Titlurile zilei

Procurorii DNA, în ring cu polițiștii de la Rutieră! Detalii din anchetă ies la iveală! Șoferii de la livrări au fost amendați de peste 30 de ori, iar 10 permise au fost reținute doar în ultimul an! Unul dintre polițiștii anchetați și-a depus dosarul de pensionare!

Publicat: 29 aug. 2020
Detalii din ancheta DNA la Serviciul Rutier ies la iveală: șoferii de la livrări au fost amendați de peste 30 de ori, iar 10 permise au fost reținute doar în ultimul an
Polițiștii de la Rutieră vizați de ancheta DNA Iași neagă acuzațiile și chiar vin cu contraargumente

Detalii din ancheta DNA la Serviciul Rutier ies la iveală: șoferii de la livrări au fost amendați de peste 30 de ori, iar 10 permise au fost reținute doar în ultimul an! Unul dintre polițiștii anchetați și-a depus dosarul de pensionare

Noi detalii din ancheta procurorilor DNA la Serviciul Rutier ies la iveală! șoferii de la livrările făcute de un restaurant ieșean au fost amendați de peste 30 de ori. Mai mult, 10 permise au fost reținute doar în ultimul an!
Surse din cadrul Poliției ieșene au precizat că, în ultimele luni, șoferii din carul unui restaurant au fost sancționați în repetate rânduri. Astfel, în ultimul an, polițiștii de la Rutieră au amendat peste 30 de șoferi și au suspendat 10 permise ale conducătorilor auto care duceau mâncarea de la restaurant către clienții care făceau comenzile. Pe de altă parte, chiar dacă există aceste amenzi, este posibil ca procurorii DNA să aibă unele exemple în care nu s-ar fi dat vreo sancțiune.

Unul dintre polițiștii anchetați și-a depus dosarul de pensionare

Unul dintre polițiștii anchetați și-a depus dosarul de pensionare. Astfel, Cristinel Lohan vrea să iasă la pensie. Acesta ar fi putut să iasă la pensie încă din 2019, dar a preferat să rămână în sistem. Pe de altă parte, chiar dacă despre Gheorghiță Ciobanu, șeful Biroului Rutier Iași, se zvonea că ar fi intrat în concediu la scurt timp după izbucnirea scandalului, acesta, de fapt, avea programat de dinainte, în mod legal, concediul de odihnă.

DNA este competentă în această speță?

Unul dintre avocații care îi reprezintă pe suspecții din dosar a menționat în urmă cu două zile că a contestat întreaga propunere de arestare. Acesta a invocat excepția necompetenței Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosar. El a susținut că urmărirea penală este începută in rem, adică nu față de o persoană anume. Mai mult, avocatul a subliniat faptul că niciun ofițer din cadrul Serviciului Rutier nu este vizat de către anchetatori. În plus, conform acestuia, presupusa mită are o valoare de câteva mii de lei.

Pe de altă parte, avocații susțin că, pe interceptările convorbirilor telefonice pe care le-au văzut, apar mai multe persoane care ar fi comandat ceva de mâncare de la restaurantul respectiv. De asemenea, comenzile vizate de anchetatori nu au fost niciodată pentru o singură persoană, niciodată nu a fost comandat un singur meniu. Pe de altă parte, procurorii DNA s-au axat nu doar pe interceptările convorbirilor telefonice, ci și pe bonuri de casă care ar fi avut valoare zero.

Au contestat decizia luată de instanță

În urmă cu două zile, Tribunalul Iași a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA pe numele a 4 suspecți.

„Instanța respinge propunerea formulată de DNA Iași, de luare a măsurii arestului preventiv față de inculpații Barabaș Nicolae Robert, Crengăniș Felix Nelu și Hîncu Andrei Cosmin. Ia față de inculpații Barabaș, Crengăniș și Hîncu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Ia față de inculpatul Ciobanu Ciprian Marian măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile”, au precizat judecătorii.

Totuși, atât procurorii DNA, cât și Ciobanu și Hîncu au contestat decizia. Acum, urmează ca magistrații de la Curtea de Apel să decidă în această privință.

Acuzațiile aduse de procurorii anticorupție ieșeni

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a celor 4 suspecți, polițiști și reprezentanți ai unui restaurant din Iași. În aceeași cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de agenții de Poliție Cristinel Lohan și Viorel Zaborilă.

„În perioada 22 iunie 2019 – 7 martie 2020, în calitate de polițist la Biroul Rutier Iași, inculpatul Barabaș Nicolae Robert, în baza unei înțelegeri tacite ce exista la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii unui restaurant, ar fi pretins și primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 de lei, pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care aceștia le-ar săvârși sau / și pentru a aplica sancțiuni contravenționale mai blânde”, au spus procurorii DNA Iași.

Conform acestora, în perioada august – octombrie 2019, Crengăniș, agent de Poliție la Serviciul Permise și Înmatriculări Iași, ar fi cerut și primit, prin intermediari, de la directorul aceluiași restaurant, produse alimentare și sume de bani în schimbul cărora ar fi dispus confecționarea și ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, a unor plăcuțe de înmatriculare pentru autoturisme deținute de restaurant, dar și pentru a elibera pe viitor, plăcuțe în condiții similare.

Ce au mai spus anchetatorii cu privire la polițiștii rutieri

Procurorii DNA au adăugat că Felix Crenganiș ar fi ceut și primit de la o persoană, în 2 situații, suma de 350 de euro și bunuri în valoare totală de aproximativ 1.500 de lei, promițându-i că va interveni pe lângă examinatori din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Iași, astfel încât persoana respectivă să promoveze proba practică examenelor de obținere a permisului auto categoria C și, ulterior, examenele pentru categoria E.

„La rândul său, directorul restaurantului ar fi oferit și remis cu titlu gratuit, personal și prin intermediari, în perioada 22 iunie 2019 – 9 iulie 2020, produse alimentare de catering în valoare de aproximativ 4.600 de lei mai multor agenți din cadrul Poliției Rutiere Iași și unor funcționari din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Iași, în scopul protejării conducătorilor auto ai restaurantului la constatarea unor contravenții rutiere comise de aceștia, precum și în scopul favorizării unor persoane din cercul său relațional la obținerea plăcuțelor de înmatriculare. Totodată, directorul restaurantului ar fi condus autoturisme fără permis în 3 situații, ultimul act fiind săvârșit în cursul zilei de 26 august 2020 când s-ar fi prezentat, la perchezițiile efectuate în cauză, la volanul unui autoturism, deși nu are permis pentru nicio categorie de vehicule”, au încheiat procurorii DNA.

Comentarii
 • Poliția in general,acum poliția rutieră,locul in care iese la iveală corupția statului. Judecătorii fac jocul hoților in uniformă. Soluția: dezarmarea poliției,iar serviciul rutier sa treacă la ministerul transporturilor.cu legi foarte aspre și judecători specializați; supravegherea drumurilor din aer cu drone,din puncte fixe ,din mașini disimulate in trafic. Accentul pe Prevenție. Utilizarea voluntarilor . Măsuri constructive de limitare a vitezei in zone de drum periculoase,greșit proiectate și executate. Iat șpăgarii făcuți de ras in toată țara,sa nu mai poată privi in ochii rudelor,etc. Stâlpul infamiei.

 • Trebuie băgați l pușcărie ca au luat pizza mita procurorii Dna nu au ce face creca și fac arestări pentru mâncare super e un prejudiciu mare rau !! E corupția prea mare in tata asta sa mâncat pizza și a scos unu o plăcută de înmatriculare care costa 50 de lei

 • Cu siguranță amenzile au fost dirijate spre șoferii restaurantului. Patronul disperat de numărul lor mare a acceptat sau a propus livrare gratuită de pizza la comanda polițiștilor. Urât. Toți vor fi achitați, cel mult câte o amendă penală. Dar, periodic trebuie zguduit acest serviciu rutier ținând cont că s-au făcut averi colosale de către unii polițiști prin metode extrem de sofisticate și greu de dovedit.

 • La saracia asta, politistii cu salarii foarte bune ar trebui DATI AFARA DIN POLITIE! Cred ca xel mai bun exemplu asta e. AFARA! CU CORUPTII, iar individu cre vreacsa se pensioneze, la fel AFARA DIN POLITIE!
  Camere de inregistrare pentru fiecare politist, OBLIGATORIU si uitevasa se termina cu smecheria!

 • Băi DNA! Vezi tu de anchete mai pe profilul vostru gen primari combinatori ca fostul hoț de buzunare de la Lețcani care mână’n mână cu tov Ionel Stefan de la LIS au furat tot ce era de furat din fondurile publice și câți bani a dat realmente soliștilor care cântau pe la sărbătorile sătești și cât și-a luat el dreptul, câte spăgi a încasat de la transportatorul local pentru plimbarea echipei de fotbal, etc…ăsta, pentru o turtă l-ați reținut!!!!

 • Penibil….si oricum prea multa politie ,prea multi bani aruncati .Marea Britanie are cele mai putine accidente din UE si politie foarte putina pe strazi ,de ce oare ?
  Exista Tehnologie ,folositi o

 • Voi nu stiti cum e sa va fie foame cand stai in masina, la umbra, la fereala, cu aparatul radar deschis.
  Da, bai, ti se face foame, iar norma de hrana nu te satura. Te mai suna unul-altul, ” ooi, vezi ca ala de l-ai oprit e cumatru meu, lasa-l”, si ti se face pofta de o pizza.
  Si ce e de facut ?
  Pai nu poti sa iesi la pensie, ca inca nu ai 48 de ani. Si din salariul de la buget nu merita sa dai banii pe o pizza, ca doar nu esti fraier.
  Ca doar de aia ai jurat pe drapel sa aperi legea si sa fii cinstit.
  Ia uite ce tupeu pe astia de la DNA sa se ia de niste oameni infometati ! Si cinstiti pe deasupra. Eroii nostri de zi cu zi !

 • Marele hot, smecheran, bandit,puturos in rezolvarea reclamatiilor si pligerilor,imbecil si dobitoc, mincinos si pupincurist fost sef de post in comuna Tbana,hot de lemne si protectorul hotilor de lemne din padurile private de la Vadu Vejei,el insusi prins cu camionul de lemne furate, si in momentul cind a fost incoltit s-a refugiat, sub protectia preotilor din Voinesti,in curtea bisericii,sustinind ca lemnele sint de pe domeniul bisericii,{rusine sa le fie preotilor ca protejeaza hotii},nu a mai avut ce face si s-a pensionat.Dar corb la corb nu scoate ochii,a fost angajat de primarul Nita,alta poama, ca sef a politiei locale Miroslava si acum lucreaza in tandem.Rusine sa-ti fie primarule.

 • Cristinei Lohan are vreo idee de felul cum s-a terminat ancheta în cazul unui accident în zona Siraj când un coleg (tot milițian, dar din Vaslui) beat fiind a provocat accidentul?

 • Lohan ne poate spune ceva de accidentul din zona Siraj din 10 ian. 2010. Un coleg (tot milițian, dar din Vaslui) a fost autorul.
  Lohan ar fi trebuit eliminat de mult din sistem. Toți taximetriștii certați cu legea sunt prieteni cu Lohan.

 • Pentru o asemenea rusine ar fi indicat ca seful lor sa-si prezinte demisia cat mai repede. De ce nu se vine c-un punct de vedere cu referire la ce a precizat Dana: „intelegere tacita intre … si intre …” Si daca nu apare demisia sefului sa fir demis. Se impune un nou management si o schimbare de cadre.

 • A făcut și DNA mare ceva în doi ani: a aflat ca au mâncat doi polițiști pizza moca, dar pe corupții aia mari care fac japca de la stat și de la oameni, nu ii mai găsește cu nimic. Pe hoata aia care conduce spitalul de infecțioase nu ar pune mana sa o ancheteze sau pe directorii de scoli care fac presiuni asupra profesorilor sa ceara bani de la părinți pentru dotările claselor, în loc sa ia banii de la autoritățile locale de teama sa nu își piardă posturile… Da’ pe aia care iau/dau șpagă de milioane de euro nici atât nu ii mai vede nimeni… Da’ când e o vorba de pizza…

 • Bravo DGA bravo DNA dar la ti uitat pe dan paulet !!!!!asta a mincat pizza moca si a luat lovele de pe oameni nevinovati abuzind de haina statului……

 • in timp ce militienii haleau pizza cu salam si sunca expriat de la selgros femeile lor erau plimbate de mine in A6 si zbenguite la marginea padurii ! Ha Ha Ha !

 • Ce va mai place belita…..is nevinovati ăștia nu au facut nimic au mâncat și ei o pizza mare lucru!!Pe langa pizza luau si mită !!unu de 46 de ori altu de o viatza ca a ajuna la pensie …nu doar pizza!!!!! ca ala de la mama mia mergea fără permis pt o pizza da voi ii lingeti in gaoaza sunteti neamuri cine stie .cacamas in gențile voastre!!!!Pt o pizza

 • M-au dat pe spate cei de la DNA Iași cu acest dosar. De fapt, cred că este singurul dosar instrumentat de ei anul acesta. Și când mă gandesc ca sunt o haită de procurori si politisti cu salarii de sute de milioane de lei pe luna, parca mi-e rusine si mie de ce dosar instrumenteaza acesti puturoși incompetenți. Mai mare rusinea. Cred că râd și foștii șefi de post de ei, care au instrumentat la viata lor dosare adevărate. Dacă măcar nu ieșeau cu acest dosar și rămâneau în nesimțirea lor în stare vegetativă, era mai bine. Mai tare au enervat lumea …

 • Rusine,Politia Rutiera…agentii sa isi faca treaba…in urma unui acident recent soldat cu victime…Domul Lohan sosit la fața locului…nici macar nu sa obosit sa ajunga la spital sa vada starea victimei…de ancheta nici nu mai vorbesc …pauza final…upss..oare era ocupat sa manance pizza

 • Nu știu ce aveți cu procurorii DNA!
  Ei demonstrează că la noi corupția este răspândită peste tot și suntem o tara in faza terminala din cauza corupției.
  De la creșă la doctorat, de la agentul rutier la președintele țării, aproape toți sunt corupți. Mă refer și la traficul de influență. Corupția ucide, oameni buni!
  Nu da o șansă tinerilor să se dezvolte în această țară, din cauza unor clanuri corupte din învățământ, justiție, administrație publică, medicina, transporturi, agricultura, etc., etc.
  De aceea părinții și bunicii noștri au o bătrânețe nefericita, cu pensii de mizerie, nu au posibilitatea de a se trata onorabil și sunt umiliți și marginalizați.
  Totul tine de gradul de corupție din țara noastră. Pentru că în toate sistemele sunt angajați cei parveniți, nu pe meritocrație!
  Desteptat-va români, că oricum este foarte târziu și ăștia fura și Luna și Soarele.

 • Si cand Vezi ca unii tarani ar vrea ca militia sa aiba mai multa putere … si ei se preteaza la o pizza le poti da 1000.000 ron salar mentalitatea lui garcea nu se schimba

 • Ce vorbiti aci, mai oameni buni ?
  Cum sa ii dai afara din serviciu pe agentii respectivi ? Sau pe neinfricatii gardieni ?
  Pai daca ii dai afara astia mor de foame, pe bune. Doar nu va inchipuiti ca ar sti vreo meserie. Sau, Doamne fereste, sa munceasca !!!

 • De Grecu nu zice nimeni nimic???? Da de Zacornea:)))) ati datu tunu baietii bravo DNA . So reteaua de bucatari sefi ce ai prinso . Da permisele pe 400e nu le vedeti? Sau domnul Horodniceanu a primit pizza expirata de la mama mia ???

 • Gata DNA Iasi sunteți cei mai tari . Așa ați făcut si cu Dosarul Rutiera de prin 2008 și aprope toți su fost achitați. Mare prejudiciu . Dar dosarele nelucrate cu Laicu de la CNADR , furaciunea de la Sptalul Covid nu se văd de acolo.

 • Oare ce suma de bani plateste Mihai Chirica ca DNA sa nu intre si in primarie ??
  Defapt ce suma de bani este pusa de capul lui Mihai Chirica ?
  La o adica daca intra la bulau, cine-l inlocuieste face fix la fel.

 • Praf în ochii contribuabilului, sau asta înseamnă să fii mafiot sa fii procuror DNA sa incasezi lunar un purcoi de bani și să faci dosare la niște melteni fomisti și nesimțiți ca au poftit la o pizza da patronachele de la prăvălie cate pizza a dat sa facă terasă în parc ? cine semnează scenariul și regia sigur tintește un post mai bun.

 • Sa-l fi vazut pe Barabas ,,Robi” prin Tatarasi ce mindru era el de el , un imberb arogant ,slugoi de serviciu care statea la pinda prin 2 Baieti sau in Metalurgie la semafoare la cules permise. Mai prostovane credeai ca esti mare si tare dar cu mintea ta cit dopul si capul cit damingeana ai luat-o original , ca orice gainar , si vei fi dat afara ca un cacat cu ochi ce esti , javra penala.

 • Poate nu stiti dar avem la Parchetul Harlau un procuror care ancheteaza politisti .Aplicarea unei amenzi contraventionale s-a transformat in ABUZ IN SERVICIU ,PURTARE ABUZIVA ,FALS INTELECTUAL si UZ DE FALS .
  Poate ca daca politistii l-ar fi servit cu piza poate ca pisemne ca se mai inmuia si el ,da el ca pocoror e rau tare si negru in cerul gurii ,roscatelul .

 • Bravo DNA! Ați bifat cea mai mare șpagă din România o pizza și o bara de salam. Ăsta e dosar de post de poliție nu de DNA. Cauză complexă. Dar vă spun eu ce a fost de fapt: aveați țintă pe Ciobanu și Harabagiu dar nu a ieșit nimic și a căzut plevușca. Mai încercați cu dosarele care stau în fișete de ani de zile să nu vină iar DNA București să le rezolve. S-au le țineți până aproape de prescrierea faptelor și hop declinare cum a făcut marele procuror Eva-san. Ținute și arătate la cine nu se conformează. Sunt fraieri astia din presa locala ca ar putea să solicite numarul dosarelor in lucru si de cand stau nelucrate. Atunci să se vadă cum justificați salariile și existența. Hai pa că v-am dat de treabă.

 • La Harlau Leagan Ghita impusca tiganii din Sarata cu arma de vinatoare si uite ca nu mai face puscarie ,acuma piaza pentru politist prezinta pericol social ?

 • Zeci de ani am mers la serviciu cu pachețel sau sufertas. Acești nemernici îi vom vedea peste cam o lună la stradă, la dat amenzi sub prezumția de nevinovăție. Mai era unul pe nume Gabriel Doban, cercetat penal în regulă care făcea ravagii pentru reabilitare. A fost dat afară ca un gunoi.

Adauga un comentariu