Prima pagină » Eveniment-Social » Profesorul de la USV Iași, conf. univ. dr. habil. Marius Ciobanu, a premiat un produs inovator din șuncă produs în România

Profesorul de la USV Iași, conf. univ. dr. habil. Marius Ciobanu, a premiat un produs inovator din șuncă produs în România

15 dec. 2025, 13:40, 1 ,
Redacția BZI în Eveniment-Social

Produsul „Șuncă Premium High Protein – ELIT” a fost premiat în cadrul competiției naționale „Gustul Ales 2025” de profesorul de la USV Iași, conf. univ. dr. habil. Marius Ciobanu. Produsele din carne au fost apreciate pentru profilul nutrițional echilibrat, cu un conținut ridicat de proteine și redus de grăsimi, obținut prin combinația atentă de carne de calitate și ingrediente funcționale, precum fibrele de bambus.

Profesorul de la USV Iași, conf. univ. dr. habil. Marius Ciobanu, specialist în tehnologia alimentară și membru al juriului, a subliniat că șunca a fost aleasă datorită avantajelor nutriționale și calitative care o diferențiază de alte produse similare. Premiul acordat celor de la Elit recunoaște astfel excelența și inovația în domeniul produselor din carne.

„Gustul Ales 2025 – Categoria: Produse din carne: Șuncă premium high protein – gama plin de carne – ELIT.

“Șunca Premium High Protein de la Elit reflectă munca depusă pentru îmbunătățirea profilului nutrițional, prin utilizarea unor materii prime calitative și printr-o formulare orientată spre obținerea unui conținut ridicat de proteine și un nivel scăzut de grăsimi. Formula produsului a fost gândită pentru a procura un aport redus de grăsime și un aport proteic ridicat, obținut prin asocierea foarte bine echilibrată dintre o regiune anatomică foarte calitativă (pulpa de porc), proteine animale și ingrediente funcționale (precum fibrele de bambus) care au condus la obținerea acestui produs din carne îmbunătățit, adaptat cerințelor actuale ale consumatorilor.

În urma evaluării atente a produselor din carne înscrise în cadrul competiției Gustul Ales din acest an, juriul a ales să premieze acest produs, având în vedere avantajele sale nutriționale și calitative care l-au diferențiat față de celelate produse din aceeasi categorie analizate.” Ciobanu Marius – jurat Gustul Ales din 2024.

Despre Marius Ciobanu

Marius Ciobanu este Conf. Univ. Dr. și Director al Departamentului Tehnologii Alimentare la Universitatea Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, cu o experiență de peste două decenii în cercetare și educație în industria alimentară. După finalizarea studiilor în ingineria produselor alimentare, a urmat o traiectorie academică ce l-a propulsat rapid spre poziții de conducere, devenind un lider recunoscut în mediul universitar.

De-a lungul carierei sale, Marius Ciobanu a activat în diverse proiecte naționale și internaționale, concentrându-se pe optimizarea proceselor tehnologice în industria cărnii și dezvoltarea de noi tehnologii pentru produse alimentare sigure și de înaltă calitate. A publicat peste 90 de lucrări științifice (vezi lista de lucrări ştiinţifice) și a coordonat cercetări aplicate în colaborare cu industria alimentară”, au transmis reprezentanții ROAliment.

Sursă: RO Aliment/ FB

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Comentarii
  • Poate sunt eu demodat, dar cred ca universitarii ar trebui sa se preocupe de invatamant si cercetare, nu de crearea de noi mancaruri. Dar mai stii, maine-poimanine apare un acedemician a caui opera magna este in domeniul muraturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 decembrie 2025
18 decembrie 2025