Actualitate

Programul Anghel Saligny (PNDL 3) avea avizul USR. Premierul Florin Cîțu a făcut anunţul

Publicat: 01 sept. 2021
Florin Cîțu îmbrăcat în costum. Vorbește la microfon
Prim-ministrul a precizat că certificatul digital Covid-19 ar urma să fie obligatoriu la toate activitățile

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a transmis astăzi, 1 septembrie 2021, în cadrul unei conferinţe de presă faptul că Uniunea Salvaţi România (USR) a dat avizurile necesare programului Anghel Saligny (PNDL 3).

Scandalul iscat în jurul adoptării Programului ”Anghel Saligny” naște tensiuni uriașe în cadrul coaliției de guvernare și există riscul unei crize politice fără precedent.

Astăzi a avut loc o ședință de Guvern, iar principala temă de discuție a fost cea legată de Programul ”Anghel Saligny”. După mai bine de o oră de discuții în contradictoriu, ședința de Guvern a fost întreruptă și se va relua la ora 19.00. Oficial, întreruprea vine din cauza începerii sesiunii parlamentare, dar neoficial se va negocia între liderii coaliției de guvernare.

Florin Cîțu susţine faptul că Proiectul Anghel Saligny are toate avizele! Cei din USR susţin că nu

Război total intre USR-PLUS şi PNL după ce şedinţa de Guvern a fost suspendată. Premierul Florin Cîțu susţine faptul că proiectul Anghel Saligny ar avea toate avizele din partea celor de la USR. Asta deşi cei din USR acuză faptul că PNDL 3 nu ar avea avize de la Ministerul Justiţiei şi alte ministere conduse de ei.

Repet, cel mai sigur ar fi ca toată lumea să respecte procedurile. Procedurile trebuie respectate. Nu a publicat nimeni în Monitorul Oficial un proiect fără respectarea procedurilor. Nu poate niciun proiect să fie pus pe ordinea de zi dacă nu sunt avizele date. Am întrebat dacă procedura legală a fost respectată, a fost respectată şi l-am introdus pe ordinea de zi. Ca să fie foarte clar, în şedinţele de Guvern… incă odată, eu vă spun ceea ce facem legale. Legal, în şedinţa de Guvern, dacă există un dubiu, întrebam secretarul general. Am întrebat secretarul general dacă procedurile de avizare au fost respectate şi au fost respectate. a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu nu este ingrijorat că USR-PLUS va ieși de la Guvernare și declară că va adopta Proiectul Anghel Saligny

În continuarea declarațiilor făcute în contextul în care ședința de Guvern a fost suspendată, premierul Florin Cîțu nu s-a arătat îngrijorat că cei din USR ar putea pleca de la Guvernare. Acesta consideră că USR-PLUS fac amenințări care ” vin și pleacă ”. Florin Cîțu a declarat faptul că proiectul PNDL 3, Anghel Saligny este făcut pentru a dezvolta România și că proiectul are toate documentele legale necesare. Premierul a dat de înțeles  faptul că proiectul va trece, indiferent de cei de la USR sunt de acord sau nu

Este un proiect care dezvoltă România, un proiect care a primit observatiile celor de la USR. Acest proiect va trece. Dacă are toate documentele legale, acesta va trece. Nu cred că există vreun ministru care să facă un abuz in functie si să nu respecte ce are de făcut.

Să ştiţi că asta cu ameninţările cu părăsirea coaliţiei vin şi pleacă. Îi aştept pe colegii mei din USR să vină la Guvern să facă investiţii să dezvolte.

Cei din USR-PLUS nu vor implementarea Programului Anghel Saligny

Incă de la începutul demarării proiectului Anghel Saligny, oficialii din USR au susţinut că programul nu este unul fezabil. De altfel aceştia consideră că prin implementarea acestuia, banii  ar urma să fie sifonați de primarii localităţilor. La polul opus, primarii orașelor din România s-au arătat dezamăgiţi de faptul că USR-iștii nu vor aprobarea acestui proiect.

„Trebuie să recunoaştem că prin PNDL 1 şi 2 au fost finanţate multe proiecte cu impact pozitiv asupra comunităţilor locale, iar dacă au existat proiecte care au avut probleme tehnice sau de oportunitate, trebuie identificate aceste neajunsuri şi efectuate corecţiile necesare. Nevoile de investiţii în oraşele mici şi mijlocii sunt uriaşe, iar oportunităţile oferite de fondurile europene prin PNRR sau POR nu acoperă toate aceste nevoi de finanţare”, arată AOR într-o postare pe Facebook.

Adauga un comentariu