Actualitate

Raed Arafat, despre nemulțumirea românilor cu privire la noile măsuri impuse de Guvern

Publicat: 08 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat despre nemulțumirea românilor cu privire la noile măsuri impuse de Guvern
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Duminică, 8 noiembrie, Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat că înțelege foarte bine de ce sunt nemulțumite unele persoane, fiindcă activitatea lor este afectată de noile măsuri implementate de Guvern, în contextul stopării creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Cu toate acestea, el precizează că „dacă continuăm cu excepţiile în sensul eu nu, celălalt nu, celălalt nu, la un moment nu vom mai avea măsuri pe care să le implementăm pentru a reduce impactul virusului”.

„Eu cred că în acest moment înţelepciunea trebuie să fie de a lucra împreună pentru a reduce impactul virusului. Înţeleg foarte bine că fiecare persoană care este afectată de o măsură este nemulţumită şi fiecare persoană care are, poate, o activitate care este afectată nu doreşte ca activitatea sa să fie afectată, dar la un moment trebuie să înţelegem: dacă continuăm cu excepţiile în sensul eu nu, celălalt nu, celălalt nu, la un moment nu vom mai avea măsuri care să le implementăm pentru a reduce impactul virusului.

„Nu e suficient să avem măsurile scrise într-o Hotărâre de Guvern”

Raed Arafat face apel la efortul comun al tuturor românilor, pentru a ieși cu bine din această pandemie. Mai mult, el arată că nu este suficient ca doar câțiva oameni să respecte regulile impuse, ci trebuie aplicate de toată lumea. Secretarul de stat spune că se face tot posibilul ca impactuil economic să fie foarte mic.

Deci aceste măsuri sunt foarte importante şi aici este nevoie de colaborarea tuturor pentru a reuşi. Nu e suficient să avem măsurile scrise într-o Hotărâre de Guvern, nu e suficient să le aplice 10% din populaţie. Dacă nu le aplicăm cu toţii, vom vedea că ulterior vom ajunge să luăm măsuri şi mai multe dacă vedem că lucrurile nu se îmbunătăţesc şi de aici cred că este nevoie de înţelegere şi de colaborare. Cu siguranţă, vom încerca tot posibil ca impactul să fie cât mai mic pe populaţie şi mai ales din punct de vedere economic” a declarat Raed Arafat duminică după amiază, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

Secretarul de stat nu oferă speranțe românilor

Raed Arafat a anunțat că luna decembrie nu va fi lipsită de măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus. Acesta a evitat să spună o cifră cu privire la evoluţia epidemiei, subliniind că nu poate face speculaţii în această privinţă.

„Cu siguranţă, luna decembrie nu va fi o lună de întoarcere la normalitate” a adăugat Arafat.

De asemenea, despre capacitatea de tratare a pacienţilor cu COVID-19 care au nevoie să fie tranferați la terapie intensivă, secretarul de stat din MAI este de părere că „în acest moment încă mai avem capacitate, dar cu cât creşte numărul pacienţilor, necesită soluţii suplimentare”, iar unele dintre aceste soluţii se apar în actul normativ adoptat săptămâna aceasta, prin care Guvernul va achiziționa echipamente pentru stocurile de urgenţă.

Adauga un comentariu