Actualitate

Profesoară depistată cu COVID-19 la Evaluarea Naţională 2020 de la Iaşi. Cadrul didactic preda la Richard Wurmbrand din Iași – EXCLUSIV!

Publicat: 20 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profesoară depistată cu COVID-19 la Evaluarea Naţională 2020 de la Iaşi. Cadrul didactic preda la Richard Wurmbrand din Iași - EXCLUSIV
Profesoara depistată cu COVID-19 la Evaluarea Naţională 2020

Profesoară depistată pozitiv cu COVID-19 la Evaluarea Naţională 2020 Iaşi. Cadrul didactic preda limba şi literatura română la colegiul Richard Wurmbrand din Iași. Profesoara făcea parte din colectivul centrului de Evaluare Naţională nr. 3 de la Liceul Sanitar Iaşi.

Profesoara prezenta simptome ale virusului COVID de marţi, 16 iunie. Ieri, în urma rezultatelor primite a fost depistata pozitiv.

În acest moment pacienta este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat o anchetă epidemiologica în centrul de Evaluare Naţională nr. 3 Iaşi pentru a depista şi pentru a trimite la analize toţi colegii care au intrat în contact cu aceasta.

De precizat că unele din cadrele didactice care au intrat în contact au mers şi ele să îşi facă testarea pentru Covid 19.

Pandemia de coronavirus în unitățile de învățământ din Iași pare că scapă de sub control.

„Acest nou caz de COVID-19 a unui profesor care a participat la Evaluarea Naţională 2020, confirma ceea ce am avertizat noi în legătură cu faptul că examenele naţionale de anul acesta nu ar fi trebuit să aibă loc în formatul normal. Se demonstrează că nu s-a putut asigura siguranţa sanitară şi antiinfectie. Trebuie să precizăm că profesorul infectat cu COVID-19 făcea partea din echipa de corectare a tezelor şi nu a intrat în contact cu elevii. Nu am fi mirati să mai apară şi alte asemenea cazuri.” a declarat Prof. Laviliu Lăcustă, Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași.

Profesoara depistată pozitiv cu COVID-19 nu este un caz singular la Iași

In urmă cu cateva zile două cazuri de infecție cu coronavirus au fost depistate în școlile din municipiul Iași. Prof. Laviniu Lăcustă, Președinte USLIP IAȘI a lansat un mesaj prin care își exprimă revolta cu privire la situația actuală. Primul caz este al unui profesor de la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Acesta a fost testat pozitiv cu coronavirus. De asemenea un elev de la Școala „Vasile Conta” se află în izolare la domiciliu.

„Inconștiența și iresponsabilitatea autorităților (Monica Anisie, Ludovic Orban, Klaus Iohanis și Nelu Tătaru) continuă să facă victime! Este revoltător că autoritățile au cunoștință de existența unor cazuri pozitive în unitățile școlare, dar ascund adevărul. Astăzi, 14.06.2020, la ora 18:00 ni s-a confirmat un nou caz de profesor pozitiv la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

De asemenea ni s-a transmis că și la Școala „Vasile Conta” un elev se află în izolare. Cazul de la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” poate avea însă și alte repercusiuni deoarece există profesori care au norma didactică și în alte unități de învățământ și inevitabil, involuntar ar fi putut transporta virusul.

«Principalii responsabili pentru aceste evenimente sunt cele patru persoane menționate mai sus»

Considerăm că principalii responsabili pentru aceste evenimente sunt cele patru persoane menționate mai sus. Iresponsabilitatea și lipsa de viziune a acestora în ceea ce privește ambiția de a organiza Examenele Naționale în sistem clasic, poate produce adevărate drame în anumite familii.

Ceea ce ei probabil gândesc doar într-un număr de statistică, noi gândim in termeni de vieți omenești, puse în pericol iresponsabil de către autoritățile statului român. Dorim să atenționăm că USLIP IAȘI va monitoriza fiecare caz de cadru didactic infectat la nivelul județului, iar dacă vom face legătura de cauzalitate cu prezența la școală a acestora, vom acționa pe cale legală prin plângeri civile și penale”, prof. Laviniu Lăcustă, Președinte USLIP IAȘI.

Surse ale Cotidianului „Bună Ziua Iași” au declarat în exclusivitate că angajatul infectat cu coronavirus din cadrul Liceului „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este chiar directorul adjunct. Acesta ar fi intrat în contact cu mai multe cadre didactice care au participat la cursurile de pregătire ale elevilor din anii terminali pentru examenele naționale. Mâine va fi susținută prima probă a Evaluării Naționale iar riscul epidemiologic este unul alarmant. De asemenea un alt semnal de alarmă care ar trebui să alerteze autoritățile este acela că, foarte mulți profesori care predau la această unitate de învățământ susțin ore și în alte școli.

Adauga un comentariu