National

PSD își ascute săbiile: plângere penală și moțiune de cenzură împotriva liberalilor

Publicat: 13 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PSD își ascute săbiile plângere penală și moțiune de cenzură împotriva liberalilor
PSD își ascute săbiile: plângere penală și moțiune de cenzură împotriva liberalilor

PSD își ascute săbiile. Liderul interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a afrimat că moțiunea de cenzură pe care formațiunea politică pe care o reprezintă o va depune în Parlament împotriva Guvernului Orban, va trece cu peste 250 de voturi.

”Moţiunea de cenzură va trece. Este alb şi negru, nu mai este gri. Dacă aţi fi fost în Parlament astăzi, toţi liderii politici, inclusiv PMP-ul, liderul PMP-ului, care e la guvernare cu PNL, a zis că se vede de pe Marte cât de prost este gestionată pandemia. Moţiunea va trece cu peste 250 de voturi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Paul Stănescu, secretarul general al Partidului Social Democrat, a completat declarația lui Marcel Ciolacu, și a afirmat că în aceste momente PSD are discuții cu toți liderii politici.

”Avem discuţii cu toate partidele politice, cu toţi liderii. Noi suntem convinşi că moţiunea va trece”, a menționat Paul Stănescu.

De asemenea, Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a vorbit despre numeroasele nemulțumiri ale cetățenilor în raport cu modul de gestionare al pandemiei de coronavirus din România de către Guvernul Orban.

”Foarte mulţi cetăţeni sunt nemulţumiţi cum a dus guvernul ţara prin pademie. Suntem singura ţară care nu am testat, nu am izolat, nu am tratat, am făcut totul pompieristic. Suntem singurii care nu avem clarificată procedura de începere a anului şcolar şi îi punem pe copii şi pe profesori în pericol şi suntem singura ţară din Europa care nu are un program naţional pentru a stimula donatorii de plasmă”, a declarat Gabriela Firea.

Când va fi depusă moțiunea de cenzură

Conform declarațiilor făcute de reprezentanții Partidului Social Democrat, moțiunea de cenzură va fi depusă pe 17 august.

Paul Stănescu a vorbit și despre faptul că PSD va depune o plângere penală împotriva Partidului Național Liberal. Acesta îi acuză pe liberali de șantaj în „campania” de racolare a primarilor din ultima perioadă.

„Vreau să transmit un mesaj colegilor mei primari și președinți de consilii județene. Presiunile și șatajul care se face asupra lor… eu le spun că nu sunt singuri. PSD va depunde mâine o plângere penală și îi vom apăra cu toate forțele noastre”, a declarat Paul Stănescu.

Conform lui secretarului general al PSD, obiectul plângerii este șantajul și abuzul în serviciu.

Marcel Ciolacu a lansat un mesaj dur la adresa liberalilor

Marcel Ciolacu îi acuză pe membrii PNL de faptul că mituiesc primarii social democrați, promițându-le „bani în schimbul sfintei adeziuni la PNL”. Acesta a continuat spunând că cei care nu cedează sunt amenințați și șantajați.

„Toți duduienii galbeni din Guvern – la puşcărie!!! Interlopi politici cu mentalitate mafiotă care faceți trafic de influență la masa Guvernului! Ciolacu: Nu sunt bani de măști, de alocații, de pensii. Sunt bani doar pentru mită şi politică!!! Voi, hâzilor, toți cei care vă bateți joc de banul public doar pentru a face din PNL un partid-stat! Pentru a avea toată puterea! Pentru voi, pentru neamurile voastre, pentru a căpușa și a fura în continuare!

Nu sunt bani de măști, nu sunt bani de alocații, nu sunt bani de pensii. Sunt bani doar pentru mită şi politică!!! Asta face PNL în aceste zile. Cară primari la București sau le promit în țară tot felul de proiecte și bani în schimbul sfintei adeziuni la PNL- partidul-stat. Cine nu cedează, este amenințat și șantajat! PNL nu e în stare să convingă oamenii, de aia încearcă să-i ia cu forța pe cei care au demonstrat că au făcut ceva pentru comunitățile lor.

Partidul Social Democrat: Nu pot ei șantaja cât pot românii vota! Sfârșitul acestor hoți și mafioți este aproape

Le spun tuturor primarilor PSD să reziste presiunilor. Uniți suntem puternici! Nu pot ei șantaja cât pot românii vota! Sfârșitul acestor hoți și mafioți este aproape.

De ce tace Iohannis, fostul primar, când partidul lui comite fapte penale una după alta?

PSD va depune azi plângere penală la DNA împotriva tuturor reprezentanților PNL din Guvern și din teritoriu care au transformat instituțiile statului într-un rai al criminalității! Solicit organelor de urmărire penală ca acest dosar să fie soluționat cu celeritate! România nu trebuie scufundată în mocirla penală a Duduienilor galbeni!”, a scris Marcel Ciolacu.

 

Adauga un comentariu