Actualitate

Dosar penal la Evaluarea Naţională 2020. Ce gest a făcut un cadru didactic

Publicat: 15 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dosar penal la Evaluarea Naţională 2020. Ce gest a făcut un cadru didactic
Dosar penal la Evaluarea Națională 2020

Dosar penal la Evaluarea Naţională 2020. Nu au lipsit incidentele la Evaluarea Națională de luni, 15 iunie. Gestul unui cadru didactic a şocat. Un profesor este cercetat după ce, luni, 15 iunie 2020, ar fi fotografiat subiectele la Evaluarea Națională și le-a postat pe grupul de Whatsapp al unității de învățământ.

Dosar penal la Evaluarea Naţională 2020

Dosar penal la Evaluarea Națională 2020 pe numele unui profesor de la o școală generală din Târgu-Jiu. Cadrul didactic este cercetat după ce, luni, 15 iunie 2020, ar fi fotografiat subiectele la Evaluarea Națională și le-a postat pe grupul de Whatsapp al unității de învățământ.

Purtătorul de cuvânt al Ispectoratului de Poliție Județean Gorj, Victor Țuhașu, a declarat că polițiștii din Târgu-Jiu au fost sesizaţi de către un reprezentant al unei școli din oraș că un bărbat, în vârstă de 39 de ani, profesor, în timp ce se afla în comisia de supraveghere a examenului de evaluare ar fi fotografiat subiectele și le-a postat pe grupul de comunicare Whatsapp al unității.

S-a întocmit dosar penal, iar polițiștii fac cercetări pentru abuz în serviciu.

Subiecte Evaluarea Națională 2020

Subiecte Evaluarea Națională 2020. Elevii de clasa a VIII-a au început astăzi Evaluarea Națională 2020. Prima probă este examenul de Limba și literatura română. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat înainte de începerea probei de examen, că școlile sunt pregătite, și că s-au luat toate măsurile de siguranță.

„Evaluarea Națională se realizează în două etape anul acesta. Etapa specială începe în 29 iunie, se va desfășura numai pentru copiii aflați acum în izolare, carantină, care sunt bolnavi sau la triajul epidemiologic au avut temperatura peste 37,3”, a spus Monica Anisie.

În cazul în care un elev este depistat pozitiv înainte de ultima probă din această sesiune, s-a stabilit că la 14 zile distanță există această posibilitate să devină negativ. Decizia a fost luată după consultarea pe care Ministerul Educației a avut-o cu Ministerul Sănătății,

Întrebată despre cât de dificile sunt anul acesta subiectele la Evaluarea Națională 2020, față de cele din anii anteriori, ministrul Educației a răspuns: „Nu putem spune despre gradul de dificultate, putem spune însă că, anul acesta, din programă au fost eliminate conținurile de pe semestrul 2 din clasa a VIII-a sau a XII-a”.

Miercuri este programat examenul la matematică

Elevii au intrat în examen la ora 9:00, proba durează două ore, iar elevii pot ieși din examen după o oră.

A doua probă are loc miercuri, 17 iunie, la matematică. Rezultatele de la examenul de capacitate 2020 se afișează pe 22 iunie, iar a doua zi se pot depune contestații, potrivit metodologiei examenului de capacitate 2020.

Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, respectând urmatoarele criterii:

Formulare clară a subiectelor: exprimarea trebuie să fie clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională

Subiectele trebuie să poată fi rezolvate în intervalul stabilit, de 120 de minute.

În timpul probei, copiii rămân cu masca pe figură. O pot da jos, cu acceptul comisiei, ca să ia o gură de apă. Predau lucrarea, se dezinfectează iar şi primesc o mască nouă.

Cum se va face evaluarea tezelor elevilor

Lucrările elevilor vor fi corectate de către doi profesori evaluatori care lucrează în săli separate, pe baza baremului elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Profesorii nu provin din aceleaşi unităţi şcolare ca elevii arondati centrului de evaluare respectiv.

În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează media aritmetică. Rezultatul acestui calcul, cu două zecimale, va fi nota finală. Rezultatele vor fi afişate la sediul unităţii de învăţământ.

Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții clasei a VIII-a pentru evaluarea „externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial”, potrivit Metodologiei de organizare a Evaluării naționale din 2011, în vigoare și anul acesta. Evaluarea Națională se desfășoară în fiecare an, într-o singură sesiune. Examenele evaluării nu pot fi „picate”. Notele obținute de elevi contează în proporție de 80% la admiterea la liceu. Restul de 20% este reprezentată de media V-VIII).

Spre deosebire de anul trecut, lucrările vor merge, pentru a fi corectate, în alt judeţ decât cel în care se dă proba.

Indiferent că ia 10 sau punctul din oficiu, fiecare elev are un loc asigurat la liceu.

După prima probă, cea de Limbă română, miercuri,17 iunie, elevii vor susține examenul la matematică.

Adauga un comentariu