Actualitate

Raed Arafat, atac la Florin Cîțu și Klaus Iohannis: „Unii au crezut că situația nu mai e gravă. I-au ascultat pe cei care au spus că pandemia e gata” – VIDEO

Publicat: 08 oct. 2021
Raed Arafat invitat la o emisiune TV
Pe 28 iunie 2021, premierul Florin Cîțu spunea că ”aceasta este ținta vaccinării, aceea de a elimina pandemia, și ținta este atinsă”

Raed Arafat știe de ce românii nu vor să se vaccineze: pentru că au fost informați că pandemia e gata, s-a terminat. Printre cei care au dat astfel de mesaje, că România s-a descurcat bine în pandemie și că ”la noi campania de vaccinare a fost un succes, noi practic am oprit pandemia” a fost Klaus Iohannis. Florin Cîțu a susținut și el că ”am eliminat pandemia”.

”Am început cu vaccinarea, eram în frunte, și acum suntem în spate. Au reușit alții, cu mecanismele lor, să convingă populația să nu se vaccineze. Sau, poate, unii au crezut că situația nu mai e gravă și au ascultat pe cei care au spus că pandemia e gata, s-a terminat, și nu s-au vaccinat.”, a spus, vineri, Arafat.

Pe 28 iunie 2021, premierul Florin Cîțu spunea că ”aceasta este ținta vaccinării, aceea de a elimina pandemia, și ținta este atinsă”.

Raed Arafat îi gonește pe pacienți acasă

Raed Arafat îi acuză pe unii pacienți că nu vor să meargă să se trateze acasă, deși li se oferă medicamente, ci să rămână în locurile improvizate în așteptarea eliberării unui pat de spital. Arafat a declarat că, dacă ar fi fost în alte țări, pacienții nu ar fi fost păstrați de către medici, în timp ce doctorii români îi țin în spitale, în camerele de gardă.

”Nu toți bolnavii care sunt în UPU sunt de terapie intensivă. Marea parte sunt de terapie intermediară și sunt bolnavi care, poate, în altă țară i-ar trimite acasă. Ei nu vor să se ducă acasă, ci să rămână, să se interneze. Sunt pacienți care insistă că vor să se interneze. Sunt situații în care pacienții sunt internați, dacă insistă, în loc să fie trimiși acasă să se trateze. Ei spun că vor să rămână, până se eliberează un loc.”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU, despre carantinarea Timișoarei

Șeful DSU Raed Arafat nu se grăbește cu carantinarea orașelor. Deși în marile aglomerări urbane ratele de infectare sar de 12 la mie, Arafat spune că închiderea orașelor duce la blocarea economiei. Anul trecut, Arafat a prelungit ilegal carantina din Timișoara.

„Se fac punctajele, se fac analizele, se ia decizia. Noi am mers pe măsuri de carantinare înainte, în valul 2, 3. Lucrurile un pic s-au schimbat, avem 30% de  vaccinați. Există posibiluitatea să lăsăm deschis, de asta trebuie să analizezi foarte clar când iei o decizie de carantinare, pentru că în anumite localități dacă închizi, riști pe plan economic. Dacă se respectă deciziile, se poartă mască, cine intră în restaurante, astea pot fi controlate”, a declarat Arafat.

Comentarii
  • BAI,HIENELOR,CUM PERMITETI MASCARADA POPILO LA IASI ,DACA E GROASA /?// VA ZIC EU;NU AVETI CURAJUL SA LUATI CASCAVALUL DIN GURA POPILOR CA SE PUN PE LATRAT CONTRA VAXULUI SI A PLANDEMIEI DE VA FAC ZOB ,ARAHATILOR !

Adauga un comentariu