Local

Primarii din județul Iași care au plecat de la PSD la PNL au spus adevărul despre exod. „Am avut o relație foarte proastă cu Maricel Popa. Ne-a păcălit pe toți”

Publicat: 19 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarii din județul Iași care au plecat de la PSD la PNL au spus adevărul despre exod. Am avut o relație foarte proastă cu Maricel Popa. Ne-a păcălit pe toți
Primarii din județul Iași care au plecat de la PSD la PNL, respectiv Mihai Bălan (Bârnova), Ștefan Timofte (Tomești), Cătălin Martinuș (Dobrovăț), dar și Gheorghe Hrițcu (Scobinți) au spus adevărul despre exodul din cauza lui Maricel Popa. În această listă se află și Mihai Cadar (Horleși), Iulian Marcu (Ungheni), Georgel Popa (Moșna), Costel Huianu (Stolniceni Prăjescu) și Ovidiu Droancă (Todirești)

În prag de alegeri locale 2020, mai mulți primari de la PSD Iași au ales să candideze din partea PNL. Primarii comunităților din județul Iași au ales să schimbe tabăra tocmai din cauza lui Maricel Popa, actualul președinte al Consiliului Județean Iași. Primarii au plecat din PSD pentru a-și salva comunitățile pe care le reprezintă, Maricel Popa nefiind în stare să-i sprijine timp de patru ani. Am fost păcăliți la alegerile trecute, a făcut promisiuni și nu a dat nici măcar o roabă de balast”, a spus Georgel Popa, primarul comunei Moșna

O parte a primarilor care, în mandatul actual, au reprezentat PSD Iași au ales să schimbe tabăra și candideze la alegerile locale 2020 sub sigla PNL. Primarii din județul Iași care au decis să facă acest pas, au arătat că totul este din vina lui Maricel Popa, liderul PSD Iași și actualul președinte al Consiliului Județean Iași. Toți cei care au decis să plece la PNL, au vrut să-și salveze comunitățile și să ducă la bun sfârșit proiectele începute. Toți au arătat că, din cauza lui Maricel Popa, acest lucru nu se putea întâmpla. Cel mai slab președinte din istoria județului Iași i-a dus cu zăhărelul, vreme de patru ani, pe toții primarii.

Printre primarii din județul Iași care au plecat la PNL se numără: Mihai Bălan (Bârnova), Ștefan Timofte (Tomești), Cătălin Martinuș (Dobrovăț), dar și Gheorghe Hrițcu (Scobinți). În această listă se află și Mihai Cadar (Horleși), Iulian Marcu (Ungheni), Georgel Popa (Moșna), Costel Huianu (Stolniceni Prăjescu) și Ovidiu Droancă (Todirești).

Primarii din județul Iași au plecat la PNL din cauza lui Maricel Popa

Mihai Bălan, primarul comunei Bârnova, a arătat că a ales să continue proiectele comunității sub sigla PNL, întrucât nu a găsit înțelegere la Maricel Popa să refacă drumurile județene din localitate.

„La început am avut o relație bună. Am sperat că ne va ajuta să refacem drumurile județene care trec prin localitate și care arată ca după război. Este vorba de 9,3 kilometri de drumuri care traversează localitatea și care ies în alt drum județean. Noi am făcut adrese peste adrese, am căutat sprijin la Consiliul Județean, la Direcția Județeană de Drumuri, dar nu am găsit înțelegere. Nu mai pun în calcul deszăpezirea, care e pe drumurile județene și pe care era să o facem noi”, a precizat Mihai Bălan, primarul comunei Bârnova.

Maricel Popa, șeful CJ Iași, nu a sprijinit refacerea drumurilor județene din zona metropolitană Iași

Primarul comunei Bârnova, una din cele mai importante localități din zona metropolitană Iași, a arătat că Maricel Popa nu a sprijinit deloc proiectele localității.

„Am luat decizia de a pleca la PNL pentru a continua proiectele comunității pe care o reprezint. Este partid aflat la guvernare și am încredere că ne va ajuta. Pentru mine contează comunitatea și proiectele făcute pentru aceasta. Eu am apelat la Maricel Popa și cu alte proiecte, dar nici cu acestea nu am găsit înțelegere. La alte comune a dat, însă la noi, nu. Am depus proiecte la Compania Națională de Investiții și vrem să le ducem la îndeplinire”, a mai adăugat primarul comunei Bârnova.

Nicio susținere la PSD Iași pentru primarii din județul Iași. Oamenii vor să-și salveze comunitățile

Ștefan Timofte, primarul comunei Tomești din județul Iași, a menționat faptul că a ales să reprezinte PNL pentru că nimeni din PSD Iași nu l-a sprijinit în ultima perioadă. Practic, Maricel Popa, șeful CJ Iași, nu a făcut decât să bifeze în programul său electoral proiectele derulate de comuna Tomești, ceea ce l-a determinat pe primar să susțină o altă formațiune politică.

„După o analiză economică și politică, am constatat că trecerea la PNL este cea mai bună variantă pentru comunitatea din Tomești. Nu am găsit susținere la PSD și cred că aici mă voi regăsi să fac mai multe proiecte pentru comunitatea pe care o reprezint” a susținut Ștefan Timofte, primarul comunei Tomești.

„Maricel Popa ne-a păcălit pe toți. Am avut o relație proastă”. Șeful CJ Iași a momit primarii doar cu promisiuni

„Eu mă chinui să fac un drum județean care traversează localitatea. Am asfaltat toate drumurile locale, însă cel județean, de piatră, nici nu are mai mult de 900 metri și nu a fost făcut. Am fost păcăliți la alegerile trecute, a făcut promisiuni și nu a dat nici măcar o roabă de balast. La alții din jur a dat, dar pentru Consiliul Județean Moșna nu a existat. PNL mi-a promis că mă ajută. Am avut o relație proastă cu Maricel Popa. La fiecare serbare a comunei a promis întregului sat că ne va ajuta. Și lumea s-a săturat de minciuni”, a precizat Georgel Popa, primarul comunei Moșna.

Adauga un comentariu