Titlurile zilei

Primarul Mihai Chirica amenință firma Conest SA cu sancțiuni dacă nu grăbește lucrările din strada Bucium. Edilul spune că va merge des pe șantierul care blocheză circulația pe una dintre cele mai aglomerate artere din Iași – FOTO, VIDEO

Publicat: 21 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul Mihai Chirica amenință firma Conest SA cu sancțiuni dacă nu grăbește lucrările din strada Bucium. Edilul spune că va merge des pe șantierul care blocheză circulația pe una dintre cele mai aglomerate artere din Iași - FOTO VIDEO
Firma Conest SA a primit un ultimatum de la primarul Mihai Chirica pentru a respecta graficul de lucrări la rețeaua de termoficare din cartierul Bucium din municipiul Iași

Firma Conest SA a primit un ultimatum pentru a grăbi lucrările la rețeaua de termoficare din cartierul Bucium. Conducerea Primăriei Iași vrea ca până pe 10 septembrie 2021, lucrările să fie gata pentru ca traficul rutier să nu fie și mai sugrumat din cauza începerii anului școlar. Primarul Mihai Chirica amenință cu sancțiuni firma Conest SA dacă lucrările nu vor fi gata la timp

Coșmarul rutier din cartierul Bucium va mai dura câteva săptămâni. Lucrările făcute de firma Conest SA la extinderea rețelei de termoficare spre Institutul de Psihiatrie „Socola” continuă să dea bătăi de cap pentru sute de conducători auto, nevoiți să stea zilnic la cozi interminabile. Zile la rând, pe șantierul deschis de Conest SA s-a lucrat extrem de greu, cu doar câțiva muncitori, mai ales la ore de vârf. Tocmai în aceste condiții, Primăria a susținut că firma trebuie să închidă șantierul pe 10 septembrie 2021 pentru a nu sugruma și mai mult traficul rutier odată cu începerea școlii.

Primăria Iași a impus ultimatum pentru lucrările din Bucium

După ce au apărut nemulțumiri privind modul de lucru al Conest SA, firmă care aparține lui Viorel Cozma, un controversat om de afaceri abonat la contractele demarate de municipalitate, la șantierul din zona Bucium, primarul a decis să ia o serie de măsuri. Mihai Chirica a susținut că șantierul trebuie închis până la începerea școlii, în caz contrar, societatea abonată la contractele cu Primăria va fi sancționată.

„Sunt astfel de discuții, avem în vedere să începem de săptămâna viitoare lucrurile pe timp de noapte acolo unde se poate. Sunt foarte multe lucrări mecanizate ce nu necesită prezența a foarte mulți muncitori. Dar poate să lucreze cu unul sau cu un milion de muncitori, pe mine mă interesează ca pe 10 septembrie conducta să fie îngropată, funcțională și fără lucrări pe Bucium. După 10 septembrie începe războiul. Nu pot să accept să treacă această dată. Am văzut cum se lucrează, voi merge tot mai des acolo. Clar că trebuie făcută acea lucrare, nu este comod să lucrezi în carosabil. Pe 10 septembrie va fi acoperită lucrarea cu asfalt”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Dezastrul rutier din cartierul Bucium din Iași

Ieri, 20 august 2021, în jurul orei 13:30, pe șantierul din Bucium erau 27 de muncitori. După ce au fost criticați zile la rând că pe șantier erau sub 10 muncitori, cei de la Conest SA au adus mai mulți angajați în zonă. Chiar și așa, lucrarea avansează extrem de greu, spre nemulțumirea conducătorilor auto, forțați să stea la cozi interminabile pentru a ajunge la domiciliu. De exemplu, ieri, cei care intrau în municipiu erau nevoiți să intre pe o singură bandă de mers, ceea ce a făcut ca timpii de așteptare să crească și mai mult. Probleme cu traficul rutier în Bucium au apărut de la bun început, după ce firma Conest SA a deschis șantierul.

Primăria a plătit 5 milioane de euro pentru această lucrare

Pentru această lucrare, Primăria va plăti 5 milioane de euro. Lucrarea este realizată de asocierea SC Conest SA (lider de asociere) – SC Erbașu Construcții SA – SC Elsaco Electronic SRL – SC Consix Construcții SRL – IPCT Instalații SRL. Însă, în loc să lucreze și pe timp de noapte pentru a grăbi proiectul și nu a sugruma și mai mult traficul, firmele în cauză preferă să lucreze în timpul zilei, când numărul de autoturisme care tranzitează zona este extrem de mare. Primarul Mihai Chirica a menționat că municipalitatea caută soluții pentru a degreva traficul din Bucium și pe o altă arteră. Deocamdată aceasta se află la stadiul de proiect.

„În zona Bucium am proiectat o arteră paralelă de circulație și sper să găsim finanțare cât mai repede pe fonduri europene. Trebuie și pasaje la calea ferată, pasaje ce vor lua presiunea de pe pasajul Socola și acesta urmând a fi supus unei consolidări. Suntem într-un conflict între utilizarea în exces a vehiculelor proprietate personală și încercarea de a promova transportul public de călători. Cred că vom găsi calea de mijloc, că sănătatea este mai importantă decât confortul”, a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Adauga un comentariu