Actualitate

PSD anunţă cele mai mari scumpiri din ultimii 13 ani și somează Guvernul Cîțu să adopte o lege de protecție a consumatorului

Publicat: 03 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PSD anunţă cele mai mari scumpiri din ultimii 13 ani și somează Guvernul Cîțu să adopte o lege de protecție a consumatorului

Pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat (PSD) a fost postat un mesaj care anunţa faptul că România se confruntă cu cel mai mare val de scumpiri din ultimii 13 ani. De altfel, social democraţii somează Guvernul Cîțu spunând că trebuie luate măsuri de urgență pentru persoanele care nu îşi mai permit să plătească utilităţile sau alte lucruri.

Postarea vine în contextul în care pe reţelele de socializare, premierul Florin Cîțu postează des mesaje în care susţine faptul că puterea de cumpărare a românilor a crescut iar economia României înregistrează o creștere istorică.

România se confruntă cu cel mai mare val de scumpiri din ultimii 13 ani

PSD consideră că România se confruntă cu o situaţie dificilă şi că valul de scumpiri este cel mai mare din ultimii 13 ani. De altfel, social democraţii menţionează faptul că trebuie luate decizii de urgentă pentru a ajuta persoanele care nu vor mai putea să facă față scumpirilor.

PSD propune adoptarea unei legi a consumatorului vulnerabil care este menită de a asigura o protecţie pentru cei care nu îşi permit să plătească:

„OFICIAL! Primele şase luni ale acestui an au adus cea mai mare creştere de preţuri din ultimii 13 ani! PSD somează guvernul Cîţu şi pe liderii coaliţiei de guvernare să coboare în lumea reală! Şi să dea dovadă de măcar o fărâmă de umanitate şi să ia decizii de urgenţă prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot/nu vor mai putea să facă faţă scumpirilor.

Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil şi PSD insistă ca acest proiect să fie înscris pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor care urmează să fie convocată.

PSD a avertizat că liberalizarea pieţei energiei, fără pregătirile necesare, naşte monştri. A avut dreptate, încă o dată!

Toate preţurile cresc nestăvilit şi lovesc în puterea de cumpărare, ca urmare a sarabandei de scumpiri din zona utilităţilor esenţiale- energie electrică, gaz, combustibil. Ce se întâmplă acum arată cât de toxică, nocivă şi ticăloasă este actuală guvernare!”, arată o postare de luni pe pagina de Facebook a PSD.

De altfel, senatorul Gabriela Firea cerea o sesiune extraordinară a Parlamentului României pentru a adopta o plafonare a preţurilor de pe piaţa energetică pentru a oferi un răspuns a scumpirilor din domeniu.

Florin Cîțu se laudă că puterea de cumpărare a românilor a crescut

La polul opus al declaraţiilor se află premierul Florin Cîțu care consideră că puterea de cumpărare a românilor a crescut. Acesta a scris în deseori pe reţelele de socializare mesaje admirative la deciziile Guvernului. Totuşi, în ultimele postări, premierul este certat de internauţi care îi arată acestuia ca lucrurile stau total invers:

„Un deodorant de atârnat în toaletă era 5 Ron,acum e 10ron,pensia mea e aceiași,credeți că îmi mai permit să cumpăr?asta e un singur exemplu,și sunt sute,unde e mărirea nivelului de trai?și am copil în clasa a 12 a,că na l.am.născut la 40 de ani că nu era să îl omor.ce îi spun?mama du-te la muncă?că vrea la facultate că orice copil”, scrie o utilizatoare Facebook.

„Citu, ești rupt de realitate! Ești un blestem pentru ţară! Și pentru PNL pe care în 2024 nu îl va mai vota nimeni!”, au scris mai mulți utilizatori.

Adauga un comentariu