Eveniment-Social

Proteste uriaşe ale agricultorilor din Iași și Botoșani! Oamenii îşi strigă nemulţumirile – FOTO

Publicat: 04 mart. 2021
Joi, 4 martie 2021, agricultorii din Iași, Vaslui şi Botoşani au început să protesteze în fața Prefecturilor judeţelor menţionate mai sus. Oamenii îşi strigă nemulţumirile de deciziile luate de Guvern dar şi de promisiunile neonorate ale executivului de la Bucureşti

Joi, 4 martie 2021, agricultorii din Iași, Vaslui şi Botoşani au început să protesteze în fața Prefecturilor judeţelor menţionate mai sus. Oamenii îşi strigă nemulţumirile de deciziile luate de Guvern dar şi de promisiunile neonorate ale executivului de la Bucureşti.

Aceştia consideră că este tragic faptul că politicienii nu au inclus, în proiectul de buget, sumele pentru despăgubirea culturilor de primăvară care au fost afectate puternic de secetă:

„NOI, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice ”GRÂNARII”-”DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI alcătuită din fermieri din toate județele din zona de est a României, zonă grav afectată de secetă din anul 2020, AM DECIS SĂ TRECEM LA URMĂTORUL PAS.

Astfel, după multe promisiuni neonorate și dialoguri neconcretizate cu reprezentanţii executivului şi ai parlamentului, joi, 04.03.2021, între orele 14:00-19:00, simultan în județele Iași, Botoșani și Vaslui, vom PROTESTA în fața PREFECTURILOR.

PROTESTUL exprimă indignarea noastră datorată neincluderii în Proiectul de buget a sumelor pentru despăgubirea culturilor de primăvară afectate de secetă din anul precedent și implicit imposibilitatea noastră de redresare și continuare a ciclului productiv.

În acest sens, prin aportul dumneavostră, vă rugăm să ne sprijiniţi în promovarea acestor informaţii, astfel încât nemulțumirea noastră să fie ”auzită” de toți cititorii/ ascultătorii dumneavoastră, beneficiari ai muncii noastre, cei ce aducem pâinea cea de toate zilele pe mesele românilor. Vă invităm deci să fiți prezenți alături de noi, joi, 04.03.202, în fața Prefecturii județelor Iași, Botoșani și Vaslui, între orele 14:00-19:00. Vă asigurăm de toată considerația noastră pentru susținerea demersurilor fermierilor aflați în mare suferință!”, se arată în comunicatul transmis de agricultori.

Reacția președintelui ACCPT Iași

„Am venit aici ptr a ne exprima pasurile noastre ptr viitorul ţării. Avem documentația legală ptr protestul nostru. Salutăm prezenta colegilor noștri în fata prefecturilor din Botoşani și Vaslui. Documentul trimis la Ministrul Agriculturii, președintelui Camerei Deputaților și Senatului. Seceta din anul 2020 ne a adus în situația în care acum suntem cu cuțitul la os. Reluarea procesului de producție ptr acest an este compromisă în proporție de 30 la sută pentru fermele de zona de est a județelor Iași, Vaslui, Botoșani. Avem ferme în special în partea de Sud a județului Iași unde nu s a recoltat nimic. Cererea noastră reprezintă dreptyl nostru ca statul roman să ne sprijine. Nu cerșim nimic”, a declarat Emil Teofil Balteanu, președinte ACCPT Iaşi.

Comentarii
Adauga un comentariu