Eveniment-Social

Primăria Iași transformă zona de agrement C.A. Rosetti! Mobilierul urban va costa 766.000 de euro. Echipamentele pot fi folosite și de persoanele cu dizabilități

Publicat: 27 iul. 2020
Primăria Iași transformă zona de agrement C.A. Rosetti!
Primăria Iași transformă zona de agrement C.A. Rosetti!

Primăria Iași transformă zona de agrement C.A. Rosetti. Municipalitatea a pus la dispoziție 766.000 euro doar pentru mobilierul urban. Unele echipamente sunt destinate persoanelor cu dizabilități. Proiectul urmărește și mărirea suprafețelor verzi

Primăria Iași transformă zona de agrement C.A. Rosetti.

Pe data de 09.09.2020, municipalitatea organizează o licitație pentru furnizarea de bunuri și dotări în cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a zonei de agrement. Edilii au stabilit o prevedere bugetară de 3.679.900, fără TVA, aproape 766.000 euro.

„Obiectiv general: creșterea suprafețelor verzi din cadrul zonelor urbane reprezintă o acțiune strategică propusă și în cadrul Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României Orizonturi 2013 – 2020 – 2030, care propune următoarele: stabilirea și aplicarea planurilor de măsuri pentru realizarea centurilor verzi galbene (spații verzi și terenuri agricole) în jurul orașelor de rangul I și II; mărirea suprafețelor de spații verzi intravilane cu 10 la sută pentru atingerea unui indicator de minimum 15 metri pătrați pe locuitor; realizarea conceptului pentru parc, urmărindu-se crearea unor funcțiuni distincte, de natură să îndeplinească nevoile întregii populații a Municipiului Iași, indiferent de categoria de vârstă”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași transformă zona de agrement C.A. Rosetti prin utilarea terenului cu mobilier urban

Printre echipamentele ce urmează să fie montate se numără bănci, cișmele, balansoare, bazin decorativ, elemente pentru pista skate, adăpost pentru biciclete, stâlpi de iluminat, aparat de fitness, bicicletă pentru persoane cu dizabilități, stații pentru exerciții laterale etc.

„Toate produsele trebuie să fie noi, fabricate în anul livrării, cel mult în anul anterior. Furnizorul are obligația de a garanta că niciunul dintre produsele furnizate prin contract nu va avea niciun defect de execuție sau de material. Dacă produsele achiziționate nu satisfac aceste condiții, beneficiarul va solicita înlocuirea acestora. Furnizorul va instrui beneficiarul sau reprezentantul acestuia cu privire la exploatarea produselor și echipamentelor și va preda documentele necesare în acest sens”, se mai arată în documentația ce însoțește licitația.

Municipalitatea a semnat primul contract pentru modernizarea zonei de agrement

Recent, Primăria Iași a semnat primul contract din cadrul programului de modernizare a zonei de agrement Ciric. Lucrările de amenajare, în valoare de 1,5 milioane euro, vor fi realizate de societatea Con Ted Company SRL, controlată de omul de afaceri Cornel Brânză. Intervențiile vor fi realizate pe o suprafață de teren de 17.912 metri pătrați. Accesul în zonă se va realiza prin străzile Albineț, Brândușa și C.A. Rosetti.

Zona va beneficia de o grădină de acces, locuri de joacă, zonă de recuperare și fitness, zonă de relaxare pe gazon – meditație, yoga, zonă de jocuri statice pasive, teren de mini-golf, zonă Parkour, skate, patinoar, tiroliană etc. Deja, Primăria Iași a emis ordinul de începere a lucrărilor. Totodată, edilii au lansat și procedura pentru furnizarea serviciilor de asistență tehnică pe parcursul lucrărilor.

„Pentru asigurarea verificării execuției corecte a lucrărilor de construcții, prestatorul de servicii de asistență tehnică din partea proiectantului va sta la dispoziția investitorului pe tot parcursul lucrărilor, vor fi prezenți pe șantier, la punctul de lucru ori de câte ori este nevoie, la solicitarea beneficiarului, pe toată perioada execuției investiției, cu respectarea legislației în vigoare. Orice neconformitate legată de adaptare la teren a proiectului va fi adusă la cunoștința autorității contractante, în termen de maximum 3 zile de la sesizarea acesteia”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu