Actualitate

Primele declaraţii ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, despre angajarea Vioricăi Dăncilă: „Este foarte disciplinară”

Publicat: 07 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primele declaraţii ale guvernatorului BNR Mugur Isărescu despre angajarea Vioricăi Dăncilă Este foarte disciplinară
Guvernatorul susţine că Viorica Dăncilă nu a luat locul niciunui specialist de la BNR

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a făcut astăzi, 7 iulie 2021, primele declaraţii cu privire la angajarea Vioricai Dăncilă, fostul premier al României. Guvernatorul susţine că aceasta nu a luat locul niciunui specialist de la BNR. Mai mult decât atât, a precizat, totodată, faptul că domeniul în care dânsa lucrează, anume economia verde, este un domeniu relativ nou și pentru Viorica Dăncilă și pentru oricine. De asemenea, a mai afirmat că Dăncilă lucrează de la birou.

„Motivele (angajării n.r.), ca și politica de resurse umane au fost explicate pe larg de directorul resurse umane și se găsesc pe site-ul băncii. Nu am nimic de adăugat. În ceea ce privește domeniul în care dânsa lucrează, n-a luat locul niciunui specialist din Banca Națională. Domeniul în care dânsa lucrează, anume economia verde, este un domeniu relativ nou și pentru dânsa și pentru oricine”, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

„Nu avem absolvenți de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta. Împreună cu colegii care formează lucrul respectiv, studiază, și probabil că în toamnă grupul respectiv va termina o lucrare, va ieși în public cu materialul respectiv”, a mai precizat Isărescu.

Fiind întrebat dacă lucrează de acasă sau de la birou, el a spus: “Lucrează de la birou și este foarte disciplinată”.

Viorica Dăncilă a fost numită consultant la BNR de Mugur Isărescu

Recent, Viorica Dăncilă, fost prim-ministru şi fost candidat al Partidului Social Democrat la prezidenţiale în anul 2019, a fost numită consultant la BNR.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a detaliat faptul că Viorica Dăncilă va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Naţională.

El a mai spus că un criteriu de selecţie a fost faptul că atât ea, cât şi Ioan Mircea Pascu sunt foşti europarlamentari şi este nevoie de „oameni care deschid uşi în Europa”.

Acesta a adăugat că au fost criterii de selecţie care au ţinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.

Cât a câștigat Viorica Dăncilă ca prim-ministru

Din declarația de avere din 2019, depusă atunci când a candidat la alegerile prezidențiale, aflăm veniturile deloc mici ale Vioricăi Dăncilă.

Din cele șase luni de mandat de prim-ministru, Dăncilă a câştigat, în total, aproximativ 142.500 de lei. Tot din declarația de avere, aflăm că pentru funcţia de europarlamentar a fost răsplătită cu 32.678 de euro.

Pe lângă aceste sume,conform declaraţiei de avere din 2019, aflăm că Dăncilă avea în conturile în lei suma de 518.218 de lei. De asemenea, ea avea 57.615 euro în patru conturi şi 18.233 de dolari într-un alt cont bancar.

Totodată, ea deţine mai multe terenuri şi case și are şi bijuterii în valoare de 5.000 de euro.

Flavia Groșan, despre Viorica Dăncilă: „S-a descurcat foarte bine la președenția CE”

Medicul Flavia Groșan a lansat un mesaj de apreciere la adresa Vioricăi Dăncilă. Aceasta a afirmat că fostul premier al României s-a descurcat remarcabil la președenția Consiliului Europei.

”Doamna asta, superbatjocorită, Viorica Dancilă, s-a descurcat foarte bine la președenția CE. O să-mi spuneți că a avut consilieri foarte buni. O să vă spun că da și este meritul ei că i-a ales. Asta înseamnă poziția, extrem de importantă, de consilier. De la ținută, accesorizare, până la discurs și acțiune. Trebuie să-ți pui în evidență omul pe care îl păstoreșți. Câți știu să facă onest asta? P.S. Citeam cu ceva ani în urmă la ce antrenamente dure, epuizante, era supus Băsescu înaintea unor prezentări de către consilierii lui. Dar nici nu-l luai prin surprindere. Da… a fi consilierul cuiva. Ce onoare!” scrie medicul Flavia Groșan pe Facebook.

Adauga un comentariu