Eveniment-Social

Profesorul Luciana Antoci este oficial noul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi

Publicat: 28 apr. 2021
Profesorul Luciana Antoci este oficial noul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi

Ministerul Educației şi Cercetării (MEC) a emis Ordinul oficial de numire în funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi pe prof. Luciana Antoci. Aceasta o înlocuieşte pe prof. dr. Genoveva Aurelia Fărcaş care a ocupat acest post, prin concurs, între 2017 şi aprilie 2021!

Ceremonia de numire va avea loc joi, 29 aprilie 2021 de la ora 10.00 la sediul Inspectoratului Județean Iași.

„Este adevărat că în această seară a venit Ordinul de numire al Ministerului Educaţiei şi Cercetării. De asemenea, mâine, 29 aprilie 2021, ora 10.00, va fi ceremonia oficială de prezentare a noii conduceri”, a punctat prof. Luciana Antoci, noul inspector general al ISJ Iaşi.

Prof. drd. Luciana Antoci, noul inspector școlar general al ISJ Iași, este membru în Corpul Național de Experți în Management Educațional, în Comisia de evaluare și asigurare a calității, metodist, mentor pentru practica pedagogică și membru în diverse structuri la nivel local, județean și național. A fost membru în grupul de lucru al ISJ Iași constituit în vederea elaborării subiectelor și a baremelor de corectare și notare pentru etapele locală și județeană ale Olimpiadei de Limbă, Comunicare și Literatura română. În perioada 2000-2003, prof. drd. Luciana Antoci a fost profesor în cadrul Grupului Școlar „Mihail Sturdza”. Aceasta are un master la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, Facultatea de Litere.

Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș: „În acest mandat au fost și dezamăgiri… Una dintre acestea este faptul că am crezut prea mult în unii oameni care mi-au înșelat așteptările”

În acest context, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș și-a prezentat raportul de bilanț, la final de mandat derulat între anii 2017 și 2021.

„În acest mandat au fost și dezamăgiri… Una dintre acestea este faptul că am crezut prea mult în unii oameni care mi-au înșelat așteptările. Am decis să mă retrag la catedră, la Colegiul Pedagogic «Vasile Lupu» din Iași, ca simplu profesor. Pe de altă parte, au fost multe reușite în timpul mandatului meu și nu aș putea nominaliza doar una singură, doar o reușită. Ca inspector general am încercat să produc schimbări mici, dar cu efecte mari. Am încercat să formez mentalități ale profesorilor și elevilor. Am adus în ultimul timp, în contextul pandemic, oameni la aceeași masă a dialogului, am colaborat cu direcțiile de învățământ din alte județe.

Am fost mai mult un lider decât un manager. Fiecărui director i-am insuflat să acționeze ca și cum ar lucra la privat. Apoi, e esențial ca autoritățile locale să conștientizeze că sunt responsabile de grija și susținerea Educației. Din păcate, în ultimul timp, am constatat o presiune politică uriașă. Eu nu am fost implicată pe acest plan și tocmai de aceea am putut lucra liber și pentru Școală”, a punctat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, fost inspector general al ISJ Iași.

Adauga un comentariu