Info Turism

Primul hotel din lume placat cu aur. Cum arată construcția grandioasă şi cât costă o cameră pe noapte

Publicat: 07 iul. 2020

Primul hotel din lume placat cu aur. În Asia, în Vietnam, s-a deschis o luxoasa construcție, mai exact primul hotel din lume placat cu aur. Preturile sunt pe măsura luxului oferit, o cameră ajungând la 250 de dolari pe noapte, iar un apartament cu 2 camere poate ajunge la 1000 de dolari pe noapte.

Chiar daca suntem în plină pandemie de coronavirus, pandemie care a dus la scanderea turismului international, în Hanoi, capitala Vietnamului, s-a deschis primul hotel din lume placat cu aur. Aici, oaspeţii au ocazia să-şi savureze cafeaua de dimineaţă dintr-o ceaşcă din aur şi să se îmbăieze într-o cadă placată cu preţiosul metal.

Primul hotel din lume placat cu aur

Impresionanta clădire din Hanoi placata cu o tona de aur şi-a deschis porţile și își așteaptă primii turiști. Luxoasa construcție se numeşte „Dolce Hanoi Golden Lake“, iar pentru construcţia acestuia s-au cheltuit nu mai puţin de 200 de milioane de dolari. Atins parcă de regele frigian Midas, hotelul are pereţi exteriori, lifturi, camere, podele, căzi de baie, WC-uri, duşuri, toate placate cu aur.

„Este un hotel unic în lume“ a spus Nguyen Huu Duong, directorul Hoa Binh Group, care deţine clădirea. O cameră costă de la 250 de dolari pe noapte, iar un apartament cu 2 camere ajunge la 1000 de dolari pe noapte. Chiar daca pentru cetățenii vietnamezi obișnuiți este scump, nu este un efort financiar extraordinar pentru localnicii înstăriţi care îşi doresc să intre, fie şi pentru câteva nopţi, în pielea unor lideri înstăriţi, precum preşedintele american Donald Trump, celebru şi pentru dragostea lui pentru opulenţă.

Piscină placată cu aur, cu vedere la oraş

Proprietarul hotelului a mai declarat că porţile acestuia „sunt deschise pentru toată lumea“. Luxosul hotel este impresionant din toate punctele de vedere. Pe lângă faptul că este o construcție înalta de 25 de etaje, pe acoperișul hotelului Dolce Hanoi Golden Lake este situată și o piscina luxoasa. Piscina oferă o vedere spectaculoasă la oraş şi este placată, de asemenea, cu aur.

Primii clienţi care au trecut pragul hotelului vietnamez s-au declarat încântaţi: „Când am ajuns aici, pur şi simplu m-am simţit că un rege. Că un faraon, că regele Egiptului“, a glumit Phillip Park, un turist sud-coreean.

„Mi-a plăcut foarte mult atmosfera de lux“, a adăugat şi clientul vietnamez Luong Van Thuan, spunând că statutul său a crescut „automat“.

Lucrările de construcţie la Golden Lake Hotel au început în 2009 şi nici pandemia de coronavirus, care a blocat turismul la nivel global, nu l-a împiedicat pe acesta să inaugureze hotelul din Hanoi. De altfel, Vietnamul a avut doar 350 de cazuri de Covid-19 şi niciun deces înregistrat oficial până acum.

„Cu siguranţă vom face bani începând cu anul viitor“, a adăugat el.

Atracții turistice din Vietnam: Hanoi

De multe ori Vietnamul este asociat cu termenul de război. Majoritatea dintre noi am auzit de această țară asiatica din cărțile de istorie, mai exact asociem Vietnamul cu războiul care s-a desfășurat aici în a doua jumătatea a secolului trecut.

În ultimii ani, Vietnam a devenit o zona turistica tot mai populara nu numai în rândul asiaticilor, dar și în rândul europenilor și americanilor. Cu noul slogan “Este o tara, nu un război”, Vietnam a reușit să își dezvolte turismul prin diferite aspecte, oferind nu numai locuri istorice (războiul), dar, de asemenea, multe alte atracții turistice interesante.

Chiar daca nu vă permiteți să vă cazați în luxosul hotel placat cu aur, capitala statului asiatic oferă numeroase posibilități și activități de petrecere a timpului liber.

Capitala Vietnamului este un must-see daca dorești să descoperi deliciile istorice și culturale ale acestei tari. În primul rand orașul este un amestec de arhitectura coloniala și precoloniala. Orașul oferă turistului multe muzee istorice și culturale, spectacole locale, concerte și diverse temple și pagode.

Adauga un comentariu