Eveniment-Social

Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a anunțat varianta de deschidere în acest an universitar și cum se va face cazarea studenților în celebrul Campus „Tudor Vladimirescu”, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (EXCLUSIV)

Publicat: 04 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a anunțat varianta de deschidere în acest an universitar și cum se va face cazarea studenților în celebrul Campus Tudor Vladimirescu de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași EXCLUSIV
Ce tip de deschidere va fi în acest an universitar și cum se va face cazarea pentru studenți în cunoscutul Campus "Tudor Vladimirescu", la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași

Anunț mult așteptat despre varianta de deschidere în acest an universitar, respectiv cum se va face cazarea studenților în celebrul Campus „Tudor Vladimirescu”, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași! Rectorul instituției, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a precizat că o decizie finală, în acest sens, va fi luată miercuri, 9 septembrie 2020, într-o ședință cu președintele Senatului la care va fi prezent și întreg Consiliul de Administrație al Universității Tehnice

Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, a făcut noi precizări legate de varianta de deschidere în acest an universitar. De asemenea, profesorul Cașcaval a vorbit și despre cazarea studenților în celebrul Campus „Tudor Vladimirescu”, unul dintre cele mai mari din România. De menționat că o decizie finală va fi luată miercuri, 9 septembrie 2020, într-o ședință cu președintele Senatului la care va fi prezent și întreg Consiliul de Administrație al instituției.

Deschidere de an universitar și cazarea studenților în cunoscutul Campus „Tudor Vladimirescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

Pregătiri intense pentru deschiderea de an universitar și cazarea studenților în Campusul „Tudor Vladimirescu” de la Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași.

„Ordonața de Urgență a Guvernului 141 din 19 august 2020 menționează clar că decizia privind modalitatea de desfășurare a activităților didactice în anul universitar următor aparține Senatului universitar. În același timp, Ordinul de Ministru comun al celor două ministere, al Educației și al Sănătății 5.487 din 31 august limitează cumva libertatea de decizie a Senatului, specificând valorile limită ale numărului de cazuri la mia de locuitori sau ale cazurilor confirmate din instituție în care unul sau altul sau mai multe dintre scenarii poate fi ales de Universitate”, arată prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, recorul TUIAȘI.

„Varianta posibilă ar fi desfășurarea alternativă, semestrial, a activităților didactice on-site”, a punctat profesorul Dan Cașcaval

În acest context, decizia Universității Tehnice din Iași este cumva ușurată, dacă se poate spune astfel în situația existentă.

„Împreună cu colegii prorectori am analizat diferite variante de scenarii de derulare a anului universitar, luând în calcul, într-o ordine de priorități, asigurarea sănătății tuturor celor care activează în Universitate (studenți, cadre didactice, personal din administrație), calitatea activității educaționale împreună cu rolul nostru major în formarea profesională a tinerilor și, evident, capacitatea de a asigura cazarea în Campusul Studențesc «Tudor Vladimirescu» în condițiile sanitare specificate în noile reglementări. Prin combinarea primelor două priorități, varianta posibilă ar fi desfășurarea alternativă, semestrial, a activităților didactice on-site”, mai punctează rectorul TUIAȘI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval. Așadar, universitarul concluzionează și menționează:

„De exemplu, vor veni la școală unii ani de studiu la licență sau master doar semestrul I, alții doar semestrul II sau, prin excepție, un anumit an de studiu ambele semestre. Doctoratul are un regim mai special, chiar și în ceea ce privește contactul cu grupuri mai mari de persoane, de aceea ar putea funcționa normal, pe întreg parcursul anului viitor”.

Locurile disponibile pentru cazarea în Campusul Studențesc Tudor Vladimirescu se vor reduce la jumătate, aproximativ la 5.400 de locuri

De asemenea, profesorul Cașcaval a vorbit și despre cazarea studenților în celebrul Campus „Tudor Vladimirescu”, unul dintre cele mai mari din România.

„În condițiile sanitare impuse prin Ordin de Ministru 5.487, locurile disponibile pentru cazarea în campus se vor reduce la jumătate, aproximativ la 5.400 de locuri. În aceste condiții, vom gestiona în așa mod venirea studenților la școală încât să putem asigura cazarea tuturor studenților noștri într-un semestru sau în ambele semestre. În mod evident, din păcate, nu vom mai putea aloca locuri de cazare pentru studenții celorlaltor universități ieșene. Însă, repet, noi vom expune aceste argumente în ședința Senatului, însă decizia finală aparține acestui for de conducere universitar. Ceea ce am menționat reprezintă, până în acest moment, doar variante posibile”, a conchis prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice din Iași.

Adauga un comentariu