Local

Prins cu țigări de contrabandă pe o stradă din Iași! Judecătorii l-au obligat pe un bărbat de 33 de ani să meargă la școală! (Exclusiv!)

Publicat: 29 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prins cu țigări de contrabandă pe o stradă din Iași Judecătorii l-au obligat pe un bărbat de 33 de ani să meargă la școală Exclusiv
Un ieșean, Ionuț Nichifor, a fost prins cu țigări de contrabandă

Un bărbat, Ionuț Nichifor, care a fost prins cu țigări de contrabandă pe o stradă din Iași, a fost pedepsit de magistrați. Judecătorii au dispus condamnarea definitivă a individului. Judecătorii l-au obligat pe un bărbat de 33 de ani să meargă la școală

Un individ prins din întâmplare cu țigări de contrabandă pe o stradă din Iași a fost pedepsit de judecători. Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au respins, ca nefondat, apelul formulat de Ionuț Nichifor împotriva condamnării dispuse de prima instanță. De remarcat este faptul că sentința e definitivă. Prin sentința emisă, judecătorii ieșeni l-au obligat pe bărbat să meargă la școală.

Ionuț Nichifor, acuzat din cauza unor țigări de contrabandă descoperite asupra lui de polițiști

Procesul individului acuzat de contrabandă a început în urmă cu aproximativ doi ani.

„Pe 19 ianuarie 2018, membrii unui echipaj din cadrul IPJ Iași au observat pe o stradă un bărbat care luase dintr-un autoturism parcat o sacoșă voluminoasă. Procedând la interceptarea și legitimarea acestuia, au stabilit că este vorba despre Ionuț Nichifor (33 de ani). Fiind întrebat despre conținutul sacoșei pe care o transporta, inculpatul a precizat că în interior se află țigări, pe care intenționa să le vândă”, au precizat procurorii.

Conform acestora, în urma verificării bunurilor transportate de ieșean, polițiștii au găsit 170 de pachete cu țigări de contrabandă de diferite mărci, cu timbru fiscal de acciză de proveniență din Republica Moldova și Ucraina. Țigările au fost ridicate de către polițiști.
La audieri, Ionuț Nichifor a afirmat că a cumpărat țigările de contrabandă de la un cetățean al Republicii Moldova și că voia să le vândă. Mai mult, acesta a menționat că țigările pe care le avea asupra sa fuseseră cumpărate din Piața Nicolina.

Ieșeanul, obligat să meargă la școală din pricina acestor țigări de contrabandă

În fața magistraților, Ionuț Nichifor a recunoscut comiterea faptei. Acesta le-a cerut judecătorilor chiar să ia în calcul acest lucru.
În urma desfășurării procesului penal, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Ionuț Nichifor la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă. De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea pachetelor cu țigări de contrabandă descoperite asupra lui (600 de țigări marca Plugarul, 1.200 de țigări marca Rothmans Royals, 800 de țigări marca Rothmans of London, 200 de țigări marca Ritm Clasic și 600 de țigări marca Ashima). În plus, ieșeanul a fost obligat să meargă la școală de către magistrați.

„Instanța îi va impune inculpatului obligația de a urma un curs de pregătire școlară sau de calificare profesională. În plus, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliul Local al Municipiului Iași sau la Primăria Municipiului Iași, pe o perioadă de 60 de zile”, au afirmat judecătorii de la prima instanță în privința lui Ionuț Nichifor.

Ulterior, sentința a fost atacată, ieșeanul sperând să scape mai ieftin. Totuși, din cauza acestor țigări de contrabandă, Ionuț Nichifor a rămas cu cazierul „pătat”. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de către bărbatul de 33 de ani, care a fost obligat să meargă și la școală.

Adauga un comentariu