Medicamente

Primul medicament COVID-19 derivat din plante intra in studii clinice

Publicat: 09 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primul medicament COVID-19 derivat din plante intra in studii clinice
Primul medicament COVID-19 din plante

Primul medicament COVID-19 din plante. Sun Pharmaceutical Industries Ltd. a lansat studii clinice cu un medicament derivat din plante pe care il dezvolta pentru a trata Covid-19, alaturandu-se cursei mondiale de gasire a unui tratament eficient pentru boala care a ucis aproape 400.000 de oameni in intreaga lume.

Cel mai mare producator de medicamente din India va incepe studiile de faza II pe 210 pacienti din 12 centre din India, iar rezultatele sunt asteptate pana in octombrie. Terapia, AQCH, a fost dezvoltata initial pentru a trata dengue, dar a „demonstrat un efect antiviral larg” in testele de laborator impotriva coronavirusului, au declarat reprezentantii companiei.

Acesta este primul medicament fitofarmaceutic – sau pe baza de plante – permis pentru un test clinic de catre autoritatea de reglementare indiana de combatere a agentului patogen mortal care a imbolnavit 6,6 milioane de oameni la nivel global si nu are inca o cura sau vaccin aprobat.

Primul medicament COVID-19 din plante

Medicamentul experimental al Sun Pharma este printre putinii candidati dintre sutele testate la nivel mondial. India este o tara cunoscuta pentru realizarea versiunilor generice ieftine ale medicamentelor dezvoltate in alte parti.

Actiunile Sun Pharma au crescut pana la 3,3% vineri in Mumbai, atingand cel mai inalt nivel din noiembrie 2018. Indicele de referinta S&P BSE Sensex a avansat cu pana la 1,3%.

Rezultatele timpurii pozitive in studiile in vitro si la animale mici i-au conferit Sun Pharma increderea de a evalua aceasta optiune de tratament potential, a declarat Dilip Shanghvi, presedintele companiei.

Eficienta a fost observata in studiile in vitro realizate in colaborare cu Centrul International pentru Inginerie Genetica si Biotehnologie din Italia, se arata in comunicat.

Adauga un comentariu