Secretele istoriei

Prințul Philip a fost externat din spitalul din centrul Londrei după o lună de spitalizare

Publicat: 17 mart. 2021
Printul Philip externat din spital
Printul Philip a fost externat in cursul zilei de ieri dupa ce a primit mai multe ingrijiri medicale timp de o luna

Prințul Philip a fost externat după ce a primit îngrijiri medicale timp de o lună de zile. Ajuns la vârsta de 99 de ani, soțul reginei Elisabeta a- II-a a părăsit în cursul zilei de marți, 16 martie, spitalul. Ducele de Edinburgh a fost tratat pentru o infecție și a suferit o intervenție pe inimă.

Acesta a fost internat pe 16 februarie 2021 după ce s-a simțit rău.

Prințul Philip a fost externat

În luna decembrie a anului 2019, Prințul Philip a mai fost internat pentru patru zile unde a urmat un tratament pentru o afecțiune anterioară. Atunci a fost externat în Ajunul Crăciunului.

De-a lungul anilor ducele a suferit de mai multe boli fiind tratat şi pentru blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. În luna iunie a anului 2012 acesta a mai fost tratat pentru o infecţie la vezică. Atunci a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei.

În următorii ani a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz. Problemele medicale l-au făcut să se retragă din viață publică în anul 2017. În luna mai a anului 2019 Philip a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor. Acesta fiind și ultimul eveniment public la care a participat.

Sora prințului Philip a murit la 26 de ani

Serialul The Crown, difuzat de Netflix, a prezentat un subject mai puțin cunoscut. În anul 1937 ducele de Edinburgh și-a pierdut sora într-un tragic accident aviatic.

„Călătoria fatidică a avut loc pe 16 noiembrie 1937. Familia lui Cecilie zbura spre Londra. Nunta cumnatului lui Cecilie, Ludwig, şi a viitoarei sale soţii, Margaret Campell Geddes, urma să aibă loc a doua zi. La bordul avionului erau 11 persoane – Cecilie, care era gravidă cu al patrulea copil în acel moment, soţul ei, cei doi băieţi şi soacra lui Georg Donatus, o bonă, doi prieteni şi trei membri ai echipajului.Doar Johanna, cea mai tânără din familie, rămăsese acasă, la Castelul Wolfsgarten, cu o bonă, pentru că era prea mică pentru călătorie.

După startul de la Frankfurt, a fost planificată o escală la Bruxelles, dar din cauza ceţii dense, avionul a fost deviat către oraşul Ostend, pe coasta Mării Nordului. Şi aici, însă, vizibilitatea era redusă. Cu toate acestea, pilotul a decis să aterizeze, iar greşeala le-a fost fatală.

Avionul a lovit coşul unei fabrici de cărămizi din Ostend, s-a prăbuşit deasupra clădirii şi a luat foc. Toţi cei 11 pasageri şi echipajul au murit în urma accidentului. Acesta nu a vorbit niciodată în public despre pierderea suferită. Accidentul aviatic a fost redat şi în serialul The Crown, difuzat de Netflix.”

Regina, în vârstă de 94 de ani, și prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, sunt printre aproximativ 1,5 milioane de oameni din Marea Britanie care au avut până acum cel puțin o doză de vaccin Covid.

Ducele de Edinburgh este căsătorit cu Regina Elisabeta a-II-a din anul 1947. Pe 16 martie 2021 Prințul Philip a fost externat după ce a primit îngrijiri medicale timp de o lună de zile.

Adauga un comentariu