Sport

Radu Drăgușin are mari șanse de a debuta la Juventus! Când poate prinde primele minute sub comanda lui Andrea Pirlo

Publicat: 25 nov. 2020
Radu Drăgușin poate debuta în etapa următoare din Serie A
Radu Drăgușin

Problemele din defensiva lui Juventus l-ar putea obliga pe Andrea Pirlo, tehnicianul „Bătrânei Doamne”, să-i ofere primele minute în Serie A internaționalului român U21, Radu Drăgușin (18 ani).
Pe lângă accidentările lui Chiellini și Bonucci, Juventus a primit o nouă veste proastă. Merih Demiral va lipsi aproximativ trei săptămâni, iar Andrea Pirlo are un singur fundaș central de meserie la dispoziție pentru duelul cu Ferencvaros, din UEFA Champions League.
Matthijs de Ligt (21 de ani), abia revenit și el după o accidentare, va face pereche în centrul defensivei, cel mai probabil cu Danilo, în partida Juventus – Ferencvaros, din runda a 4-a a fazei grupelor Ligii Campionilor.

Radu Drăgușin poate debuta în etapa următoare din Serie A

Fotbalistul român nu a fost trecut de campioana Italiei pe lista UEFA, astfel nu poate evolua în jocurile din Champions League. Însă cu toate problemele din compartimentul defensiv, Pirlo ar putea fi obligat să apeleze la Radu Drăgușin pentru următoarea confruntare din Serie A, contra lui Benevento.
Fundașul de 18 ani i-a impresionat pe jurnaliștii italieni, după ce a prins pentru prima dată lotul „bianconerilor”, la duelul cu Lazio:

„Forță, dezinvoltură și personalitate: acesta este Drăgușin, gigantul din România pe care Pirlo l-a promovat la prima echipă. Drăgușin a fost convocat duminică (n.r.- la meciul cu Lazio) la prima sa partidă de la echipa mare. O parte a deciziei este legată de problemele de lot, însă și jucătorul are meritul său. Tot mai mulți tineri sunt șlefuiți în centrul de juniori, iar Drăgușin este ultimul talent catapultat în echipa mare”, se arată în materialul realizat de Gazzetta dello Sport.

Drăgușin se antrenează cu prima echipă a lui Juventus încă de la începutul acestui sezon. Internaționalul U21 a fost transferat de Juventus în vara anului 2018, acesta trecând pe la echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor.

25 de mii de euro este cota de piață a lui Radu Drăgușin, potrivit Transfermarkt
7 jocuri a adunat fundașul la echipa U23 a lui Juventu

Adauga un comentariu