Sport

Prin ce trece Răzvan Marin la Ajax! Motivul pentru care nu a reușit să se impună în tricoul „lăncierilor”

Publicat: 12 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prin ce trece Răzvan Marin la Ajax Motivul pentru care nu a reușit să se impună în tricoul lăncierilor

Răzvan Marin nu trece prin cel mai bun moment al carierei, după transferul la Ajax Amsterdam, dar George Ogăraru apreciază că această problemă e o chestiune de timp. Fostul mijlocaș al Viitorului trebuie să se adapteze, iar ulterior va începe să își arate valoarea, așa cum a făcut în Belgia, la Standard Liege. „Adaptarea se pare că e puțin mai dificilă, însă cu siguranță va trece peste lucrul acesta pentru că el, spre deosebire de alți jucători, are o mentalitate foarte puternică și o educație bună. E un jucător talentat, care a și demonstrat în fotbalul european că te poți baza pe el. Tocmai de aceea speranțele noastre în viitor sunt că el va deveni un jucător titular în primul 11 al lui Ajax”, a declarat George Ogăraru.

Presiune foarte mare

Acesta a spus și câteva dintre motivele pentru care nivelul fotbalului din Olanda l-a surprins puțin pe Răzvan Marin: „Este o presiune foarte mare în momentul în care vii la o echipă care creează jucători de atâția ani la un anumit nivel, așteptările sunt foarte mari de la tine. A trebuit să livreze la nivelul acesta. Cred că acesta este principalul lucru la care trebuie să te adaptezi. Apoi este viteza de joc. Este o altă viteză de joc. Spațiile. Pentru un mijlocaș, mai mult decât pentru un fundaș, jucând la Ajax trebuie să te adaptezi la spațiul redus pe care-l vei înfrunta. Majoritatea echipelor joacă și se apără contra ta. Apoi viteza de tranziție, joci la alt nivel, de Champions League, unde există această tranziție foarte rapidă. Și nu în ultimul rând, stilul lor de viață, de a fi”.
Transferat în vară la Ajax pentru 12.5 milioane de euro, de la Standard Liege, Răzvan Marin a reușit să prindă până în acest moment 10 partide (555 de minute), fără să își treacă în cont vreun gol sau o pasă decisivă. Mijlocașul a evoluat în Belgia doi ani și jumătate, timp în care a prins 104 meciuri, a marcat de 18 ori și a pasat decisiv de 22 de ori.

Adauga un comentariu