILEGALLA PARTER FARA NICI UN ACT ,FARA APROBARI DE CONSTRUCTIE SAU SA AIBA ACORDUL TUTUROR VECINILOR ,UNII AU DEPASIT SI LIMITA TROTUARULUI DIN JURUL BLOCULUI CU TOATE CA NOI CEILALTI VECINI PLATIM IMPOZIT PE TERENUL DE SUB BALCOANELE LOR IMPROVIZATE ,DE 5 ANI TOT VA SPUN SI NU VRETI SA FACETI NIMIC IN ACEST SENS DLE PRIMAR CHIRICA CU TOATE CA NOI V=AM VOTAT ! CU RESPECT ASTEPTAM SA NE REZOLVATI ACEASTA PROBLEMA SI EVENTUAL SA PUNETI NISTE PANOURI PT COMBATEREA ZGOMOTULUI FACUT DE TINERI CARE SE PROPAGA DIN FATA PARCULUI SPRE GEAMURILE NOASTRE DE CREDEM CA A VENIT RAZBOIUL UNEORI NICI NU PUTEM TINE GEAMURILE DESCHISE .

 • NICI INTR-UN CAZ CHICHIRAU LA PRIMARIE!!!!!!!!!!!eu unul as fi votat cu USR daca aveau alti candidati. Asa pe cine votez de la USR pe Bodea si Chichirau? Nu merita niciun vot de la ieseni astia 2. In plus Chichirau nu este capabila sa fie primar si Bodea nu trebuie sa fie presedinte CJ ptr ca are proasta eticheta de a fi un MARE HOT al banului public si si-a batut joc de multi ieseni. CHICHIRAU proasta experienta politica mai ai femeie ! La Iasi sigur castiga USR daca USR si-ar fi ales inteligent candidatii dar prostia USR cu aducerea lui Bodea acum costa mult

 • Pentru cei care tot faceți calcule pentru alegeri; eu zic să nu vă mai osteniți, anul acesta nu vor fi niciun fel de alegeri, nu vă mai pierdeți timpul!! Iar anul viitor,………..s-ar putea să nu mai fie nevoie de alegeri.

 • Votul meu acolo se duce! De ce sa alegem la fiecare alegeri aceeasi politiceni! Eu zis ca mai schimbam sangele si sa alegem si tinerii!!! Va plangeti ca nu aveti cu cine…… ACUMA AVETI!!!

 • Bodea de la Pnl la Usr!!! Chirica de la Psd la Pnl!! Usr a votat impotriva autostrazii, iar Pnl impotriva Spitalului de Urgenta!!! Singurii care trebuie votati sunt cei de la Partidu Verde!!! Oameni noi, cu experienta si curati politic!!!

 • Imi vine sa rad, ce sanse are Partid Verde, impotriva lui Chirica si Usr sau a Psd ului ? Probabil multi gandesc asa. Dar comentariile de mai sus mi au pus sa ma intreb! De cevsa votez un partid mare si corupt??? De ce nu a si vota altceva, de ce sa nu aratam partidelorvastea mamut ca lumea e suparata pe ei si ei nu sunt Dumnezei? Interesant, stiu cu cine voi vota!

 • Pai Alexe „sponsorizeaza” ziarul Pulsul Iesean, iar Chirica e cu Ziarul de Iasi, totul se cumpara, cum vreti voi ca altii sa iasa in evidenta daca nu platesc? Si bani de unde, ca unii is cinstit si nu stiu sa fure. Haideti domnilor jurnalusti, scrieti si de celelalte partide, de ceilalti candidati. Partidu Verde!

 • ScurtPeDoi!În nomenclatorul de meserii,profesii a României, nu exista activitatea de Politician!Acesta este egal cu Hot,Corupt,Interlop samd.Eu propun pentru Primăria Iași, pe Liviu Dragnea.La cat de prost e moldovanu,are șanse reale

 • Că tot nu scrie nimeni de Ciuhodaru, uite că scriu eu că îl susțin la Primăria Iași. Poate le mai bate la cap pe panaramele din Primărie sa poarte mască și să se comporte „igienizat”.
  Numai cu sânii pe afară și cu mulate pe ele, dar nimic în creier și cu aere de curve cu MBA, când abia știu să lege doua vorbe. Și alea …moldovenește!

 • Ehehe, „radio”, mai tii minte #rezist? Dar legea care obliga raspunderea magistratilor? Dar legea care obliga firnele care exploatau petrol, juma sa il dea in tara, dar legea camatariei,si multe altele le mai vrei??? Hai la mine la puscarie! Am patit ca Petre Tutea.. Stau in puscarie pentru un popor de idioti! Sa se intampla cand te pui cu multinationalele, pleaca din tara! Ai vazut vre o una sa plece dupa ce am marit salariul minim pe economie?? Dar cand am transferat contributiile?? Deschideti ochii SCLAVILOR!

 • „Daniel”, poate nunai aflat dar Ciuhodaru nu candideaza, ci o fufa, au dat la pace Psd cu Chirica. Asa, mai bine te ai uita si prin lista noastra!

 • CChirica primaru escroc nu a facut nimic pt pensionari ,tineret ,nu le asculta necazurile ,pasurile ,pe el il intereseaza panselutele la vrajeala,trotuare prin copou sa prosteasca batranii ,il intereseaza in schimb banii de la jadani ,de la smecherii bogati din iasi caror le paseaza terenuri ,aprobari sa construiasca prost si claie peste gramada ,il doare mai exact in kur de iasi si de ieseni !rusine sa=ti fie marlane de chirica !

 • Numai că vin alegerile și am nevoie de ceva voturi de la DOBITOACE,o sa dubleze alocațiile la copii,voi dubla pensiile,zahar,malai,faina alba,ulei,tractorașe motorașe,împrumut masiv cu nu contează ce dobânda de va plăti nepoți și strănepoți Pentru???????kk

 • ALEXA LA CJ??? MAI MAI MAI CE DORINTA ARE ALEXA SI CE GRESEALA AM FACE NOI, TATAIE FARA EXPERIENTA , NE DUCE IASUL DE RIPA ALEXA APOI CU DESPADURIRILE CATA LEMNARAIE BUNA S-A TAIAT CU STIREA LUI…. PARTIDUL VERDE LA PRIMARIE SI CONSILIUL JUDETEAN asta e solutia, sa vina tineri cu alte idei, un partid care merita intr-adevar merita, D-L GURLUI SA CANDIDEZE LA CONSILIUL JUDETEAN, DE ALEXA NU AVEM NEVOIE CU DESPADURIRILE SI CATE A FACUT SI NU ARE EXPERIENTA, APOI FARA CHICHIRAU SI BODEA , PARTIDUL VERDE SI PUNCT!!!!!!!!!!!!!!! suntem niste prosti dac ramane Chirica sau castiga la cj Alexa sau sa nu mai vorbim de hotul Bodea si chichiroica inculta si hotoaica ca bodea. SA NE TREZIM!!!

 • RadioErevan cam știu unde țintești .Nostalgia?Am prins cei patru grei in politica mondială și încerc sa aflu macar un corespondent în 2020.Kolhn,ReaganTeacher,Gorbaciov. Comparativ,Veorica,DragneaValcovRadulescuPontaBasescuBombonel…….

 • Trebuie sa fii idiot sa mai votezi chirica! Doamne fereste! Numai combinatii si investitori imobiliari. Si aasa nu stiu ce fac autoritatile care oricum iau o caciula de bani. Psd nici atat!

 • URTOI a fost consilierul lui Bodea! Deci, ce ne pui sa alegem, mana mosrta a lui Bodea??? Ei toti au dat la pace si voi decapitarea lui Alexe. Chirica va prelua PNL!

 • Iasul nu mai poate fi prins de liberali si USR-isti.care urlau prin Piata Unirii alaturi de mediul IT si multinationalele scoase in strada de patroni, ei sunt sunt cei care in frunte cu Iohannis au mintit si nu au facut nimic. De asta jocul cu Chirica, insa ei nu stiu ca acest individ va pierde. Totodata cat de curand Chirica va intra pe portile DNA-ului si va da socoteala pentru autorizatiile eliberate, contractele clientelare si banii cheltuiti aiurea. Asa e treziti-va ieseni.

 • NU Chirica , NU Alexe , Nu Bodea, NU Chichirau!!!!!Partidul verde dar sa vedem ce candidat au si daca acest candidat nu cumva se pupa cu Chirica, Bodea, Alexe, Chichirau, Avem nevoie de candidati tineri, capabili, trebuie sa schimbam cu adevarat ceva, nu mai putem vota aceeasi puscariasi mereu. Chirica a distrus Iasul cu blocuri si nu l-a interesat mai nimic de ieseni, Alexe taietorul de lemne, Bodea renumit pentru hotiile banului public si bataie de joc de ieseni , Chichirau s-a lipit de Bodea si este la fel ca Bodea.Mai avem ceva timp sa hotaram dar trebuie sa facem o schimbare radicala in orasul asta!

 • „roberta”….. Psd a dat la pace cu Pnl si au pus un candidat care va face 15 %. Chirchirau la fel e inteleasa cu Chirica, ai vazut vre un atac in ultimul timp? Nici de case, nici de poluare, nici de semafoare, nici de autorizatii… au batut palma rolul lor e sa il elimine pe Alexe si Chirica sa devina presrdinte la PNL!

 • Poate va deveni Chirica presedinte PNL dar nu va mai fi primar al Iasului, nimeni nu-l mai vrea, ne-a ingropat in betoane si nu-l intereseaza de ieseni. Taietorul de copaci Alexe la fel trebuie eliminat din alegeri , daca prin absurd va castiga Alexe isi va aduce ca consilieri personali la CJ IASI o droaie de PUSCARIASI mai intai il va aduce pe puscariasul ADOMNITEI cercetat si acum in dosarul ALBUMUL , FURT DE 200000 LEI din bugetul CJ si alte furturi, puscariasul Bodea nu are nicio treaba cu alegerile nicio sansa, iesenii l-au exclus deja, Chichirau fara Bodea e ca barca fara vasle, femeia nu e buna de nimic, daca prin absurd noi am fi prosti si ar castiga Chichirau , de fapt va conduce din spate hotul incompetent Bodea. Trebuie sa schimbam tot in orasul nostru, din temelii cred ca PARTIDUL VERDE E SOLUTIA desi eu m-am gandit si la PMP, oricum exclus PNL, PSD, USR, GATA CA NE AM SATURAT DE ACESTI HOTOI MAFIOTI, FARA STUDII , FARA INTERES PENTRU IASI SI IESENI pusi doar pe jaaaaaaaaaaaaf.NU NENOROCITI DIN NOU IASUL, din cauza unor prosti vom suferi toti, FARA PNL, PSD, USR LA IASI!!!!! este nevoie de o schimbare totala in Iasi!!!!!!!!!!!!! De ce in Iasi toti primarii si aproape toti presedintii de Cj Iasi ajung in PUSCARII? pentru ca nu stim pe cine sa alegem. Problema e ca ajung in puscarii dupa ce ne nenorocesc pe noi.

 • Mai lasati prostiile. Iasul e un oras de stanga. Iar iesenii sunt debusolati si dezgustati de migratia asta politica de la noi. Nimeni nu e credibil. Totusi as acorda o sansa celor de la Pro Romania. Am mai multe cunostinte care si ele se indreapta spre Pro Romania. Prin targ se aude ca Sorin Iacoban e candidatul lor la primarie. Stiu ca e un om bun, harnic si devotat iesenilor.

 • PNL, USR,PSD NU VA CASTIGA LA IASI!!!!!!!!!!!!! MARSSSSSSSSS NU MAI CERSITI POMANA HOTOILOR! POATE IACOBAN … SAU DE LA PARTIDUL VERDE SAU DE LA PMP AR FI O SCHIMBARE BUNA

 • Bucurie!!!! nu vor mai fi alegeri locale acest an mergem inainte cu chirica si popa care speram totusi sa ajunga amandoi la plaja in Copou pana la anul apoi la anul nu mai este cazul de alegeri

 • Cu Chirica inca 4 ani vom fi ingropati in betoane si mult praf.Iesenii sau saturat de combinatiile lui imobiliare,in care peste noapte apar noi cladiri in zone in care nu au existat vreodata.

Adauga un comentariu