Local

Proiecte cu nemiluita, anunțate la Iași! Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a făcut un tur al obiectivelor finanțate cu bani publici din municipiu -FOTO, VIDEO

Publicat: 14 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiecte cu nemiluita anunțate la Iași Cseke Attila ministrul Dezvoltării a făcut un tur al obiectivelor finanțate cu bani publici din municipiu -FOTO VIDEO
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, s-a întâlnit cu primarii din județul Iași, pentru a le prezenta lista proiectelor pe care le-ar putea obține din fonduri guvernamentale

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a fost la Iași. Ministrul s-a întâlnit cu primarii din județ pentru a le prezenta proiectele finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, dar și ce alte finanțări ar mai putea obține din fondurile guvernamentale

Desant ministerial în județul Iași. Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a fost ieri, 13 ianuarie 2022, la Iași. Ministrul din Guvernul Ciucă s-a întâlnit cu primarii din județul Iași și cu reprezentanții autorităților locale, pentru a le prezenta mai multe proiecte. Ministrul a prezentat primarilor proiectele finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul Național de Investiții (PNI) ”Anghel Saligny”.

Comunitățile din județul Iași au depus deja proiecte prin PNI, valoarea totală a acestora fiind de aproape 3 miliarde de lei. Totuși, localitățile din județul Iași vor beneficia de investiții de circa 1,2 miliarde de lei. Proiectele depuse prin PNI se află în acest moment în evaluare finală. Și Consiliul Județean Iași a depus proiecte în valoare totală de circa 100 de milioane de lei în cadrul PNI ”Anghel Saligny”.

Ce a spus Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, la ședința de la Iași?

Ministrul Dezvoltării a menționat, printre altele, că Iașul va beneficia de fonduri pentru sala polivalentă din Moara de Vânt, dar și pentru construcția unui nou pavilion la Spitalul de Boli Infecțioase. Sala polivalentă va avea peste 10 mii de locuri, valoarea investiției fiind de 43,3 milioane de euro. De asemenea, ministrul a susținut că vor fi alocate fonduri și pentru consolidarea clădirii Palatului Administrativ din municipiu.

”Una din prioritățile Iașului este legată de sala polivalentă modernă și pe care ieșenii o merită. Am înțeles că există un proiect elaborat de municipalitate în acest sens. Trebuie să vedem care este cea mai bună modalitate de preluare a acestei investiții și în ce fază trebuie să o preluăm. Din punctul nostru de vedere, Iașul merită să aibă o sală polivalentă modernă pentru a se înscrie în rândul orașelor care au o astfel de investiție”, a menționat ministrul Dezvoltării.

Lista investițiilor finanțate prin Ministerul Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării a făcut o vizită la fostul Palat „Mihail Sturdza”, actualul sediu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” din Iași, dar și la Palatul „Braunstein” din centrul orașului. Ministrul a mai fost și la Centrul de screening și diagnostic în bolile oncologice, proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții.

”Sunt 25 de alte obiective de investiții aflate în procedură de achiziție publică, în valoare de 245,9 milioane de lei. Între acestea se află Palatul «Sturdza», construirea unui bazin de înot didactic în Pașcani, a unui complex sportiv în Holboca. Alte 11 obiective au indicatorii tehnico-economici aprobați și urmează să intre la finanțare. Sunt și obiective de investiții aflate în procedură de avizare, respectiv cămine studențești în municipiu și construirea unui sediu al Primăriei comunei Miroslava”, a mai spus Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Adauga un comentariu