Local

Primarul cu aere de baron dintr-o comună ieșeană s-a pus la adăpost. Deține mii de metri pătrați de terenuri și trei case în localitate

Publicat: 11 iul. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Primarul cu aere de baron dintr-o comună ieșeană s-a pus la adăpost. Deține mii de metri pătrați de terenuri și trei case în localitate
Primarul comunei ieșene Cotnari deține terenuri de peste 5.000 de metri pătrațidar și construcții în localitatea pe care o conduce

Vasile Crețu, primarul cu aere de baron din comuna ieșeană Cotnari, s-a pus la adăpost. Acesta deține mai multe terenuri și case în localitate

Este cunoscut faptul că primarul Vasile Crețu (PSD) are aere de baron, acesta face ce vrea cu banii comunei. După o scurtă vizită din partea Curţii de Conturi Iaşi, se pare că Vasile Crețu este într-un demers continuu de a aduce nenumărate deservicii localității pe care o conduce. Comuna ieșeană riscă să fie falimentată de primarul incompetent. Recent, acesta și-a publicat declarația de avere și, potrivit documentului, deține mai multe proprietăți în localitate.

Primarul cu aere de baron s-a pus la adăpost, are mii de metri pătrați de teren și mai multe proprietăți

Vasile Crețu, primarul cu aere de baron deține, potrivit declarației de avere publicate, deține trei terenuri agricole în comuna Cotnari, cu suprafețe cuprinse între 1.800 și 2.000 de metri pătrați. Mai exact, acesta are în proprietate nu mai puțin de 5.800 de metri pătrați de teren. Un teren de 2.000 de metri pătrați a fost dobândit prin reconstruire drept de proprietate din anul 1993, al doilea teren este dobândit prin contract de vânzare-cumpărare, în anul 2005, iar cel de-al treilea a fost dobândit în anul 2006.

Potrivit documentului publicat, primarul comunei Cotnari deține și o casă de locuit în localitate, cu o suprafață de 120 de metri pătrați, dobândită în anul 1994, două construcții, de 50 de metri pătrați și de 40 de metri pătrați, dar și trei autoturisme. Mai exact, Vasile Crețu are în posesie un Volkswagen, fabricat în anul 2009, un Mercedes, fabricat în anul 2007, și un Renault Kadjar din 2015.

În ceea ce privește veniturile acestuia, Vasile Crețu încasează din funcția de primar un salariu de 91.260 de lei pe an, adică 7.605 lei pe lună. În același timp, soția sa, Liliana Crețu, încasează 24.000 de lei de la firma familiei, Turist Cotnari SRL, în cadrul căreia ambii sunt administratori, dar și venituri din activități agricole, în cuantum de 15.000 de lei. Societatea familiei primarului are ca obiect de activitate „comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”, iar în anul 2022 a înregistrat o cifră de afaceri de 90.699 de lei, un profit net de 5.312 de lei și datorii de 46.915 de lei.

Vasile Crețu riscă să falimenteze comuna pe care ar trebui să o conducă spre dezvoltare

După o scurtă vizită din partea Curţii de Conturi Iași, de anul acesta, se pare că primarul din Cotnari, Vasile Creţu, este într-un demers continuu de a aduce nenumărate deservicii localităţii pe care o conduce. Comuna ieşeană riscă să fie falimentată de primarul incompetent Acesta a achitat, din buzunarele oamenilor, lucrări care nu erau prevăzute în proiecte, a achiziţionat cantităţi uriaşe de pietriș, însă acesta nu a fost capabil să demonstreze unde au fost distribuite cele peste 200 de tone de material.

Mai mult decât atât, organele de control au descoperit şi faptul că pentru 1.531 de tone de pietriș nu sunt disponibile documente justificative, precum tichetele de cântar, dar și fraude în utilizarea microbuzului pentru transportul preşcolarilor din comună. Ba mai mult decât atât, Vasile Creţu a plătit şi achiziţionat echipamente medicale în contextul în care nu există, în cadrul insituţiei din comuna Cotnari, niciun medic.

Astfel, primarul cu aere de baron dintr-o comună ieșeană s-a pus la adăpost, potrivit declarației de avere publicate, acesta deține terenuri în localitate, dar și imobile.

Comentarii
  • Ăsta este avere în concepția unor oportuniști, vă este incomod primarul pentru că nu cotizează la voi, cum fac toți hoții de care nu scrieți nimic, dar dețin sute de hectare de pământ. Să vă fie rușine spagarilor , alo D.N.A.

Adauga un comentariu